Kommunistisk Politik Digital 4-2019 – Nyheder hvor der kæmpes

 

Nr. 4 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 7 – 8, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

KLASSEKAMP I DANMARK

Arbejderpartiet Kommunisterne: Pensionsalderen skal ned for alle – 30 timers arbejdsuge!
Hvis politikerne og fagtop virkelig er bekymret over nedslidning – hvorfor bliver arbejdstiden så ikke sat ned? Hvorfor bliver arbejdstempoet ikke sat ned? Hvorfor sker det modsatte? Hvorfor er efterlønnen stort set fjernet?

Fyringer på vej i Odense – hul i budgettet skal dækkes med andre velfærdsnedskæringer
Efter Odense kommunes beregninger vil der i 2028 komme til at mangle op mod en halv milliard kroner i det kommunale budget på grund af en stor stigning i antallet af børn og ældre. Derfor vil borgmesteren fyre 100 medarbejdere allerede nu, og en ‘taskforce’ af private konsulenter skal finde andre velfærdsnedskæringer til at dække hullet på børne- og ældreområdet.
Af Jep. – Odense

Brutal udlændingelovgivning skaber utryghed og fattigdom
Skal man tro Dansk Folkeparti, så fuldendte de torsdag deres mission for at ændre Danmarks integrationspolitik til en udrejsepolitik. Regeringens og DF’s menneskefjendske flygtningepolitik bakkes op af Socialdemokratiet.

(A)social-demokratisk valgkamp
I sin valgkampagne lægger Mette Frederiksen afstand til det nyliberale Socialdemokrati under Nyrup og Thorning-Schmidt. Men hvilken del af deres politik vil hun tage et opgør med? Ingen! At rulle årtiers nedskæringspolitik tilbage kommer slet ikke på tale.

Århus graver sin egen grav i guldrus
En flok beboere måtte evakueres, da udgravning til et fundament til et nyt ejendomskompleks betød at de gamle huse ved siden af begyndte at slå revner og der var akut fare for nedstyrtning. Det er ikke en historie fra et U-land eller meget gamle dage, det var en helt almindelig kedelige grå vinterdag i Århus anno 2019.

Hvidvask på Christiansborg
Det var opgøret med samarbejdspolitikken under besættelsen og fyringen af Buhl den 29. august 1943, der gjorde at Danmark kunne tage plads ved siden af de allierede og deltage i stiftelsen af FN efter krigen. Så det er historieforfalskning og hvidvask uden lige at skildre Buhl som kaptajnen, der førte skuden sikkert gennem de fem forbandede år.
Leder Håndslag 1-2019

Bak op om Næstehjælpernes hjerteevent d. 16. marts – Børnefattigdom skal afskaffes!
De er flittige i disse dage hos den sociale modstandsorganisation Næstehjælperne. Her er de i gang med at fremstille hjerter. Hjerter der skal sættes på pinde. Og det i et enormt stort antal. Nærmere bestemt 64.500 styks.
Af Poul Andersen

SOLIDARITET MED VENEZUELA

Hvad situationen i Venezuela kræver af de revolutionære
AF VENEZUELAS MARXISTISK-LENINISTISKE KOMMUNISTISKE PARTI
I tillæg til vores vilje til at kæmpe er det nødvendigt at konsolidere international revolutionær støtte som et udtryk for proletarisk internationalisme. Verdens folk må mobiliseres, så der ikke gives den imperialistiske fjende pusterum nogetsteds, og der er vilje til at kæmpe til sidste, for sejren over de imperialistiske hære er mulig med den korrekte revolutionære ledelse.Ingen udenlandsk intervention i Venezuela!
Den politiske krise, som Venezuela oplever i disse dage, er et signal til verden om et muligt amerikansk militært indgreb i landet.
Af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML

Situationen i Venezuela er kritisk – Deltag i solidaritetsaktion og demonstration
Situationen i Venezuela er kritisk. Lørdag d. 23. februar mødes alle der ønsker at protestere mod en truende invasion eller kup til en solidaritetsprotest. Og kommer der et kup eller en invasion samles der til demonstration ved den amerikanske ambassade kl 17 den efterfølgende dag.
Af Tid til Fred

 

KVINDEKAMP
Besøg fra den franske kvindeunion

Klassekamp i Frankrig: ’Den store debat’ foregår på gaden – ikke på Macrons møder
Ana Azaria fra den Den franske Kvindeunion Femmes Egalité gav på et møde i Odense et fremragende indblik i situationen og klassekampen i Frankrig, hvor kvinder i stort tal og uden illusioner om Macrons arbejdsgiverpolitik og har kastet sig ud i en modstandskamp.


Kvindeorganisationen spiller en særlig rolle i udviklingen af dagens protestbevægelser
Interview med Ana Azaria, forkvinde for den franske kvindeorganisation Femmes Egalité i anledning af deres besøg i Danmark.

Ana Azaria på Kvinder i Kamps møde om De gule Veste: “Svaret findes på gaden og i strejkerne”
Ana Azaria fra den franske kvindeorganisation Femmes Egalité gæstede Danmark i denne uge og holdt velbesøgte og mobiliserende møder i København og Odense. Vi bringer her en situationsberetning fra København.

Kvinder i Kamp- København – annoncerer deres 8. marts program

8. marts i Christianshavns Beboerhus: Pædagog Cathrine Frederikke Pedersen
Cathrine er aktiv i debatten omkring bedre normeringer og bedre arbejdsvilkår for pædagoger i daginstitutionerne.

8. marts i Christianshavns Beboerhus: Hør Ulla Curdt fra Næstehjælperne
Ulla er med forrest i kampen mod de fattigdomsskabende reformer og inspirerer med sin aktivisme i blandt andet Næstehjælperne. Og så ved Ulla selv hvilke konsekvenser det har for ens liv når man som enlig mor bliver ramt af kontanthjælpsloftet.

8. marts i Christianshavns Beboerhus: Ayat Mohamed – om de palæstinensiske kvinders kamp

I kvinder i kamp er vi stolte over at fortsætte traditionen med international solidaritet på kvindernes internationale kampdag. Det glæder os derfor at byde velkommen vores tredje taler, nemlig Ayat Mohamed. Ayat er herboende palæstinensisk kvinde og hun vil fortælle om kvindekampen og situationen i Palæstina.

FRA APK’S MAGASIN ENHED OG KAMP

Karl Marx og kvindespørgsmålet
Marx afslørede, at familien, ligesom alle andre institutioner og fremtrædelsesformer, undergår en konstant proces med forandring, der ændrer sig med de økonomiske forhold og de ejendomsforhold, der følger af dem. Endnu en ting fremgår tydeligt af Marx ’værker: Arbejderklassen er den eneste revolutionære klasse, som gennem at etablere socialisme er i stand til og må skabe de nødvendige sociale forudsætninger for den fulde løsning af kvindespørgsmålet.
Af Clara Zetkin

En ny kold krig og trusler i vente
I dette interview taler Pilger om emner som amerikansk aggression i Asien og Stillehavsområdet, hvordan USA’s dominans over verden reduceres, Barack Obamas tid som præsident, krigen mod demokratiet, afsløringerne fra WikiLeaks, det forandrede medielandskab i den digitale tidsalder, krigens politiske økonomi, Vietnam, den globale krig mod terrorisme, Vestasien, nyliberal kapitalisme, Brexit og journalistik.

DEBAT

EU er en plage for Jordens folkeslag – gå med modstanden for en fælles fremtid
En replik til en appel fra europæiske forfattere bragt i Politiken den 26. januar under overskriften ”Det europæiske hus brænder”. Den danske medunderskriver er Jens Christian Grøndahl.
Af Franz Krejbjerg, APK og aktiv i Folkebevægelsen mod EU

 

OKTOBER RADIO

Den globale sikkerhed – Oktober Radio
I første del af udsendelsen taler vi om nogle af de overordnede tendenser i den globale sikkerhedspolitik. Sidste weekend blev den årlige sikkerhedskonference i München afholdt. Det er ikke mindst den voksende rivalisering mellem USA og Kina der har præget korridordiskussionen om handelskrigen og øget militær oprustning.

Oktober Radio: Den lærerløse uddannelse er det fremtiden?
I første del af udsendelsen taler vi lidt om hvor Danmarks uddannelsespolitik er på vej hen. Første spørgsmål er om man i dag har indsnævret og forkortet uddannelserne i en sådan grad, at man ikke længere kan nøjes med en uddannelse, altså om jagten på at få de studerende hurtigere og hurtigere igennem systemet er endt med så snævre uddannelser at de kun kan bruges til et bestemt job i en bestemt virksomhed. Og med det samme at udviklingen skifter og den ene eller anden teknologi bliver skiftet ud, så kan man ikke længere falde tilbage på en bred faglig ballast, men skal starte forfra på en helt ny uddannelse.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater