Kommunistisk Politik Digital 21-2018 – Uge 41-42

 

Nr. 21 – 2018

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 41-42, 2018

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 

Finanskapitalen styrer – og svindler: 410 milliarder tyvstjålet op af befolkningernes lommer
Det er tilsyneladende meget naturligt set fra samfundets top, at hele befolkningen bliver frastjålet milliarder af kroner gennem bedrageri med udbytteskat. Statsminister Lars Løkke Rasmussens eneste handlingsanvisning ved afsløring af bankernes kæmpe svindelfidus er at tilslutte Danmark til EU’s bankunion! Dvs at overlade den fulde kontrol til international finanskapital – de kræfter der netop står bag den enorme svindel.

NYT FRA APK

Regeringens klimaudspil: Alt for lidt – alt for langsomt – alt for store hensyn til kapitalinteresser
Det er de samfundsmæssige love der er problemet. Og ændringer her må der kæmpes for. For klimaløsninger her og nu, og for et samfund, hvor hensyn til fremtiden og holdbare løsninger ikke kun sker på begrænsede og tilkæmpede områder, men bliver en naturlig del af en planlægning for en bæredygtig fremtid.
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne

Flere varme hænder og mindre valgflæsk!
Hvad kan der gøres? Det eneste nedskæringspolitikere har respekt for er protester, der bliver stærke nok til at de må trække deres nedskæringer tilbage. Forårets krav gælder forsat – flere varme hænder og en bedre offentlig sektor.
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne

KLASSEKAMP – FAGLIG KAMP

Murernes Landsklubs landsmøde: Nedsat arbejdstid som samlende krav ved OK2020?
Landsklubben for murer-, stenhugger-og stukkatørsvende og arbejdsmænd har holdt landsmøde og kridter allerede nu banen op til forberedelse af en aktiv overenskomstkamp og med tanker om, om muligt at gøre arbejdstidsnedsættelse til det fælles samlende krav for de industriansatte ved OK2020.

Afskaf den gensidige forsørgerpligt – skrot reformerne
Den såkaldt gensidige forsørger pligt betyder at der i dag er en række ydelse du mister retten til hvis du er gift eller bor sammen med din kæreste. Det er helt urimeligt fordi det betyder at der en masse af de mennesker der i forvejen er blandt de fattigste i Danmark der bliver gjort endnu mere fattige.

Nyt supersygehus for region Midtjylland har ikke penge til en ordentlig bemanding
Tre sygehuse rykker nu sammen i det nye supersygehus i Skejby. Det betyder flytterod og indkøring, men også et krav om 8 procents nedskæringer fra dag ét på baggrund af ‘forventede effektiviseringsgevinster’. Dertil kommer nu flere nedskæringer oveni. Et personale under et kæmpe pres med voldsomme frustrationer, sygemeldinger og opsigelser.

NORDAHL GRIEG – Om humanismen
“Et upolitisk menneske er en eunuk, som kender sin afmagt og lader sit liv hemmelig bestemme af meget politiske mennesker”, skrev Nordahl Grieg i ”Arbeideren” den 17. sept. 1937 i en artikel ‘Om humanismen’. Derfor tog han til Spanien og deltog på dets fronter i det spanske folks kamp.

KRIG OG FRED

Nej til NATOs militærøvelser – de er forberedelse til virkelig krig! Udtalelse fra Fredsfestival i Århus
Deltagere på Fredsfestival Århus 2018 har d. 14. oktober diskuteret oprustning og krigsfare i Norden, og på den baggrund har vi vedtaget følgende
UDTALELSE FRA FREDSFESTIVAL ÅRHUS 2018


Libyen-rapporten som går udenom: Om Norges krig mod Libyen
Det norske stortings Libyen-rapport er et forsøg på at vaske blodpletter væk fra de norske myndigheders hænder. Men rapporten afdækker, at krigen havde et regimeskifte som mål, og at norske myndigheder må have kendt til det.
Af tidsskriftet Revolusjon, Norge

Tid til Fred: NATO er omdrejningspunktet for oprustning og truende krigsforberedelser
I disse dage rumler tunge kampvogne med udstyr og soldater fra mange forskellige lande og skaber blokeringer på de danske veje. De skal deltage i den gigantiske militærøvelse Trident Juncture 2018 i Norge og omegn, der af NATOs militær kaldes ‘den vigtigste NATO-øvelse siden den kolde krig’.

FredsVagten ved Christiansborg: 17 år med krigsmodstand – hver dag
Igennem 17 år har FredsVagten hver eneste dag på Christiansborg Slotsplads markeret modstanden mod Danmarks krige. På vegne af FredsVagten skriver Kristian Svendsen: Sørgeligt, at det stadig er nødvendigt, men glædeligt at FredsVagten fortsætter ufortrødent.

FRA ENHED OG KAMP – APKs KVARTALSTIDSSKRIFT

Grønland og geopolitikken
Grønland udgør 98 % af Rigsfællesskabets areal, men kun 1 % af befolkningen (ca. 57.000). Det store areal, dets beliggenhed, klimaet og de mulige råstoffer i undergrunden gør Grønland til et meget interessant land for verdens stormagter. Sådan har det ikke altid været. Faktisk var Grønland frem til 2. Verdenskrigs begyndelse ret uinteressant militært og geostrategisk set med det meste af verdens øjne.
Af Troels Riis Larsen
Artiklen har været bragt i tidsskriftet ‘Enhed og Kamp – Kommunistisk Politik’ nr. 3/2018. Se nærmere om dette her.

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 22. oktober 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater