Demonstration 14. maj: 75 år med Israels besættelse og apartheid

Det er i år 75 år siden, at zionister gennem vold og terror fordrev palæstinensere fra deres hjem for at overtage deres land og opbygge staten Israel. Denne fordrivelse betegnes som Al Nakba, Katastrofen. I København markeres solidariteten med palæstinensernes fortsatte kamp for retten til at vende tilbage til deres land med en demonstration søndag d. 14. maj. APK er anbefaler.

Det zionistiske Israel har siden sin oprettelse spillet en særlig rolle i verden som brohoved for den amerikanske imperialisme, stærkt bakket op af danske regeringer. Solidaritet med palæstinensernes modige kamp er af principiel betydning. Som APK udtalte nov. 2022 i sin udtalelse – Solidaritet med det palæstinensiske folks kamp – Stop Israels aggression!:

“Det modige palæstinensiske folk har kæmpet mod den zionistiske aggression i mere end 70 år. De fortsætter deres kamp for national uafhængighed, mod den fortsatte zionistiske etniske udrensning og kolonisering på Vestbredden på trods af, at de står over for en brutal besættelsesmagt, der er bevæbnet til tænderne. En zionistisk stat der holdes ved magten af USA-imperialismen, som sit brohoved i Mellemøsten. Som støttes af det imperialistiske EU og af dansk imperialisme og dens skiftende regeringer. Overfor det står et folk som kæmper for sin eksistens og nationale rettigheder sammen med den internationale solidaritet fra arbejdere og folkene i verden. Længe leve solidariteten med det palæstinensiske folks kamp! ”

Demonstrationen finder sted søndag d. 14. maj kl. 16-18.30 fra Den Røde Plads til Palæstinas Plads (Israels Plads).

Grundlaget for demonstrationen lyder:

Internationalt Forums Palæstinagruppe, Boykot Israel kampagnen og palæstinensiske foreninger i København inviterer til demonstration til minde om 75-årsdagen for Al Nakba søndag d. 14. maj fra Den Røde Plads til Palæstinas Plads (Israels Plads).

Den 15. maj markerer 75-årsdagen for massefordrivelsen af det palæstinensiske folk, der er kendt som “Nakba” eller “katastrofen”. Katastrofen, hvor mere end 750.000 palæstinensere blev tvunget til at forlade deres land, da staten Israel blev oprettet på ruinerne af palæstinensernes hjem, kultur og historie. Siden da har palæstinenserne levet som flygtninge og fordrevne i mere end fem generationer, mens Israel har fortsat sin besættelse af palæstinensisk land og ressourcer.

Uretfærdigheden har stået på alt for længe. Jo længere tid der går, jo flere palæstinensere bliver der dræbt, fordrevet og fængslet. Derfor kræver vi palæstinensernes retfærdige ret til at vende tilbage til deres hjem og land. Vi kræver, at besættelsen af Palæstina stopper, og at palæstinenserne får ret til selvbestemmelse og suverænitet i et land, som er fri fra det israelske apartheidstyre.

Som en del af det internationale samfund har vi et ansvar for at sætte en stopper for den uretfærdighed, palæstinenserne bliver udsat for. Vi kræver, at den danske regering stopper al samarbejde og handel med det israelske apartheidstyre. Danmark skal ikke være medskyldig i Israels forbrydelser imod civilbefolkningen i Palæstina!

Vi står sammen med det palæstinensiske folks fortsatte kamp for frihed og retfærdighed.

Boykot Israel – Fri Palæstina!

Se begivenhed her

 

Læs også APK solidaritetsudtalelsen i sin helhed:
Solidaritet med det palæstinensiske folks kamp – Stop Israels aggression


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater