Kommunistisk Politik Digital 18 – 2022 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 18 – 2022NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 34-35/2022

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Demokrati og Socialisme – et tema i det nye nr. af Enhed og Kamp
Det nye nr. af Enhed og Kamp, APKs politiske og teoretiske magasin tager denne gang en række vinkler op på demokrati og socialisme – ud fra et marxist-leninistisk standpunkt. Der er det borgerlige demokrati vi kender og der er det socialistiske arbejderklassens demokrati. For begrebet demokrati må altid følges op af spørgsmålet – for hvem? For hvilken klasse i samfundet?

Afskaf den stigende pensionsalder
Der føres ikke valgkamp for at sætte pensionsalderen ned, men om graden af forringelser. Fagtoppen kaster sig aktivt ind på regeringens side – også i dagbladet Arbejderens spalter
Af Dorte Grenaa, Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Resolution fra deltagerne på den internationale antifascistiske ungdomslejr 2022
Fra den 29. juli til den 7. august mødtes vi over 300 unge fra hele verden for at tale sammen om vores problemer, vores erfaringer og kampen for en bedre fremtid. 10 dage, hvor vi ud over kultur- og fritidsaktiviteter intensivt diskuterede situationen for de unge i vores verden. 10 dage, hvorfra vi tager af sted med en erkendelse af, at tingene ikke kan fortsætte, som de er nu.

STOP IMPERIALISTERNES KRIG!

Blood on your hands – dødens købmænd ud af Danmark!
Våbenlobbyen og repræsentanter for regeringen og dansk militær har i denne uge afholdt fælles arrangementer til fremme af våbenindustrien i Danmark. De blev mødt af aktioner og protester. Industriens Hus blev markeret med aftryk fra blodige hænder, der blev delt flyers ud og diskuteret med de forbipasserende over 2 dage. Se billederne

Bornholm: El til overpris – og transformaterstation for amerikanske krigsfly?
Energiøen på Bornholm skal gøres endnu større end først planlagt. Projektet opreklameres som ’grøn energi’, men bagved lurer også planer om Bornholm som kommende militærbase med sikker energiforsyning til USA’s og Danmarks kampfly tæt på Rusland. Dertil kommer at en tilkobling til EU’s energinet vil betyde hundedyr el for bornholmerne.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Kim Madsen, Jobcenterets Ofre: Jeg har aldrig været så rasende som nu!
– De sidste ca 10 år har politikerne snakket om, at der bliver givet forkerte afgørelser i Jobcentrene, at kommunerne er for hårde, men ingen fra forligspartierne har sagt, at de vil opsige forliget og lave det om. Det er snak, snak, snak. Rådighedspligten, tvang, magt og kontrol skal helt væk og ud af loven, siger Kim Madsen fra Jobcenterets Ofre til KPnet.

Alle ydelser og lønnen skal op – ikke kun midlertidige tillæg til nogle få
Det vrimler med politiske idéer om små kompensationer til udvalgte grupper. Senest om en lille og midlertidig stigning i dagpengesatsen.

Der må rejses lønkamp på trods af fagtoppen
Lønnen bliver mindre værd, fattigdommen stiger, mens store virksomheder rager til sig. Alle ved det, men fagtoppen skubber årsagerne over på udefrakommende hændelser og har ingen handlingsplan for at kæmpe for højere løn. Hvordan får vi lønkampen i gang nu – på trods af fagtoppen, der altid blot siger ”støt vores forhandlere” og udskyder til ’engang til næste overenskomst’ – eller næste igen?

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Ingen fascister eller nazister – på gaden eller i parlamentet. Forbyd nazistisk propaganda

Nazister, racister og kriminelle opstiller i stort tal til riksdagsvalget i Sverige
Det svenske valg d. 11. september er stærkt inficeret med nazistisk tankegods idet 289 opstillede kandidater kan kobles direkte til nazistiske eller racistiske organisationer. Desuden kan 64 opstillede kobles til det kriminelle miljø omkring Hells Angels. Det store flertal af begge grupper opstiller for Sverigedemokraterna.

Brasilien: På gaden d. 7. september mod fascisme og militærdiktatur
Brasilien går til valg den 2. oktober 2022, efter år med krise under nyliberalistiske og populistiske regeringer. Den siddende præsident Jair Bolsonaro har flere gange i løbet af de seneste måneders valgkamp truet med at indføre militær undtagelsestilstand, hvis han ikke beholder magten. Flere folkelige bevægelser er derfor gået sammen om at gøre Brasiliens nationaldag den 7. september til en stærk markering mod fascisme og diktatur. Nedenstående indlæg er et uddrag fra avisen Averdade, der udgives af Det Revolutionære Kommunistparti, PCR, Brasilien.

Strejkebølge i Storbritannien med krav om fuld kompensation for inflationen
En større strejkebølge er i gang i Storbritannien. Inflationen udhuler løn og sociale ydelser overalt, energipriser og renter stiger, mens lønnen står i stampe. I denne uge strejker omkring 2000 arbejdere i Storbritanniens største containerhavn Felixstowe i Suffolk og i sidste uge var det jernbanearbejderne. Kravene lyder på en løn der giver fuld kompensation for inflationen. Andre grupper, der i strejke eller har varslet strejke er bl.a. gadefejere, buschauffører, postarbejdere m.fl.

Den 29. august 1943 rejste det danske folk sig
Den 29. august 1943 betød et vende­punkt i det danske folks kamp mod den nazistiske besættelsesmagt. Indtil da samarbejdede den socialdemokratiske regering med fascismen. Den 29. markerer det danske folks og den danske arbejderklasses NEJ til samarbejdspolitikken. En om­fattende folkestrejke tvang den socialdemokratiske regering til at gå af.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne