Elitens toårs-plan for EU sat på skinner: 13 topmøder skal tage nye skridt mod Europas Forenede Stater

Den franske præsident Emmanuel Macron og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker har på det seneste hver især kridtet banen op for deres fælles ‘vision’ for EU. Et uhyggeligt fremtidsbillede af et totalt centraliseret, ensrettet og militært oprustet Europas Forenede Stater. Nu tager EU fat på at få den konkrete køreplan på plads med ‘elitens dagsorden’. Der bliver brug for at sætte fuld tryk på UD af EU-kampagnen.

loekke-tusk
EU har holdt topmøde d. 19.-20. oktober og har herfra annonceret, at man vil sætte kraftigt ind på at ‘udvikle EU’ og holde 13 topmøder over de næste 2 år med en dagsorden for mere union – den såkaldte “Leaders Agenda”.

Emmanuel Macron lagde i sin tale i Paris sidst i september op til at de villige med Frankrig i spidsen umiddelbart skulle gå sammen og kaste sig ud i at danne fælles interventionsstyrke, fælles militærbudget, fælles efterretningsvæsen, fælles finansminister, fælles asylmyndighed, fælles EU-grænsepoliti og fælles EU-budget.
Se KPnet: Macron sætter turbo på EUs plan: Unionsstat med egen angrebshær i 2020

Macron satte retningen, og EU forsøger nu at holde alle lande inde i folden og sikre deres medvirken trods den skepsis og modstand der kommer til udtryk i en række EU-lande. Et af de første tiltag var at Donald Tusk, formand for Det europæiske Råd tog på rundrejse til alle EUs medlemslande. D. 12. oktober var han nået til Danmark.

Pinlige emner som fælles militær og politi var oppe og Lars Løkke måtte balancere mellem at udtrykke sin beklagelse over at være holdt udenfor og at lægge en dæmper på udviklingen.
-Tiden er ikke til vidtløftige EU-integrationsprojekter. Tiden er til rugbrødsarbejde, som Lars Løkke udtalte efter Macrons tale i september.

Den danske statsminister fremstilles og fremstiller sig selv som mindre begejstret for en hurtig udvikling til fuld union. Men der er klart nok ikke tale om en personlig modvilje overfor EU-projektet, men et udtryk for den kattepine han er i som statsminister i et land, hvor han kan regne med at tabe enhver kommende folkeafstemning om en ny EU-traktat eller ‘reform’.

EU skal tackle medlemslandene og modstanden mod EU-politikken så alle lande holdes indenfor unionen samtidig med at de sikrer en hurtig gennemførelsen af den centralstyrede unionsstat. Forhåbentlig får de store problemer!

Se køreplanen for EUs 13 topmøder
EU gør klar til omfattende reformer, når briterne siger farvel
DR 19. oktober 2017

 

 

 

 

 

KPnet 21.oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater