OK2018: STEM NEJ! – Af Arbejderpartiet Kommunisterne


Udtalelse d. 17. maj 2018

De offentligt ansatte har stillet sig skulder ved skulder – på tværs af faggrupper, med privatansatte, studerende, pensionister, arbejdsløse, reformramte, og med opbakning fra langt størstedelen af befolkningen. Det har rejst sig til en historisk stærk og bred bevægelse for bedre arbejdsforhold, respekt og mulighed for faglighed, flere varme hænder og en bedre offentlig sektor.

Regeringen retter angreb efter angreb mod den offentlige sektor, driver klapjagt på arbejdere, arbejdsløse og syge, holder ophørsudsalg over statens ejendom, og giver skattelettelser til de allerrigeste. Profitterne vokser mens arbejdsforhold og levevilkår forværres.

Sjældent har der været en bedre situation for at få indfriet OK-kravene. De offentlige ansatte viste, at de var parat til at strejke, imødegå en lockout og tage livtag med Løkke, Løhde og hele slænget af arbejdsgivere og borgerlige politikere, uanset partifarve. Men selvom fagtoppen gik til forhandling med yderst beskedne krav, så brugte de ikke styrken til at gennemtvinge kravene. De slog bak, spændte ben for sammenholdet og indgik en stribe defensive forlig.

‘Det bedst opnåelige’ kalder nogle det. Ikke for flertallet af de offentlige ansatte! De skal fortsat løbe stærkere og stærkere. De skal fortsat dagligt arbejde under forhold, der er værre end nødberedskab. De skal fortsat undervise uden fast arbejdstid og tid til forberedelse. Lønfesten holdes fortsat på direktionsgangene.

Rammerne for forhandlinger er fastsat af EU, arbejdsgiverne, moderniseringsstyrelsen og regeringen. De rammer blev ikke sprængt. Der er ikke bare brug for at forsvare sig mod helt urimelige krav – men også for reelt at få forbedret arbejdsforholdene, få sat arbejdstiden ned og sat lavtlønnen væsentligt op.

Der er råd til det i et samfund som Danmark. Det er et spørgsmål om i hvilke kasser samfundets rigdomme skal lægges.

Solidariteten og kampviljen er der – den skal bruges til at rykke fremad. Næste skridt er at stemme NEJ.

STEM NEJ fordi:

  1. Lønrammen for de næste tre år knapt dækker inflation og prisstigninger. Den gives i procenter, så de lavtlønnende får mindst. Ligeløns- og lavtlønspuljen er rent symbolsk uden reel betydning. Kravet om reelle lønstigninger i kroner og ører og kravet om ligeløn forsvandt undervejs.
  2. Bedre arbejdsmiljø blev til et udefineret projekt og lærernes manglende overenskomstdækning af arbejdstiden til en kommission. Rene narresutter.
  3. De statsansatte skal betale med udvidet fleksibel 42-timers arbejdsuge for at fastholde den betalte spisepause, de allerede har. Og regionernes ‘betryggelses’-aftale de næste seks år er kun et løfte fra regeringens embedsmænd.
  4. Den offentlige sektor er konstant under angreb – med forligene har de offentligt ansatte dårligere arbejdsforhold om 3 år end i dag.

Stemmer en gruppe NEJ, må alle selvfølgelig stå skulder ved skulder med dem.

 

APK
Arbejderpartiet Kommunisterne

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  17. maj 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater