Arkiv - Verden i kamp 2004-200
5
Arkiv - Verden i kamp 2002-2003
Arkiv - Verden i kamp 2000-2001

Artikler og temaer fra
Folkenes kamp

ARKIV VERDEN I KAMP 2006-2007

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Pressemeddelelse fra IKMLPO november 2007

IKMLPO: Nej til den europæiske "reform"-traktat

IKMLPO: Imod væksten af racisme, fremmedhad og fascistiske overfald i Europa

IKMLPO: Udtalelser om Pakistan, Iran og det kurdiske spørgsmål

Hilsen til Colombias Folkets Befrielseshær (EPL) i anledning af 40 års kamp

Med globalt perspektiv: IKMLPO
Af Klaus Riis, Arbejderpartiet Kommunisterne

_________________

Lenin 1917

1917-2007
Den Store Oktoberrevolution 90 år

Den Internationale Konference af
Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Socialismens mål er at vejlede verdens arbejdere og folkenes revolutionære kamp
Sluterklæring fra det 10. Internationale Seminar 'Revolutionens problemer i Latinamerika'
________________________

Oktober 90 år: Om at forsvare historien
Borgerskabet kører en voldsom offensiv, både ideologisk og juridisk, for at slette enhver positiv forståelse af kommunisme fra den kollektive hukommelse, især fra arbejderklassens kollektive hukommelse.
Revolusjon (no)

Nej til grænse-krydsende operationer ind i Irak
Grænse-krydsende operationer ind i Irak er ikke nogen løsning. Det vil kun antagonisere forholdene imellem folkene.
Af Labour Party of Turkey (EMEP)

Et øjebliks sandhed - og nye løgne
Mens Norge skal lokke Sverige ind i NATO, skal Sverige bidrage til at Norge bindes endnu tættere til EU.
Af Revolusjon

Oktober og nationernes frigørelse
1917-2007: Rusland før 1917 gik under betegnelsen "nationernes fængsel". De undertrykte nationer og nationaliteter i det vældige russiske imperium var udsat for storrussisk chauvinisme i tillæg til det almindelige tsaristiske despoti. Oktoberrevolutionen betød verdenshistoriens mest omfattende nationale frigørelse. Lande som Finland og Polen fik sin nationale selvstændighed. Allerede i 1918 anerkendte bolsjevikregeringen det uafhængige Finland.
Af Jan R. Steinholt, Revolusjon   

Den groteske retssag mod PFLP, FARC og Fightes&Lovers
Der er lagt op til at Københavns byret beslutter om de legitime befrielsesorganisationer PFLP og FARC iflg dansk ret skal kategoriseres som terrororganisationer og solidarietsarbejde med befrielsesorganisationerne - som anklagen mod Fighteres&Lovers lyder - skal vurderes som støtte til terrorisme. En afgørelse af vidtrækkende betydning. Her gennemgang af forsvaret for PFLPs rolle som befrielsesorganisation.
Af Ron Ridenour (eng)
Se også denne reportage:
Vil dansk ret placere FARC og PFLP som terrororganisationer?
[Netavisen 19.11.07] Snarlig afgørelse om dansk ret placerer befrielsesorganisationerne PFLP og FARC som terrororganisationer. Gennemgang af forsvaret for FARC.
Af Ron Ridenour (eng)

Danish trial against FARC og PFLP
By Ron Ridenour (english)

Fidel Castro: De superrevolutionære
Fidel Castros langvarige sygdom  har betydet at posten som fungerende statsoverhoved er overladt til hans bror Raul. Men han tager fortsat aktiv del i den politiske ledelse, og har bl.a. offentliggjort hen ved 40 artikler i cubanske aviser og tidsskrifter med synspunkter og aktuelle overvejelser om den internationale udvikling og cubansk politik. I denne artikel drøftes bl.a. den kommende økonomiske verdenskrise – og de dårlige råd fra falske venner af Cuba, som han betegner som ’de superrevolutionære’.
DOKUMENTATION

Protestér mod professor Sisons arrestation
- Vi henvender os for at informere jer om at professor Jose Maria Sison, formand for International League of Peoples Struggle (ILPS) ulovligt er blevet arresteret af det hollandske politi. Vi opfordrer til omgående protestmanifestationer.
Af International League of Peoples Struggle (ILPS)

Bogomtale: Socialisme skabes ikke i himlen
I korte træk er hovedbudskabet i Michael A. Lebowitz´s bog ,Build it now-– socialism for the twentyfirst Century, at der må skabes ”en ny vision af socialisme” som skarpt adskiller sig fra den mangelfulde og ”ufuldkomne” socialisme i det 20. århundrede. Denne nye vision minder påfaldende om det revisionistiske selvforvaltningsprojekt i Tito's Jugoslavien, som for længst er kasseret af historien.
Af Jan R. Steinholt, Revolusjon

En politisk proces til fordel for al Qaeda
Abduljabbar al Kubaysi, der er en indflydelsesrig politisk leder af den irakiske modstandsbevægelse og generalsekretær i Den irakiske patriotiske Alliance (IPA), kommenterer den nye situation der er ved at udvikle sig i Irak.
Interview med Abduljabbar al Kubaysi af Willi Langthaler, Antiimperialist Camp

Tyrkiet: ”Uafhængige Kandidater” kom ind i Parlamentet
23 "Uafhængige Kandidater” der støttes af demokratiske kræfter kom ind i parlamentet efter parlamentsvalget den 22. juli. En vigtig ændring i forhold til det tidligere parlaments sammensætning. Medlemmer som støttes af kræfter fra arbejderbevægelsen, fredsbevægelsen og den demokratiske bevægelse.
Af Labour Party (EMEP) Tyrkiet

Nationaliseringen af olien har udløst dagens arabiske eksistenskamp
Nationaliseringen af olien har udløst dagens arabiske eksistenskamp
nationaliseringen af Iraks olie den 1. juni 1972 var den gnist, der antændte en række krige imod Irak, og som var baggrunden for den vigtigste udvikling i Golfen og det arabiske hjemland.
Udtalelse fra Iraks Baath-parti, Frit Irak Blog

Modstandens enhed vil forpurre USA-Iran aftale om Irak
Det historiske og afgørende svar på det seneste amerikansk-iranske træk vil være intensiveringen af den irakiske modstandsbevægelses væbnede operationer baseret på dens kæmpende enhed, afvisningen af deltagelse i den såkaldte politiske proces samt at stå fast imod enhver, der vil splitte modstandsbevægelsens rækker
Udtalelse fra Iraks Baath-parti, Frit Irak Blog

Pakistan under generaler og amerikansk imperialisme
Interview med Tufail Abbas fra Pakistan Mazdoor Mahaaz Tufail Abbas, formand for Pakistan Mazdoor Mahaaz (Pakistans Arbejderfront) og redaktør af det månedlige tidsskrift på urdu Awami Manshoor er en af de legendariske kommunister i Pakistan.

EU-domstol underkender ministerråd: Jose Maria Sison og Al Aqsa uberettigt terrorstemplet
EU's næsthøjeste retsinstans har i en afgørelse den 11. juli 2007 afgjort, at det var en fejl, da EU's ministerråd beordrede den filippinske kommunistleder José Maria Sisons og det hollandske Al-Aqsas økonomiske midler indefrosset.

Folkenes kamp mod imperialismens angreb i Mellemøsten
Reportage fra konferencen “Folkenes modstand mod imperialismens angreb i Mellemøsten” afholdt i Istanbul 9.- 10. juni 2007.- Folkene i regionen må handle samlet.

Sluterklæring fra international Mellemøstenkonference
Progressive partier i Mellemøsten samlet i Tyrkiet d. 9.-10. juni 07 på invitation fra Arbejderpartiet i Tyrkiet (EMEP) og Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti (PCOT), der organiserede konferencen “Folkenes modstand mod imperialismens angreb i Mellemøsten”.  Repr. fra forskellige organisationer, partier mv. har udarbejdet følgende erklæring.

Fordømmelse af det "demokratiske" statskup i Palæstina
Irans Arbejdets Parti (Toufan) anser Mahmoud Abbas antidemokratiske aktion som et statskup. En imperialistisk-zionistisk sammensværgelse imod det palæstinensiske folk. Den nye regering dannet af Abbas er illegitim, antidemokratisk, illegal og kan ikke respekteres af palæstinenserne eller de frihedselskende folk i verden.
Af Irans Arbejdets Parti (Toufan)

PFLP: Genoptag indsatsen for national modstand
[Netavisen] Omkring 40 årsdagen for 6-dages krigen opfordrer PFLP, Folkefronten til Befrielse af Palæstina, til at genoptage indsatsen for national modstand. PFLP fastslår, at modstandens vej er den eneste garanterede og gennemafprøvede vej, ad hvilken det palæstinensiske folk kan generobre sine rettigheder og sikre sin identitet.
Af PFLP,Folkefronten til Palestinas Befrielse, Boykot Israel

IKMLPO: Fælles modstandimod G-8 topmødet
IKMLPO - Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer - fordømmer hensigterne med G8-topmødet i Heiligendam og opfordrer til fælles modstand mod dette topmøde af udbyttere, røvere og krigsmagere.

PCOF: Lad os blokere Sarkozys vej den 6. maj
Den høje valgdeltagelse viser, at arbejderne, funktionærerne, de unge, kvinderne… med andre ord, vores folk, har mobiliseret massivt, fordi man er klar over, hvad der står på spil ved disse yderst antidemokratiske valg, som udstyrer den franske præsident med en ublu magt. Udtalelse Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti PCOF

Leve 1. maj, arbejdernes internationale kampdag!
USA's politik handler ikke om frihed og den religiøse undertrykkelse i Iran, men om en krig om Irans olie, den strategiske vare. Iranske arbejdere og progressive kræfter demonstrerer 1. maj og fordømmer USA's beskidte krigsplaner mod det iranske folk samt rejser kravet om at USA-imperialismen ubetinget forlader Irak, Afghanistan og hele regionen.
Af Irans Arbejdets Parti (Toufan)

Stop krigen! Ingen sanktioner, ingen bomber mod Iran
Netop nu, hvor amerikanerne har lidt nederlag i Irak, er krigsspekulationer mod Iran stigende. Amerikanerne har nu afsendt to hangarskibe til Den Persiske Golf og placeret 50 krigsskibe lige ud for den iranske kyst.
Af Irans Arbejderparti (Toufan), Stop Terrorkrigen
Stop the war! No sanctions, no bombs against Iran
Statement by the Party of Labour of Iran (Toufan)

Ecuador: En rungende sejr for folket og venstrekræfterne
- JA-sejren var knusende. 78 % af ecuadorianerne gav udtryk for deres ønske om forandring ved at bane vej for indkaldelsen af en grundlovgivende nationalforsamling, som nu vil komme i centrum for de forskellige folkelige og politiske organisationer, udtaler Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti
Af
En Marcha nr. 1355

Hvorfor skete drabene på Virginia Tech?
Hvad er grunden til at det amerikanske samfund udløser den ene skolemassakre efter den anden og andre voldelige tragedier med almindelige mennesker som ofre? Denne artikel giver en marxistisk analyse af den amerikanske vold som socialt fænomen.
Af Workers World

Starten er gået - Norge på vej til et kommunistisk parti
Det norske APK er nedlagt og slået sammen med Rød Valgalliance til det reformistiske parti RØDT. En række marxist-leninister har til gengæld sluttet sig sammen i Kommunistisk Platform og arbejder på at (gen)skabe et virkeligt kommunistisk parti
Interview med Kjell Arnestad, Kommunistisk Politik 7, 2007

Tunesien: Nye angreb mod Hamma Hammami og Radhia Nasrauoui
Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti fordømmer at partiets talsperson Hamma Hammami og hans kone, juristen og medlem af Kommiteen til forsvar af menneskerettigheder, Radhia Nasraqoui bliver udsat for konstant overvågning og forfølgelse fra det politiske politis side.
Udtalelse af Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti, PCOT

De filippinske kommunister fordømmer arrestationen af Satur Ocampo og arrestationsordren for 51 andre
Filippinernes Kommunistiske Parti fordømmer det fascistiske Arroyo-regimes arrestation af den folkevalgte repræsentant Satur Ocampo baseret på opdigtede anklager imod ham og 51 andre. En arrestationsbølge fra regimets side imod progressive organisationer og deres repræsentanter er igang, fordi regimet frygter, at de skal vinde det kommende valg i maj.
Af Filippinernes Kommunistiske Parti (CPP)

Norge: AKP nedlagt, Kommunistisk Platform dannet
Den 11. marts 2007 gik det norske Rød Valgallianse (RV) og Arbeidernes Kommunistparti (AKP) sammen og stiftede et nyt parti: RØDT - et parti, som nærmest kan betegnes som en norsk udgave af Enhedslisten. Samtidig er der dannet et nyt initiativ Kommunistisk Platform, som vil genskabe arbejderklassens kommunistiske parti.

PCOF’s 6. kongres:
Det franske alternativ til neoliberalismen

Der findes et politisk alternativ til nyliberalismen. Det rummes i ’Charteret for et alternativ til liberalismen’. Denne platform har forenet den væsentligste del af de politiske og sociale kræfter og en del af fagbevægelsen, som modsætter sig den nyliberale politik og lægger afstand til den socialliberale vej, som især repræsenteres af PS (’Socialistpartiet’).

Norge: Samling om reformismen
I Norge er AKP – det fhv.  ml-parti – og valgpartiet Rød Valgalliance i færd med at slutte sig sammen. Her en kommentar fra det marxistisk-leninistiske tidsskrift Revolusjon.

Grækenland: Massive protester mod reaktionær grundlovsrevision
De græske universiteter er i oprør.Reaktionære angreb på det offentlige uddannelsessystem – i tråd med det nyliberale EU – må slås tilbage, skriver de græske marxist-leninister fra Organisationen for Gendannelsen af Grækenlands Kommunistiske Parti (Anasintaxi)

Chiles Kommunistiske Parti (Proletarisk Aktion): Arven efter Pinochet må slettes
Fascistgeneral Pinochet blev aldrig dømt for sine ugerninger. Men det chilenske folket jubler alligevel over bøddelens død. APKs broderparti Chiles Kommunistiske Parti (Proletarisk Aktion)  opfordrer i en erklæring ved Pinochets død til mendeligt at gøre op med den fascistiske bagage.

Tyrkiet: Arbejderleder Memet Kilinçaslan afgået ved døden
En af lederne i den kæmpende tyrkiske arbejderbevægelse, Memet Kilinçaslan, næstformand for det Tyrkiske Arbejderpati (EMEP), er i går aftes afgået ved døden.
Af Tyrkiets Arbejderparti, EMEP

Libanon: Hvem profiterer på likvideringen af Pierre Gemayel?
Hvem der end står bag, så er likvideringen af Pierre Gemayel en del af en del og hersk politik, en destabiliseringspolitik som kun Israel og USA kan profitere af.
Af Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti (PCOF )

APKs hilsen til den stiftende kongres for Spaniens Kommunistiske Parti (marxister-leninister)

Protest til den mexicanske ambassade i Danmark
[Netavisen] Igennem de seneste måneder er politivolden i Mexicos sydlige region Oaxaca blevet stærkt optrappet. En protest er afleveret til den mexicanske ambassade i Danmark.
DKU

Lederen af Mexicos revolutionære folkefront tæsket og anholdt
[Netavisen] Omkring kl. 12.30 onsdag den 9. august blev German Mendoza Nube taget til fange. Han er leder af Frente Popular Revolucionario (Den Revolutionære Folkefront), og medlem af Mexicos lærerfagforening, sektion 22. Han er også grundlægger af menneskeretskommissionen Comadh.

________________________


International Ungdomslejr 2006
- Næste lejr bliver i Brasilien 2008

FOTOREPORTAGE FRA INTERNATIONAL UNGDOMSLEJR

SLUTERKLÆRING
fra XX Internationale Ungdomslejr mod fascisme og imperialisme

Imod erhvervsretningen af uddannelserne

International solidaritet med den palæstinensiske og libanesiske modstand

International Ungdomslejr: Et brag af en succes
Af Cathrine Petersen, Formand for DKU

Forrygende afslutningsfest

NY FOTOREPORTAGE: INTERNATIONAL FREDSVAGT 1. AUGUST

Fotoreportage:1. august -International demonstration og fredsvagt fra Christiania til Christiansborg Slotsplads

Se og hør også
Videoreportage: International fredsvagtsdemonstration
Ved localeyes.dk

_______________________

Opfordring til international boykot af Israel
[Netavisen] En koordineret bevægelse for afvisning, sanktioner og boykot af Israel må opbygges for at sætte en stopper for Israels aggressive handlinger og forbrydelser mod menneskeheden
Af Virginia Tilley
, EI, Boykot Israel

USA's og Israels forbrydelser er forbrydelser mod menneskeheden!
[Netavisen] (Sv) De brud som begås af USA-imperialisterne og de israelske zionister mod folkene i Libanon og Palæstina er brud mod menneskeheden!
Irans Arbejdets Parti (Toufan)

Israels grænseløse krig - Solidaritet med det palæstinensiske og libanesiske folk
[Netavisen] Stemmer må lyde overalt, stemmer som kræver: - umiddelbar tilbagetrækning af den israelske hær fra Libanon, Gaza striben og de besatte områder, - løsladelse af de palæstinensiske fanger.
Af Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti (PCOF )

Hænderne væk fra Iran!
Progressive mennesker i hele verden! Tillad ikke, at folkeretten erstattes af den stærkeres junglelov.
1.-maj erklæring 2006 ved Irans Arbejdets Parti (Toufan)

Hilsen til det irakiske folk og den irakiske modstand
Den 11. april var treårsdagen for starten på den væbnede irakiske modstand. Professor Jose Maria Sison, formand for den internationale koordinationskomite i ILPS – International League of Peoples Struggle – sendte denne radiohilsen.

Den franske ungdom kæmper for at sejre!
En hilsen til den danske ungdom og International Ungdomslejr 2006 fra unge kommunister fra PCOF – Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti .

_______________________

TEMA
Kriminalisering af marxisme og kommunisme
Slå ny heksejagt på Europas kommunister og kæmpende arbejdere tilbage


Om Europarådets antikommunistiske resolutionsprojekt

Kommuniké fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Januar 2006

Om Europarådets antikommunistiske og arbejderfjendske resolutonsprojekt
Kommuniké fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Januar 2006

Politisk erklæring fra det 11. plenummøde i den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Europa - Oktober 2005

Hilsen til den irakiske modstandskamp
Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer (IKMLPO) -
XI plenummøde, Europa Oktober 2005

Om den iranske arbejderklasses leve- og arbejdsvilkår
Udtalelse fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Oktober 2005

Om situationen i Tunesien
Udtalelse fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Oktober 2005



Sejren over fascismen – arbejdernes og folkenes værk
Udtalelse fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Maj 2005

Revolutionary Democracy fylder 10 år
Det engelsksprogede marxistisk-leninistiske politiske og teoretiske tidsskrift Revolutionary Democracy er nu udkommet i 10 år og har etableret sig som det vigtigste internationale kommunistiske tidsskrift i dag.
_______________________

Latinamerika: En skyttegrav, en flod, en vulkan
Sluterklæring fra den 8. Internationale Seminar om Revolutionens Problemer i Latinamerika
13-17. december 2004, Quito - Ecuador
______________________________________________

Hilsen til det irakiske folk og den irakiske modstand
[Netavisen] Den 11. april var treårsdagen for starten på den væbnede irakiske modstand. Professor Jose Maria Sison, formand for den internationale koordinationskomite i ILPS – International League of Peoples Struggle – sendte denne radiohilsen.

Den franske ungdom kæmper for at sejre!
[Netavisen]
En hilsen til den danske ungdom og International Ungdomslejr 2006 fra unge kommunister fra PCOF – Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti .

Norge: Ulovlig overvågning af Irak-aktivister
[Netavisen] Revolusjon: Komiteen for et Frit Irak i Norge udsat for ulovlig overvågning af komite medlemmer.

Tilbagetrækning af CPE og bekæmpelse af ny-liberalismen
[Netavisen]
Tiden er til opbygningen af en anti-liberal modpol, mod social-liberalismen. En modpol som sammenkæder den konkrete kamp i dag for tilbagetrækningen af CPE med klargøring af en række politiske krav og sociale krav.
Af Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti, (PCOF )

Iran: Løslad Mansour Ossanlou
[KP1, 2006]
Irans Arbejderparti (Toufan): Fordøm det undertrykkende regime i Den Iranske Islamiske Republik for arrestationen af medlemmerne af buschaufførernes fagforening

 

Netarkiv