Det officielle Danmark tier: Folkelige protester mod Israels massakrer og besættelse

Den danske regering har forholdt sig tavs og passiv over for Israels kriminelle massakre på demonstrerede og fordrevne palæstinensere i forbindelse med 70-året for fordrivelsen – og USAs provokatoriske åbning af ambassade i Jerusalem Men den folkelige fordømmelse af  besættelsesmagten Israel er kraftig. Der må  tages skridt mod Israel, siger Arbejderpartiet Kommunisterne.

Mange gik tirsdag på gaden i København i protest mod Israels nyeste massakre mod palæstinenserne – dagen efter den israelske hær koldblodigt skød direkte ind i en demonstration for retten til at vende hjem og slagtede over 50 mennesker og sårede flere tusind.

Vreden mod Israel var stor både fra talerstolen og blandt demonstranterne da mange hundrede mødtes på Gammel Torv i København for at protestere mod Israels massakre mod palæstinensiske demonstranter den 14. maj, hvor mindst 50 palæstinensere er blevet myrdet af israelsk militær. Demonstrationen var indkaldt for at mindes 70 året Al-Nakba og stå fast på palæstinensernes ret til at vende hjem.

Den nye massakre har med al tydelighed slået fast at fordrivelsen og Al-Nakba er nutid og at solidariteten med Palæstina er altafgørende. En pointe der gik igen i flere af dagens talere, der blandt andet talte flere folketingsmedlemmer.

Demonstrationen,  indkaldt af blandt andre Palæstina-initiativet og Enhedslisten, efterlyste en klar afstandtagen til Israels vold og forbrydelser fra regeringens og den danske udenrigsministers side.

Protesterne til demonstrationen tog forskellige former, blandt andet blev der malet et stort murmaleri for retten til at vende hjem, Der blev delt 531 forglemmigej-blomster ud til demonstranterne – en for hver af de landsbyer der blev smadret for 70 år siden.

Adskillige lande har reageret skarpt på den israelske massakre og Trumps ambassadeflytning, der gør det umuligt for USA at opretholde en maske af ‘neutralitet’ i forhold til Palæstina og Israel. Det er lige så meget USAs og Trumps kriminelle massakre.

Arbejderpartiet Kommunisterne fordømmer det officielle Danmarks tavshed og passivitet – på linje med EUs. Mord, massakrer og fortsat besættelse må fordømmes – åbent og kraftigt. Den israelske ambassadør bør udvises og den danske ambassadør i Israel trækkes hjem.  Den kriminelle apartheid-stat Israel skal boykottes.

Læs også

Ny USA ambassade-åbning i Jerusalem: Demonstranter nedskydes af israelsk militær
KPnet 14. maj 2018

Al-Nakba 1948 – Katastrofen i Palæstina og imperialistisk kolonisering
KPnet 5. maj 2018

Præsident Trump gør en ende på ”tostatsløsningen”
KPnet 15. januar 2018

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  15. maj 2018

 

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater