Afskaf den stigende pensionsalder

Der føres ikke valgkamp for at sætte pensionsalderen ned, men om graden af forringelser. Fagtoppen kaster sig aktivt ind på regeringens side – også i dagbladet Arbejderens spalter

Af Dorte Grenaa, Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Billedet: Protest mod stigning i pensionsalderen 2020, hvor S-regeringen var ansvarlig for endnu en stigning i pensionsalderen

Der er fuld gang i valgkampen. Partiernes sommergruppemøder forsøger at overgå hinanden i at tale udenom de virkelige problemer og i stedet tilbyde endnu en omgang valgflæsk.

Lizette Risgaard, forkvinden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, socialdemokratisk toppamper og strejkeslagter er meget aktiv i mediekampagnen mod ”blå blok”. Og i forsvaret for genvalg af Mette Frederiksens arbejdergiver-og krigsmager regering.

Spørgsmålet om arbejdskraft, pensionsalder og mulighed for at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet er et varmt valgkampsemne. Her roser Lizette Risgaard regeringens initiativer, inklusive skruen, hvor pensionsalderen hele tiden stiger og allerede nu er en af de højeste i Europa. Den skal der ikke røres ved.

Nævnes skal det heller ikke, at også socialdemokratiske regeringer slagtede efterlønnen, forringede dagpengene og folkepensionen. Den nuværende Arne-pension er kun et lille plaster på en nedslidt og brækket ryg og kun for de få. At fagtoppen selv har været en aktiv part i alt dette gennem trepartsforhandlinger, forbigås i tavshed i håbet om, at vi glemmer det.

Ingen tvivl om at ”blå blok” er aggressiv på disse spørgsmål og deres forslag til nye forringelser skal bekæmpes. Men det betyder ikke, at vi i stedet vil have Socialdemokratiets forringelser og angreb på arbejds- og pensionsforhold. Tværtimod, vi går mod begge og accepterer ikke valget mellem at få tæsk eller pisk. Men stiller krav om helt at fjerne den stigende pensionsalder og give alle ret til at gå på pension, når de er 65 år.

Måske er der stadig nogen, der undrer sig over, at Lizette Risgaard ikke bare føres frem i de borgerlige og fagbevægelsens medier, men også i Dagbladet ”Arbejderen”? Her får hun nemlig også stillet spalteplads til rådighed til at føre arbejderne og befolkningen bag lyset. Men det er ikke så mærkeligt endda, for at frede den socialdemokratiske fagtop er en årelang praksis og del af Kommunistisk Partis politik. Når Lizette Risgaard optræder som fast blogger i denne avis, kan man spørge sig, hvad det kaster af sig af økonomisk støtte eller om formålet er rent politisk? En avis vælger sine bloggere med omhu til at debattere, til at udvikle politikken indenfor de rammer et medies politiske grundlag kan acceptere. Debat har altid et formål og et klasseaspekt.

At Dagbladet Arbejderen fører valgkamp for Enhedslisten er ikke nyt, den har i årevis ukritisk lagt spalteplads til Enhedslistens politik. Når det gælder støtten og genvalg af og Mette Frederiksens såkaldte “røde blok”, er der en arbejdsdeling mellem Enhedslisten og Kommunistisk Partis avis ”Arbejderen”. Enhedslisten holder hånden over den socialdemokratiske regering og ”Arbejderen” holder hånden over den socialdemokratiske fagtop. I sidste ende bliver resultatet det samme – en støtte til Socialdemokratiets og regeringens arbejdergiver-og krigspolitik og en svækkelse af kampen mod den.

 

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater