Kommunistisk Politik: Nyhedsbrev 42-43, 2017

NYHEDSBREV

De vigtigste artikler fra KPnet og KPnetBlogs
Uge 42-43 2017


# MeToo – Kvinder siger fra
Af Dorte Grenaa
Når #MeToo har kunnet udløse en sådan energi og omfattende deltagelse, skyldes det især to ting. Den har stillet en talerstol til rådighed, hvor man kan fortælle om disse svære ting uden at blive mistænkeliggjort, latterliggjort og svinet til. Og så den kendsgerning at der er tale et voksende omfattende samfundsmæssigt problem, der presser sig på og kræver handling og ændringer.

Anna Mee Allerslev – fældet af den sociale bevægelses kamp mod fattigdomsreformerne
Anna Mee Allerslev har nu trukket sig fra posten som borgmester i København. Hun stod afklædt som den brutale #annaansvarsløs, der med nidkærhed sikrede fattigdomsreformerne gennemtrumfet i Københavns Kommune. Oveni lagde hun de pinlige eksempler på personlig udnyttelse af sin stilling og ihærdige forsøg på korruption.

Det kapitalistiske Kina: Partikongres med store globale ambitioner
Partikongressen i det pseudokommunistiske KKP bekræftede,  at Kina fortsat forfølger den kurs Deng Xiaoping omkring 1980 satte sig i spidsen for: At sætte rendyrket kapitalisme i ”socialistisk” indpakning i centrum

Esben Lunde Larsen giver nye gaver til svinebaronerne: EU-tilskud på 270 millioner
Ligesom staten fungerer også EU som omfordeler af penge fra skatteyderne til landets rigeste. VLAK-regeringen og Esben Lunde Larsen har i stilhed foræret 270 millioner til danske svinebaroner gennem EUs støttesystem.

Aktionærerne har en fest – 120 milliarder trækkes i år ud af virksomhederne
Skiftende regeringer overflytter konsekvent penge fra velfærd til det private erhvervsliv. Argumentet lyder, at ’når virksomhederne har det godt – så går det godt for os alle”. De skaber arbejdspladser og udvikling. Men den snyltende kapitalisme afslører sig selv i tørre tal. Aldrig er så store summer gået direkte fra profitten og ned i aktionærernes private lommer. Der investeres ikke i produktion, arbejdspladser eller nye muligheder.

Hvad var ‘Den store terror’ i Sovjetunionen? Grover Furr’s historiske korrektion
Den amerikanske professor Grover Furr gør op med historiske myter og løgne om Stalin-tiden

13 topmøder skal tage nye skridt mod Europas Forenede Stater
Den franske præsident Emmanuel Macron og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker har på det seneste hver især kridtet banen op for deres fælles ‘vision’ for EU. Et uhyggeligt fremtidsbillede af et totalt centraliseret, ensrettet og militært oprustet Europas Forenede Stater

NATO øver i disse dage atomangreb fra baser i Tyskland og Belgien
NATOs strategi bygger på atomvåben, og fra d. 16. til d. 20. oktober har NATO øvet atomangreb fra flybasen i Büchel, tæt ved Trier i Tyskland og i Kleine Brogel i Belgien. Krigsmodstandere kræver Büchel basen lukket og USAs atomvåben ud af Europa.

Fattigdommen skjules – både i Sverige og i Danmark
Den svenske regering har udgivet en rapport, der påstår at absolut fattigdom ikke findes i Sverige. Det passer ikke. Fattigdommen holdes skjult, og uden en klart defineret fattigdomsgrænse og tælling af alle fattige bliver opgørelsen falsk.

Piratflaget vejer over Oslo Havn – nu erklæret som international bekvemmelighedshavn
FNs ILO-konvention 137 sikrer registrerede havnearbejdere fortrinsret til losse- og lastearbejde. De norske havnearbejdere og havnearbejderne internationalt fører kamp for at denne regel skal være gældende i alle havne verden over.

Otte fagforeninger for offentligt ansatte: Indfør 30 timers arbejdsuge i København
6 timers arbejdsdag og en 30 timers arbejdsuge med fuld lønkompensation er et vigtigt krav for alle arbejdende, som værn mod øget arbejdspres og tempoopskruning, for familierne, for kvinderne og for de arbejdsløse.

Sådan er kapitalismen: Afbrænding af nyt og brugbart tøj er normalt
Firmaet Bestseller, der står bag mærkerne Vila, Vero Moda og Jack&Jones og H&M i årevis har fået brændt tonsvis af nyt tøj af på danske forbrændingsanlæg.

Fattigdomsreformer: Fire ud af ti ledige efter dagpengestop står helt uden indkomst
Den berygtede halvering af dagpengeperioden trækker voldsomme spor efter sig.
Nye tal viser at fire ud af ti ledige som falder for dagpenge hverken får løn eller offentlige ydelser og at det drejer sig om en stigende tendens. Fattigdomsreformerne må skrottes, også dagpengereformen.

Synspunkt

Hvorfor er særligt Nordkorea og Iran i USAs sigtekorn
Af Henning Paaske Jensen
Trumps krigstrusler imod Nordkorea med trussel om udslettelse af det nordkoreanske folk og krigstrusler imod Iran, kommer ikke ud af den blå luft.

 


Nyhedsbrevet udsendes hver anden uge af Kommunistisk Politik/KPnet. Det er gratis.

Bestil eller afbestil det på mail  kpnet.dk/kontakt/

 

KPnetavisenSe flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater