Kommunistisk Politik Digital 10-2018 – Nyhedsbrev uge 19-20


Nr. 10 – 2018

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Nyhedsbrev Uge 19-20, 2018

APKs 7. KONGRES AFHOLDT

Arbejderpartiet Kommunisterne har afholdt sin 7. kongres
Arbejderpartiet Kommunisterne offentliggør hermed, at det har afholdt sin ordinære kongres – den syvende siden partistiftelsen i april 2000. Kongressen afspejlede styrkelsen af APK i perioden og dets samling om kampen for at videre udbygge det som det nødvendige og uundværlige revolutionære kommunistiske parti i Danmark.


Frem mod det socialistiske Danmark
APK beslutter fra sin 7. kongres, at der videreføres en omfattende analyse og bred diskussion i og uden for partiet af de socialistiske revolutioners og socialismens hidtidige historiske erfaringer. Det sker med henblik på at klar- og fastlægge den socialistiske revolutions opgaver og udvikle et dybtgående program for opbygningen af socialismen i Danmark.
Partiet vil også i den kommende kongresperiode markere 40-året for stiftelsen af det revolutionære DKP/ML og 100-året for det revolutionære DKP.
Kongresudtalelse maj 2018

OK2018: STEM NEJ! – Af Arbejderpartiet Kommunisterne
De offentligt ansatte har stillet sig skulder ved skulder – på tværs af faggrupper, med privatansatte, studerende, pensionister, arbejdsløse, reformramte, og med opbakning fra langt størstedelen af befolkningen. Det har rejst sig til en historisk stærk og bred bevægelse for bedre arbejdsforhold, respekt og mulighed for faglighed, flere varme hænder og en bedre offentlig sektor.
Kongresudtalelse 17. maj 2018

Danmark må ud af NATO og EU
Siden 2001 har det uafbrudt været en krigsførende nation, altid i forreste række når en ny krig planlægges. En politik, der bliver opretholdt gennem vores medlemskab af krigsalliancen NATO og af monopolernes EU. Begge disse imperialistiske alliancer opruster til krig og kræver stadig flere penge til våben og militær på bekostning af velfærd
Udtalelse vedtaget på Arbejderpartiet Kommunisternes 7. kongres, maj 2018


Artikler fra KPnet

Hvem vil prøve en uge i det danske sundhedsvæsen?
I samtlige regioner har man store problemer med at få enderne til at mødes i sundhedsvæsenet. Der ganske simpelt hverken plads eller personale nok til at man kan hjælpe folk der blive syge her i landet. Svaret er flere besparelser.

Det officielle Danmark tier: Folkelige protester mod Israels massakrer og besættelse
Den danske regering har forholdt sig tavs og passiv over for Israels kriminelle massakre på demonstrerede og fordrevne palæstinensere i forbindelse med 70-året for fordrivelsen – og USAs provokatoriske åbning af ambassade i Jerusalem Men den folkelige fordømmelse af  besættelsesmagten Israel er kraftig. Der må  tages skridt mod Israel, siger Arbejderpartiet Kommunisterne.

Ny USA ambassade-åbning i Jerusalem: Demonstranter nedskydes af israelsk militær
Israelsk militær skyder direkte ind i folkemængden og mange er dræbt under protesterne d. 14. maj mod USAs flytning af ambassaden til Jerusalem og for retten til at vende tilbage til det besatte land. Over 1900 mennesker er såret.

Enhed og Kamp – Kommunistisk Politik

Varig fred får vi kun med socialisme
Under kapitalismen på det imperialistiske stadium er produktivkræfterne udviklet i en sådan grad, at menneskeheden står over for alternativet: at indføre socialisme eller at opleve årtier med imperialistiske krige i forsøget på kunstigt at bevare kapitalismen.Af Gerd Berlev, Arbejderpartiet Kommunisterne – APK
Artiklen har været bragt ENHED OG KAMP – Kommunistisk Politik 2018,1

Nyt nummer af tidsskriftet ENHED OG KAMP er udkommet
Tidsskriftet ENHED OG KAMP – Kommunistisk Politik 2,2018 har en lang række spændende og aktuelle artikler fra udviklingen af klassekampen i Danmark og Verden, og oversatte artikler fra CIPOML’s internationale tidsskrift Unity And Struggle.

Brasilien: Arbejdsmarkedsreformen og løgnen om frie forhandlinger
I oktober 2016 blev en arbejdsmarkedsreform godkendt af det brasilianske Senat og Deputeretkammer på et falsk grundlag. Med denne reform vil arbejdsgiverne, den kapitalistiske klasse, kunne betale lavere løn, påtvinge arbejdere den arbejdstid, som arbejdsgiverne ønsker, samt gennemføre udlicitering i alle sektorer og endda tvinge gravide og ammende kvinder til at arbejde under usunde forhold. Dette er det største tilbageskridt for de brasilianske arbejderes rettigheder i de sidste 100 år.
Af Luiz Falcão, Det Revolutionære Kommunistiske Parti (RCP), Brasilien

Flere artikler fra KPnet

25 år med EUs indre marked – Social dumping og løntryk sat i system
I 1993 trådte EUs indre marked i kraft. Og dermed var endnu en grundsten i unionsopbygningen kommet på plads. Løntrykkeri og social dumping er ikke en ‘fejl’ i EU-systemet, der kan revideres gennem en social protokol, men hele idéen – og EU’s pres på lønningerne er en dominerende faktor i overenskomstkampen.

Ældre Sagen: Folkepensionen bliver udhulet år for år – Afskaf satspuljefradraget!
De sidste årtier er folkepensionen systematisk blevet udhulet. Satspuljen æder stigningen i folkepensionen. Det er på tide at satspuljefradraget afskaffes, mener Ældre Sagen.

Trump trækker USA fra Iran-aftale: Kurs mod krig
Donald Trump har meddelt, at USA ensidigt trækker sig fra den internationale FN-sanktionerede atomaftale med Iran.

Bogomtale

Pseudoarbejde – Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting
Debatbog af Dennis Nørmark , Anders Fogh Jensen

Fra KPnetBlogs

Fadi Abu Saleh, Palæstina
Digt af Kristian D

Til Majblokadens kvinder
Digt af Kirsten Lund

Eigil og Freja
Novelle Julie Søndergård Andersen, Nuuk

_____________________

 

Økonomisk indsamling: Støt KPnet

Giv den kæmpende bevægelse en stemme – Støt KPnet!
45.000 kr. til KPnet
Økonomisk indsamling fra 15. april til 1. juli

Kommunistisk Politik Digital samler hver 14. dag  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et elektronisk nyhedsbrev. Det er gratis.

BESTIL NYHEDSBREV
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital – Nyhedsbrev her

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  28. maj 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater