Aktion i København mod NATO-topmødet – Arrangeret af Tid til Fred

Det var en god aktion, Tid til Fred havde fundet på, til en sommerhed dag midt i ferie-København for at protestere mod NATO-topmødet samme dag.


Der blev demonstreret og aktioneret i København som over hele Europa mod NATO’s topmøde, mod NATO og deres nye oprustningsbeslutninger.

Ad 8 ruter gik man i hold gennem København, for at samles i Nørrebroparken, undervejs blev der delt løbesedler ud, der var flag og store plakater med for at være synlige i gadebilledet.

Jeg var med fra Østerport, og det var en opmuntrende tur. Vi kom meget nemt af med løbesedlerne og fik mange positive bemærkninger undervejs. Når vi sagde, vi protesterer mod Nato-topmødet, som skal beslutte nye krigsforberedelser, det er vi imod! Så var der fra mere end halvdelen kommentaren: Det er jeg også. Sjældent har jeg fået så mange smil.

Efter en kop kaffe på det sagnomspundne Sankt Hans Torv fortsatte vi ad Nørrebrogade og nåede mødestedet.

Her kom flere og flere til, Gerd Berlev holdt en kort tale og der blev sluttet af med fællesspisning for alle der mødte op, vi griller NATO – og vi griller pølser (grillet på forhånd pga bålforbuddet), som der stod i invitationen.

Lisbet

Se mere om aktiviteter

www.tidtilfred.nu

Følg Tid til Fred på facebook


Tid til Fred skrev i deres pressemeddelelse om aktionen:

Vi vil ikke sætte ild til en krudttønde, men hellere få den afmonteret
Der er inviteret til grillning af NATO i København onsdag den 11. juli, når NATO starter topmødet i Bruxelles. Da der er afbrændingsforbud, nøjes vi med at grille NATO verbalt.

De aftaler der skrives under på topmødet vil få uhyggelig stor betydning for din, min og alle andre danskeres dagligdag og fremtid.

• Topmødet vil øge presset på Danmark for at forøge NATO-udgifterne. Valget i Danmark om knapt et år får forligspartierne til at holde fast ved at de ikke øger udgifterne til forsvaret, trods presset fra Trump. Men det er ikke viljen der mangler, kun truslen om at tabe stemmer tæller. Efter valget vil der utvivlsomt komme ekstra bevillinger til en livsfarlig og ødelæggende krigsindustri. Penge der tages fra omsorg og fælles bedste, fra den hensygnende velfærd, fra forskning i miljøtiltag etc.

• Der tages omfattende skridt til integrering af de nordiske lande I NATO’s krigsplaner. I Danmark er der planer om oprettelsen af en kommandocenter for f-35 øvelser i Nordeuropa og dansk jord skal opsamle NATO-tropper i tilfælde af krig mod Rusland. Vi har netop set Lars Løkke skrive under på to nye vidtrækkende militære aftaler uden nogen form for debat. Sverige og Finland er i praksis allerede en aktiv del af NATO, trods de fine ord om neutralitetspolitik og Norge har oprettet amerikanske baser og depoter og forbereder en mega-stor NATO-øvelse i at angribe Rusland via Norge.

Det er NATO, der er den store trussel mod freden, det er NATO der provokerer, det er NATO der opruster til krig – også i de nordiske lande. Langt flere facts om den nordiske oprustning findes i udtalelsen Stop oprustningen af Norden underskrevet af 38 nordiske organisationer, der arbejder for fred find den her: www.tidtilfred.nu.

Følg Tid til Fred på facebook

Læs også

NATO-topmøde: Danmark tilbyder nye millionbidrag til oprustning, kampfly til Baltikum og ledelsen af NATO’s fremskudte front
KPnet 9. juli 2018

”Make peace great again”: Protester mod NATOs topmøde over hele Europa – også i København og Århus
KPnet 2. juli 2018

Se APKs udtalelse fra den 7. kongres, maj 2018
Danmark må ud af NATO og EU

Se også de europæiske marxistisk-leninistiske partiers udtalelse
NEJ til NATO’s og EU’s krigspolitik

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  12. juli 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne