Afskaf den gensidige forsørgerpligt – skrot reformerne

Den såkaldt gensidige forsørger pligt betyder at der i dag er en række ydelse du mister retten til hvis du er gift eller bor sammen med din kæreste. Det er helt urimeligt fordi det betyder at der en masse af de mennesker der i forvejen er blandt de fattigste i Danmark der bliver gjort endnu mere fattige.

Den gensidige forsørgerpligt rammer på den ene eller anden måde 100.000vis af danskere rigtig hårdt og betyder at masser af familier og børn må leve i fattigdom og mange par må gå fra hinanden eller blive skilt, alene for at få økonomien til at hænge sammen.

Hvem rammer det:

Unge på uddannelseshjælp,
Folk på integrationsydelse
Folk på kontanthjælp
Folk på førtidspension
Ældre på folkepension.

Der er et særligt kvindeaspekt: en meget stor del af dem det rammer er kvinder og er et stort tilbageskridt til den gang man skulle forsørges af en anden og ikke have en selvstændig indkomst at leve af. Men kvinder er selvstændige individer og vi vil behandles som sådan – også af den offentlige lovgivning. Vores indkomster skal ikke afhænge af hvem vi forelsker os i.

Den gensidige forsørgerpligt betyder i rigtig mange parforhold at den ene skal forsørges helt eller delvist af sin partner. Det skaber ulige forhold og uværdighed.

1 januar 2016 blev den gensidige forsørgerpligt for samboende på kontanthjælp afskaffet efter massive protester. Det nytter altså noget kæmpe for det bliver afskaffet. Men reglen gælder stadig for gifte på kontanthjælp og rigtig mange af de andre grupper for deres indkomst trukket helt eller delvist stadigvæk.

Vi kræver derfor at den gensidige forsørgerpligt bliver afskaffet fuldstændig uanset om man er gift eller kærester og uanset hvilken ydelse man får.

Indkaldelse til offentligt møde den 17. oktober kl 19 i Oktober Bogbutik,  Vesterfælledvej 1B

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 17. oktober 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater