Manglende kvalitet i vuggestuerne skal ikke tørres af på pædagogerne

VIVE har gennemført en undersøgelse for Undervisningsministeriet af kvaliteten i dagtilbud til de 0-2 årige, dvs vuggestuer og dagplejere. Kommer resultatet bag på nogen? Det kan kun være på dem der ikke har ønsket at høre efter, når forældrebevægelsen og pædagogerne igen og igen har råbt det meget højt, at man ikke kan skabe kvalitet for børnene med for få voksne. De har krævet reelle minimumsnormeringer og arbejdsforhold, så pædagogerne ikke flygter fra faget, ganske som sygeplejerskerne.

Foto: Forældrebevægelsen Hvorerderenvoksen

Der er i ord indført en lov om minimumsnormeringer, der udløser en af sine puljer samtidigt med at rapporten udkommer. Loven og dens bevillinger har mange svagheder og betyder ikke fulde normeringer på gulvet, men det ignorerer regeringen. Som mens de tilføjer (utilstrækkelige) penge til børneområdet trækker tæppet væk under kommunernes økonomi og udløser sparebudgetter, også for børnene. Ca samtidig, nemlig i sidste uge, har reformkommissionen spillet ud med en anbefaling af at styrke pædagoguddannelsen. Så nu skulle den ged være barberet, munden lukket på protestbevægelsen. Regeringen har lagt deres taktik: Vi påviser det alle er klar over som en nyhed – og så lægger vi skylden over på pædagogerne. Nu er det op til kommunerne og pædagogerne at få fingeren ud. Dette er den holdning Børne- og Undervisningsordfører Mattias Tesfaye har lagt frem i medierne i forbindelse med rapporten.

Dette er bare ikke virkeligheden. Som Forældrebevægelsen Hvor er der en voksen skriver på facebook:

– For os står det stadigvæk lysende klart, at reelle minimumsnormeringer i børnehøjde er vejen frem – uanset hvor dygtige det pædagogiske personale er, er det umuligt at understøtte alle børns trivsel og udvikling, hvis der er for mange børn pr. voksen!
Læs hele indlægget her 

Regeringens forsøg på at give sorteper videre til pædagogerne og fralægge sig ansvaret for udsultningen af de offentlige tilbud må helt afvises, den forestilling skal nødig slå rod hos de der hører propagandaen: ’Alt er godt – vi har skaffet pengene, vi styrker uddannelserne – pædagogerne må tage sig sammen og kommunerne skal presse dem mere’.

Regeringens politik går igen på alle felter. På sundhed, uddannelser, boligpolitik – forholdene skal ikke styrkes, det skal falde fra hinanden, atomiseres og skabe basis for større ulighed. De der kan betale kan vælge private løsninger, resten må tage til takke. Den tangent vil de fortsætte ud af på hele det offentlige velfærdsområde. Det er simpelthen ikke i orden – regeringens politik med at skære på velfærden og poste milliarder i krig må stoppes. Det er ikke penge der mangler. Statskassen havde sidste år et overskud på 129 milliarder.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater