Kommunistisk Politik Digital 10 – 2023 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 10 – 2023NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 18-19/2023

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Vi må stå op for vores ret – og kampen rækker ud over det nuværende systems rammer
Kapitalismen er ude af stand til at løse de voksende alvorlige problemer vi sammen med verdens folk står i. Hver eneste dag beviser den derimod, at den er selve årsagen til problemerne. Arbejde er en økonomisk og social rettighed for alle mennesker. Ligesom ordentlig løn og arbejdsforhold. Som social velfærd er det. Som det at leve med fred – uden krig, vold og undertrykkelse er det. Men sådan er det ikke under kapitalismen …

Kamp mod imperialismen – kæmp for revolutionen
Arbejderklassens internationale kampdag holdes i en situation hvor arbejdere i store dele af Europa demonstrerer og strejker for højere løn, for kortere arbejdstid og mod højere pensionsalder. Det nuværende kapitalistiske system er ikke i stand til at løfte samfundene fremad – den fortsatte profitjagt fører til konstante krige, ødelæggelse af tilkæmpet velfærd, enorme flygtningestrømme, reaktion, konflikter og krig.
APKs tale ved Rød 1. Maj i Munke Mose Odense 2023

Håndslag 1. maj: Knytnæve til krigspolitikken
Hver ny generation skal åbenbart have sin krig at slås med. Krige, der har haft og har afgørende betydning for ungdommens politiske orientering.
Til disse krige har det officielle Danmark hver eneste gang valgt den gale side.
Dets stilling til Nazi-Tyskland og dets ‘Europæiske Nyordning’ er et af de sorteste kapitler i Danmarkshistorien. Samarbejdspolitikken gjorde Danmark til en vigtig brik i Hitlers aggressionskrig. Det blev bl.a. den tyske krigsmaskines forrådskammer og tilsluttede sig den fascistiske Anti-Komintern-pagt.

Offentligt møde: Ned med regeringens krise-og krigspolitik! Fælles kamp mod kapitalen
Mød APK – kom og hør hvad vi mener om hvad der må gøres for at slå regeringens sorte krise-og krigspolitik tilbage. Hvorfor det er nødvendigt med et revolutionært brud med kapitalismen for at sikre reel fremgang og fred? Hvorfor er der brug for et kommunistisk parti som APK.

1. maj

APK’s 1. maj 2023 – fotos fra dagen
1. maj på Den Røde Plads i Fælledparken. Solen skinnede over Fælledparken og de mange mennesker ved APKs 1. maj på Den røde Plads. Hovedoverskriften var Kamp mod imperialismen, kæmp for revolutionen! Og fra første minut lyste kampgejst og revolutionær optimisme ud fra scenen, hvor Berivan og Marie var suveræne konferencierer.

Længe leve arbejderklassen – Frit Palæstina, hele Palæstina!
Motasem Chohaibar, Palestinian National Assembly, holdt denne palæstina tale ved APK´s 1. maj arrangement på Den Røde Plads i Fælledparken i København og aktuel lige nu ved 75 året for NAKBAEN (katastrofen) med den etniske udrensning der er fortsat lige siden.

Alene kan vi lidt, men sammen er vi stærkere!
Jeg er træt, træt helt ind i margen. I mere end 7 år har skiftende regeringer drevet rovdrift på syge, fattige og udsatte borgere i vores land. De suger den sidste rest af energi og livsvilje ud, af os og lader hånt om, at de børn, som lever på samfundets bund, ikke vokser op med samme muligheder, som deres kammerater, hvis forældre kan varetage et arbejde.
Gitte Wihlsdal, Næstehjælperne

Frankrig: Kampen fortsætter mod Macrons reformer
Over hele Frankrig blev den 1. maj markeret med store og farverige demonstrationer, der viste beslutsomhed til at fortsætte kampen mod Macrons reformer og for at styrke arbejderklassens rettigheder. Fagforeninger, ungdomsorganisationer og solidaritetsbevægelser var forenet og gjorde det til en historisk markering.

Nej til fascisme og enmandsvælde
Vi befinder os i en tid, hvor kløften mellem rige og fattige bliver dybere, hvor de grundlæggende rettigheder og frihedsrettigheder er erstattet af fængslinger og censur, hvor opnåede sejre skæres tilbage, og hvor den fascistiske institutionalisering intensiveres.
Uddrag af Arbejderpartiet EMEPs 1. maj appel 2023.

Ungdom må sige nej til at være kanonføde under imperialismens flag
Vi samles her på arbejdernes kampdag for at mindes om vores nuværende situation, og hvor vi er på vej hen, både som klasse og som samfund. Som medlem og under denne tale repræsentant for Danmarks Kommunistiske ungdom, vil jeg her tage udgangspunkt i ungdommen.
DKU´s 1. maj tale ved Elias Hernandez på Rød 1. Maj i Munke Mose – Odense

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Demonstration 14. maj: 75 år med Israels besættelse og apartheid
Det er i år 75 år siden, at zionister gennem vold og terror fordrev palæstinensere fra deres hjem for at overtage deres land og opbygge staten Israel. Denne fordrivelse betegnes som Al Nakba, Katastrofen. I København markeres solidariteten med palæstinensernes fortsatte kamp for retten til at vende tilbage til deres land med en demonstration søndag d. 14. maj. APK er anbefaler.

Manglende kvalitet i vuggestuerne skal ikke tørres af på pædagogerne
VIVE har gennemført en undersøgelse for Undervisningsministeriet af kvaliteten i dagtilbud til de 0-2 årige, dvs vuggestuer og dagplejere. Kommer resultatet bag på nogen? Det kan kun være på dem der ikke har ønsket at høre efter, når forældrebevægelsen og pædagogerne igen og igen har råbt det meget højt, at man ikke kan skabe kvalitet for børnene med for få voksne. De har krævet reelle minimumsnormeringer og arbejdsforhold, så pædagogerne ikke flygter fra faget, ganske som sygeplejerskerne.

Regeringens forsvarsforlig: 38 milliarder til krigspolitikken
Skift ordene ”vores dygtige og dedikerede soldater” ud med ”vores dygtige og dedikerede sygeplejersker”. Men nej vel, den tanke er utænkelig for den danske regering, der fuldt og helt til sin inderste sjæl er kapitalens regering: ”Vi kan ikke forvente, at vores dygtige og dedikerede soldater fortsat kan løse deres opgaver for Danmarks sikkerhed, hvis vi ikke sørger for, at fundamentet under Forsvaret er solidt.”

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Processen væk fra dollarens magtposition vokser
Flere og flere lande, især afhængige lande, forsøger at frigøre sig fra den amerikanske dollars finansielle dominans og finde et alternativ. Samtidig arbejder Kina med et klart mål om at øge sin valutas andel af verdensmarkedet som led i sin økonomiske ekspansionsproces og for at mindske sin afhængighed af dollaren.

EU’s krigspolitiske udvikling
Krigen i Ukraine bliver brugt som løftestang for udviklingen af EU som en imperialistisk stormagt. Dette blev klart udtrykt af den tyske kansler Olaf Scholz i hans tale i EU-Parlamentet, der blev rettet mod Putin og dennes tale i forbindelse med årsdagen for afslutningen på 2. verdenskrig. Vetoretten i udenrigspolitikken skal væk, var essensen i Scholz’ tale. Vi bringer her en artikel fra det italienske tidsskrift Scintilla, der meget aktuelt beskriver EU’s rolle i krigen og monopolernes konkurrencekamp.

Politiske anholdelser før valget i Tyrkiet: Parlamentskandidat anholdt
Med kun en uge tilbage før præsident- og parlamentsvalget den 14. maj i Tyrkiet fortsætter statsmagten sine operationerne mod politiske partier og journalister. Syv personer blev anholdt onsdag aften, herunder det grønne venstrepartis kandidat fra Eskişehir.

Frihandelsaftaler der pantsætter landene
De såkaldte ”frihandelsaftale mellem imperialistiske og afhængige lande, ødelægger oftest de afhængige lande egen produktion. Ecuadors regering har netop afsluttet forhandlingerne om frihandelsaftaler med Kina og Sydkorea, hvilket vil pantsætte landets fremtid.

”Judas og den sorte Messias”, og hvad 30 sølvstykker kan købe
En radikal film om en radikal tid i USA, da De sorte Pantere stillede sig i spidsen for at forbinde kampen mod raceadskillelse med klassekampen og arbejderklassen. En film om den amerikanske efterretningstjeneste FBI’s infiltration, og mordet på en af De sorte Panteres ledere.

Anmeldelse: DRs Skyggekrigen
DR overgår sig selv i 3. episode af “Skyggekrigen”. Den skal forestille at være en dokumentar, men ligner nærmere en pompøs spillefilm, idet den er lavet på et absolut minimum af holdbare påstande, tykt akkompagneret af dramatisk strygermusik, der skal bidrage med den faretruende stemning, som DR’s “afsløringer” ikke giver i sig selv.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater