Leve 1. maj, arbejdernes internationale kampdag!

Af Irans Arbejdets Parti (Toufan)

Første maj demonstrerer arbejderklassen i hele verden mod borgerklassen. Denne klasse får sin profit og sin kapital gennem udsugning af arbejderklassen, ikke gennem eget arbejde. Målet med den kapitalistiske produktion er ikke at tilfredsstille det samfundsmæssige behov, men alene at sikre og øge kapitalens profitter. Første maj 2007 demonstrerer millionvis af arbejdere og progressive kræfter mod det kapitalistiske system og imperialismen, mod USA´s krigsplaner imod det iranske folk, mod besættelsen af Irak og Afghanistan og mod det zionistiske Israel…

Første maj går millionvis af mennesker ud på gader og stræder og demonstrerer mod økonomisk uretfærdighed, krig, vold, sociale forringelser, arbejdsløshed, fattigdom, sult og fascisme.

Arbejdernes situation er uholdbar i Iran

Det islamiske kapitalistiskregime fortsætter sin arbejderfjendtlige politik i Iran. Situationen for iranske arbejdere og småfolk er uholdbar. Lærerne fortsætter deres kamp for bedre løn og bedre arbejdsforhold. Titusindvis af lærere har under de seneste måneder strejket. Hundredvis af arbejdere, studenter, lærere og kvindeaktivister er i den seneste tid blevet angrebet af regimet. Regimet hverken vil eller kan tilgodese arbejdernes og de øvrige samfundsgruppers behov og fortsætter med at regere med vold, terror og undertrykkelse. Denne politik gavner blot den kapitalistiske herskende klasse og imperialismen. Derfor er arbejdernes kamp imod det iranske kapitalistiske regime ikke adskilt fra kampen imod imperialismen. Regimets barbariske angreb mod arbejderklassen og småfolk må skarpt fordømmes. Samtidig med at iranske arbejdere kæmper for demokrati, retfærdighed og frihed indtager de også en klar og tydelig stilling imod USA imperialismen og zionismens indblanding i Irans indre anliggender.

Grabberne væk fra Iran!

Regimeændring i Iran indgår i Bush-doktrinen. Netop nu, efter deres fiasko i Irak tiltager USA's krigslarm mod Iran. Nu har USA sendt 2 hangarskibe til Den Persiske Golf og placeret 50 krigsfartøjer udenfor Irans kyst. USA anklager Iran for at have kernevåben eller have til hensigt at producere kernevåben. Dette er USA´s hysteriske propaganda mod Iran, trods det at alle inspektører har forklaret at Iran ikke besidder kernevåben. Men disse udtalelser dur ikke for GW Bush.

USA's politik handler ikke om frihed og den religiøse undertrykkelse i Iran, men om en krig om Irans olie, den strategiske vare. Iranske arbejdere og progressive kræfter demonstrerer 1. maj og fordømmer USA's beskidte krigsplaner mod det iranske folk samt rejser kravet om at USA-imperialismen ubetinget forlader Irak, Afghanistan og hele regionen.

Iranske arbejder og hele det progressive folk råber 1. maj: Nej til sanktioner og Nej til krigsangreb på Iran!

For socialisme og international solidaritet!
Mod kapitalisme, imperialisme og fascisme!
Ingen sanktioner og ingen bomber mod Iran!
Stop USA´s krigsplaner mod Iran!

Netavisen 1. maj 2007