Beboere i almene boliger: Stop nedrivningen af vores hjem

Modstanden mod regeringens angreb på de almene boliger vokser. Beboerorganisationen Almen modstand kalder til demonstration den 29. september mod planerne om at nedrive folks hjem i sortlistede boligområder – for at erstatte dem med ejer-boliger.

Almen modstands beboerkonference lørdag den 30. juni i København

I weekenden samledes beboere i almene boliger fra hele landet for at planlægge protester mod regeringsplaner om at sælge og nedrive tusindvis af boliger. Det var beboerorganisationen Almen modstand, der havde indkaldt til konference mod såkaldte ”parallelsamfundslovpakke” som regeringen har indgået sammen med socialdemokraterne.

Almen modstand på FB

VLAK-regeringens plan sortlister 16 boligområder med alment boligbyggeri. Områder der særligt huser helt almindelige folk, arbejderfamilier, indvandrere, unge.

Planen indebærer blandt andet et stort tyveri fra landsbyggefonden, nedrivning af boliger og ophævelse af de borgerlige frihedsrettigheder. Det skal nu være muligt at forskelsbehandle folk i bestemte boligområder.

Regeringens udspil har allerede medført konkrete planer fra Århus byråd om at nedrive 1000 boliger og en lokalplan for Tingbjerg i København, der blandt indbefatter nedrivning af 40 handikap-rækkehuse med henblik på at opføre privatejede rækkehuse i stedet. Hensigten er ikke mindst at opføre nye ejerboliger.

Underskriftsindsamling mod nedrivning af handikapboliger i Tingbjerg

Planerne har fået beboerne i de almene boliger til at organisere sig i bevægelsen Almen modstand. Både weekendens konference og modstanden som helhed er i høj grad drevet frem af lokale kræfter i de lokale boligforeninger. Ikke mindst  de foreninger, der nu står på regerings såkaldte ”ghettolister” – og hvor beboerne  derfor står i akut fare for at miste deres hjem. Harmen og vreden blandt folk i de ramte områder er stor.

Alaa Burghle fra Vestegnen er med til at organisere konferencen
Modstanden mod regeringens angreb kommer især fra lokale fra boligafdelingerne i hele landet. De er blevet aktive i Almen Modstand. 

Konferencen blev især brugt til at erfaringsudveksle og planlægge lokale protester – f.eks. underskriftsindsamlinger  og udtalelser fra boligafdelinger som denne fra Bispeparken i Nordvest

Fatma Tounsi, der var ordstyrer på konferencen,  understregede vigtigheden af at tale med sine naboer om hvad regeringens angreb kommer til at betyde for mennesker, der bor alment, så bevægelsen og protesten kan vokse.

Farhart  er 18 år og bor på Nørrebro. Han har været med til at skrive et modspil til regeringens angrebsplaner. Hans besked til regeringen var klar:
”Kom og mød os,  inden I udvikler så omfattende politiske udspil. I ved jo hvor I kan finde os”

Konferencen besluttede af afholde en stor demonstration den 29. september i København, Århus og Odense. Desuden opfordres beboere til at arrangere lokale demonstrationer samme dag.

Endelig opfordrede konferencen alle til at skrive under på underskriftsindsamlingen
Stop nedrivningen af almene boliger

 

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 3. juli 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater