Ny USA ambassade-åbning i Jerusalem: Demonstranter nedskydes af israelsk militær

Israelsk militær skyder direkte ind i folkemængden og mange er dræbt under protesterne d. 14. maj mod USAs flytning af ambassaden til Jerusalem og for retten til at vende tilbage til det besatte land. Over 1900 mennesker er såret.

Netop i 70 året for Israels fordrivelse af størsteparten af Palæstinas befolkning som led i oprettelsen af staten Israel i 1948 gennemfører USA sin flytning af ambassaden til Jerusalem fra Tel Aviv og Israel hylder Donald Trump for hans åbenlyse støtte til Israels zionistiske projekt, et storrige med forrettighed for jøder.

En handling som forud er mødt med massiv international kritik og ikke mindst af palæstinenserne. En handling med store konsekvenser og udtryk for opbakning til fortsat etnisk udrensning af palæstinenserne.

Flytningen opfylder Trumps politiske aftale med Netanyahu før han blev valgt som præsident. En lovløs handling om at gøre Jerusalem til ”det jødiske folks udelte by”.

Indvielsen er samtidig en amerikansk støtte til Israels illegale ekspansion med etnisk udrensning med besættelsen af Øst-Jerusalem og med 600-800.000 illegale bosættere på den besatte Vestbred og med Gaza som et stort isoleret fængsel.

Præsident Trump har valgt ikke at møde op men i stedet sende sin datter og svigersøn, sikkert i erkendelse af at hans besøg ved åbningen yderligere ville sætte brand i protesterne.

Præsident Trumps racistiske apartheid beslutning om flytningen har gjort ham til den store zionistiske helt i apartheid Israel og fejres med bannere som ”Trump Make Israel Great.” gadenavne og prægning af mønt med  Trumps navn i 70 året.

Med Trump og Netanyahu, to imperialistiske krigsophidsere, forenede om retningen mod et Stor-Israel og med fælles front med sanktioner, dæmonisering og krigsforberedelser imod det gas-og olierige Iran.

En farlig politik i Mellemøsten hvor spændinger eskalerer og betyder fortsat krig og undertrykkelse af palæstinenserne.

Al-Nakba: “The Great Return March”


Det Israel som med koldt blod har nedskudt 41 ubevæbnede palæstinensiske demonstranter I Gaza ved grænsehegnet til Israel.
Deres forbrydelse: Forenede i store folkelige ugentlige Great Return March’er i 70 året for fordrivelsen, har de understreget deres legitime ret til tilbagevenden.

Læs også:
Al-Nakba 1948 – Katastrofen i Palæstina og imperialistisk kolonisering

FORBEREDER ISRAEL EN MASSAKRE DEN 15. MAJ?
Israel kan have sin egen plan for en ny massakre på palæstinensere den 15. maj, når den store March of Return afsluttes.
Af Norman Finkelstein

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  14. maj 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater