Finanskapitalen styrer – og svindler: 410 milliarder tyvstjålet op af befolkningernes lommer

Det er tilsyneladende meget naturligt set fra samfundets top, at hele befolkningen bliver frastjålet milliarder af kroner gennem bedrageri med udbytteskat. Statsminister Lars Løkke Rasmussens eneste handlingsanvisning ved afsløring af bankernes kæmpe svindelfidus er at tilslutte Danmark til EU’s bankunion! Dvs at overlade den fulde kontrol til international finanskapital – de kræfter der netop står bag den enorme svindel.

Problemerne kan ikke have været ukendte for politikere og myndigheder. Advarsler om den den danske udgave af svindlen med udbytteskat har der været advaret om i årevis, ligesom svindlen i international skala også må have været kendt. En svindel som ledende kræfter i bank- og finansverdenen, direkte har sat i system.

Også skatteunddragelse gennem hvidvask er et velkendt fænomen, som myndighederne nu føler sig presset til at gøre noget ved. Præcis i dagene for den afslørede milliardsvindel i Europa offentliggør Erhvervsstyrelsen, at de arbejder med strammere hvidvaskeregler, der vil kunne lukke 11.000 danske virksomheder.
Erhvervsstyrelsen er klar til at lukke 11.000 virksomheder

Ikke enkelte rådne kar – men finanskapitalen selv

Det er ikke længere muligt at lægge skylden på enkelte rådne kar i virksomheder eller administration, svindlen foregår på topplan i en række af de internationale storbanker – banker der har været førende gennem årtier, og hvis topfolk nu er afsløret som røvere af 410 skattemilliarder. En liste af banker, der tæller Barclays, Merrill Lynch, JP Morgan, Morgan Stanley, BNP Paribas, Banco Santander, Macquarie Bank og Deutsche Bank.
Alene i Danmark er der svindlet for et beløb der kunne have finansieret byggeriet af to supersygehuse.

Det er sket gennem et omfattende netværk af aktiehandlere, banker og advokatfirmaer i Europas to største finansbyer, London og Frankfurt og med direkte forbindelseslinjer til amerikanske afdelinger. En svindel der er foregået siden 2001 uden at blive stoppet.

Finanskaptalen ved magten

Lenin har beskrevet hvordan finans- og monopolkapital udgør den ledende kraft i det imperialistiske samfundssystem, og hvordan den kapitalistiske stat er underlagt disse kapitalinteresser. Udplyndringen af befolkningen sker på mange planer og fører til global fattigdom, miljø- og klimaødelæggelser, konkurrencekamp og imperialistiske krige. Fra samfundets top unddrager finanskapitalen sig at betale skat, og stjæler ovenikøbet den arbejdende befolknings skattebetalinger lige op af lommen på statskasserne.

Men vil der blive sat en stopper for fiduserne? Og hvornår udvikles den næste fidus?

Vi ser kun toppen af isbjerget. Ingen politimyndighed, stat eller overnational organisme i EU vil have viljen eller evnen til at kontrollere finanskapitalen, kun til at kradse i overfladen når afsløringer fører til et pres fra befolkningen. Den løsning der gennemgribende kan ændre misforholdet og det rådne system vil være en afsætning af samfundets magthavere gennem en socialistisk revolution. Hvor finans- og monopolkapital fratages retten til at stå i spidsen for samfundet – både retten til produktionsmidlerne og retten til statsmagten.

Se også
Skatteeksperter: Tømning af statskasser var en forretningsmodel for TDC’s hovedejer
DR 19. oktober 2018


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 19. oktober 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater