Kommunistisk Politik Digital 14-2018 – Nyhedsbrev uge 27-28

Nr. 14 – 2018

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Nyhedsbrev Uge 27-28, 2018

Vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Trump , Brexit og EU
Donald Trump mødes med massive protester overalt hvor han dukker op for at diktere andre sin politik for ‘America first’. Hans besøg i NATO-hovedkvarteret i Bruxelles fik ikke mindst krigsmodstanden på gaden. Demonstrationerne i London og over hele UK vil være massive.
Af Kommunistisk Politik


Brexit-forhandlinger trukket i langdrag: Kommer der en aftale inden foråret 2019?
Den britiske regerings nye hvidbog med et forslag om en samlet samarbejdsaftale med unionen efter Brexit virker ved første øjekast som knæfald for EU. Men det er langt fra sikkert, at EU vil gå med til forslaget, og det vurderes som 50-50 procent chance for at det hele falder på gulvet og Storbritannien træder ud af EU uden en handelsaftale i foråret 2019.

Nu 38 nordiske organisationer bag fælles udtalelse: STOP OPRUSTNINGEN AF NORDEN!
En lang række fredsorganisationer i Norden er gået sammen i et initiativ, der vender sig imod NATO’s oprustning af og i Norden. Med NATO-topmødets beslutninger om at skrue yderligere op for militarisering og oprustning er den mere aktuel end nogensinde. Overalt betyder oprustningen nedskæringer på velfærd, mens krigsfaren øges.
Udtalelsen opfordrer til fælles kamp mod krigsforberedelserne. Bl.a. mod den store NATO-øvelse Trident Juncture, der finder sted i Norge i oktober og november. Dags dato står 38 organisationer i Norge, Sverige, Finland og Danmark bag udtalelsen som underskrivere.
Udtalelsen findes også på engelsk STOP REARMAMENT IN THE NORDIC COUNTRIES
og i en fransk oversættelse STOP AU RÉARMEMENT DES PAYS DU NORD DE L’EUROPE

Aktion i København mod NATO-topmødet – Arrangeret af Tid til Fred
Det var en god aktion, Tid til Fred havde fundet på, til en sommerhed dag midt i ferie-København for at protestere mod NATO-topmødet samme dag.

Modtopmøde og protester mod NATO-topmødet: Kravet er nedrustning og stop for krig
Den 7. juli demonstrerede tusinder mod NATO-topmødet i Bruxelles. Protesterne var indkaldt af belgiske freds-, miljø-, udviklings- og menneskeretsorganisationer, af fagforeninger og af det internationale netværk ‘Nej til krig – Nej til NATO’.
Af det internationale netværk ‘Nej til krig – Nej til NATO’

NATO-topmøde: Danmark tilbyder nye millionbidrag til oprustning, kampfly til Baltikum og ledelsen af NATO’s fremskudte front
Claus Hjort Frederiksen kommer til NATO’s topmøde d. 11. juli med Trumps trusselsbrev til Lars Løkke i baglommen med indholdet: Send flere milliarder. Som et af en række oprustningsskridt tilbyder regeringen nu USA, at Danmark stiller sig i spidsen for NATO’s fremskudte front i Estland. Bliver der krig vil det være Danmark der har ledelsen af NATO’s styrker.

Sundhedsplatformen – en gyserhistorie fra det virkelige liv
IT-systemet Sundhedsplatformen er blevet indført på sygehusene i Region Hovedstaden og Sjælland over de seneste 2 år til en pris af 2,8 milliarder kroner. Trods løfter om en kort indkøringstid og effektivitet fungerer den stadig ikke, hverken for patienter eller sundhedspersonale. Sundhedsplatformen er tilpasset et profitorienteret sundhedsvæsen, og det er samtidigt et nedskæringsredskab, hvor påståede gevinster der aldrig kommer bliver høstet som besparelser på sygehusenes budgetter.


Trump i brev til Løkke: Send flere penge til krigsforberedelser og USA’s våbenindustri
NATO holder topmøde i Bruxelles d. 11.-12. juli. I et brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen sætter Trump tommelskruerne på Danmark. Vi skal både skrue op for deltagelse i NATO’s krigsmissioner OG bruge langt flere penge på våben – ikke mindst de amerikanske. EU er også på banen med en opslutning om oprettelsen af en støttefond for europæisk våbenproduktion.

Det er imperialismen og ikke dens ofre, der er problemet
USA fejrer i år sin nationaldag med at hylde sig selv som ‘de fries land’, bygget af emigranter ikke mindst fra reaktionære europæiske regimer – og ved at bygge en mur på grænsen til Mexico og det øvrige Amerika for at forhindre folk på flugt fra fattigdom og elendighed i at nå det forjættede land.
Kommentar
Af Kommunistisk Politik

NATO holder topmøde 11.-12. juli – Hvad vil der ske? Af Århus mod Krig og Terror
Udtalelse fra Århus mod Krig og Terror
Udtalelsen vil blive delt ud som løbeseddel i Århus i weekenden op til NATO’s topmøde d. 11. – 12. juli i Bruxelles. Dette er en del af en international protest mod NATO’s topmøde og alliancens aggressive krigsforberedelser, der i høj grad involverer Danmark.

Beboere i almene boliger: Stop nedrivningen af vores hjem
Modstanden mod regeringens angreb på de almene boliger vokser. Beboerorganisationen Almen modstand kalder til demonstration den 29. september mod planerne om at nedrive folks hjem i sortlistede boligområder – for at erstatte dem med ejer-boliger.

Fra beboerkonferencen

FRA KPNETBLOGS

En andens weekend – tredje novelle
En fortælling i fem afsnit
Af Julie Søndergård Andersen, Nuuk (3)


UDTALELSER FRA APK OG CIPOML

KUN EN KÆMPENDE ARBEJDERKLASSE KAN STOPPE NATOs RUSTNINGSVANVID – Arbejderpartiet Kommunisterne
Udgifterne til militær, oprustning og krigsforberedelser er på vej til lodret stigning. Det er arbejderme, almindelige folk og ‘velfærden’, der kommer til at betale. NATO og krigspolitikerne må stoppes.

NEJ til NATO’s og EU’s krigspolitik – Af de europæiske partier i CIPOML
I anledning af NATO-topmødet i Bruxelles i juli 2018 og de mange protester der organiseres mod denne krigeriske militæralliance, siger vi: 
Nej til Nato
Nej til EU’s krigspolitik
International solidaritet mod reaktionens og imperialismens krigs-og nedskæringspolitik


TO ARTIKLER FRA APKs KVARTALSTIDSSKRIFT ENHED OG KAMP

I Kina er det kapitalismen, som konsolideres, ikke socialismen
Kina er en imperialistisk stormagt, som kræver albuerum og udfordrer sine imperialistiske rivaler. Alligevel har revisionisterne, som styrer partiet og landet, bibeholdt en marxistisk retorik.
Fra En Marcha, centralorgan for Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti, PCMLE

Rusland – anti-imperialistisk fredsmagt eller kapitalistisk-imperialistisk stormagt? Af Arbeit-Zukunft
For at besvare, om Rusland er imperialistisk – eller som nogle mener, at landet har ”en endnu ikke fuldt udviklet” kapitalisme – vil vi undersøge, om den russiske økonomi kommer ind som en imperialistisk konkurrent i den globale økonomi.
Af Arbeit Zukunft, Tyskland

 

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver 14. dag  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et elektronisk nyhedsbrev. Det er gratis.

BESTIL NYHEDSBREV
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital – Nyhedsbrev her

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 15. juli 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater