NATO-topmøde: Danmark tilbyder nye millionbidrag til oprustning, kampfly til Baltikum og ledelsen af NATO’s fremskudte front

Claus Hjort Frederiksen kommer til NATO’s topmøde d. 11. juli med Trumps trusselsbrev til Lars Løkke i baglommen med indholdet: Send flere milliarder. Som et af en række oprustningsskridt tilbyder regeringen nu USA, at Danmark stiller sig i spidsen for NATO’s fremskudte front i Estland. Bliver der krig vil det være Danmark der har ledelsen af NATO’s styrker.

USA kræver, at Danmark skal levere de 2 % af BNP. Selvom militærbudgettet i løbet af det nye forsvarsforligs periode allerede vil være oppe på at stige med 4,8 milliarder pr. år. og 13 milliarder ekstra over hele perioden 2019-23.

På det pressemøde hvor de seneste oprustningstilbud blev lagt frem erklærede Claus Hjort Frederiksen sig “enig med Donald Trump så langt, at Europa bør bruge flere penge på eget forsvar”. De 2 % bliver ikke afvist, det er retningen, og også EU skal opruste, mener de danske EU-politikere.
Med sig til topmødet bringer Danmark en hel stribe af krigeriske løfter om bidrag til NATO’s oprustning.

Det meldes nu officielt ud, at Danmark vil tage ledelsen af NATO’s fremskudte front mod Rusland, divisionshovedkvarteret i Riga i Letland. Danmark vil bidrage med 130 soldater, men vil have ledelsen af en langt større NATO-styrke, der står klar til hurtig udrykning i en krise eller krigssituation’.

Danmark sender igen 200 soldater til Natos fremskudte styrke i 2020. Samme antal, som Danmark har sendt afsted til Letland i 2018.

Danmark vil styrke den fremskudte front yderligere med 4 F-16 kampfly til Natos Baltic Air Policing i 2019.

Danmark vil give 100 millioner kroner årligt frem til 2024 til træning af sikkerhedsstyrker i Afghanistan.

Danmark vil prioritere cyberbekæmpelse gennem Nato og bidrage med 15 mand til Natos nye træningsstyrke i Irak.

Danmark vil bidrage til NATO’s stående flåde i Nordatlanten i både 2019 og 2020.

En andet front mod Rusland er Ukraine, hvor NATO spillede rollen som bagmand bag det provestlige kup, med kraftig involvering af nazistiske kræfter. Her bevilger Danmark 100 millioner ekstra til såkaldte forsvarsreformer.

Reklamefilm for Danmarks krige til ære for Trump

I anledning af NATO topmødet har krigsministeriet produceret en lille krigsforherligende reklamefilm om Danmarks indsats i USA’s krige. Her bliver det demonstreret, hvor krigsvillige danske politikere er på befolkningens vegne. Kampfly, bombetogter og ikke mindst døde soldater fremvises med stolthed.
I omtalen fremhævede Hjort Frederiksen, at godt nok var vi ikke oppe på det beløb USA kræver, men at der jo ikke som i andre lande var tale om at bruge penge på forsvar af eget territorium, nej vi er med hvor det er farligt – mens billederne viste døde soldater komme hjem i en kiste!

Hjort Frederiksen udtrykte håbet om at den amerikanske ambassadør i Danmark ville videresende krigsministeriets ækle reklamefilm med budskabet:

Kan du se Trump – vi vil virkelig krigen!

Se filmen her – klik på billedet

Læs også

Trump i brev til Løkke: Send flere penge til krigsforberedelser og USA’s våbenindustri
KPnet 5. juli 2018

”Make peace great again”: Protester mod NATOs topmøde over hele Europa – også i København og Århus
KPnet 2. juli 2018

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  9. juli 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater