Folk er trætte af løgne og krigspropaganda – Af Pernille Grumme

pernille grumme taler

Af Pernille Grumme, formand for Kunstnere for Fred
Tale holdt på 1. maj 2016 på Den røde Plads i Fælledparken

Der ligger en vittighedstegning på Facebook. Den forestiller en mor, der går med sin lille dreng i hånden. Han spørger: ”Mor, hvorfor er der krige?” Og hun svarer: ”Fordi vi bliver styret af en lille gruppe psykopater, der ejer bankerne og kontrollerer regeringer og medier. De finansierer begge sider af krigene, fordi de tjener på dem, og de skaffer sig befolkningens opbakning via propaganda gennem medierne.”

Sådan! Så kort kan det siges! Men jeg vil alligevel gerne uddybe hendes forklaring lidt. For det er vigtigt, at man virkelig forstår, at Uden Sandhed får vi Ingen Fred.
Medierne skal holde øje med magten. De skal være demokratiets vagthunde. Og de skal fortælle os sandheden. Men det gør de bare ikke. I hvert fald ikke altid. Fordi den egentlige magt ejer dette storslåede propagandaapparat og bestemmer hvad, der skal gentages igen og igen og hvad, der er tabu. Så vagthunden har ikke kun fået mundkurv på,- næh -vagthunden er stendød og lugter fælt!

Magteliten består af en gruppe tæt forbundne multinationale selskaber, der styrer de informationer, der kommer ud.
I 1961, advarede USA’s daværende præsident, Eisenhower, i sin afskedstale om et ”enormt militært kompleks og en kæmpe våbenindustri,” der var den egentlige, skjulte magt bag USA’s politiske beslutninger.

Året efter advarede præsident Kennedy om hemmelige selskaber, lukkede broderskaber og lyssky loger, hvor de store beslutninger bliver truffet. Afgørende beslutninger, der har indvirkning på vores alle sammens liv, men som træffes af en lille elite af ufatteligt rige personer,

I dag kender vi mere til disse gedulgte foreninger og deres mødesteder: Navne som Bilderberg, Den Trilaterale Kommission, Skull and Bones, Illuminati og Bohemian Grove og er ved at blive bekendte. For takket være internettet er disse societeter og broderskaber ikke længere bare tåbelige konspirationsteorier, men iskolde fakta. Så folk er begyndt at vågen op og stille spørgsmål, samtidig med at tilliden til massemedierne daler, hvorfor avissalget styrtdykker i hele den vestlige verden.

Hvis man vil vide mindre, skal man læse JyllandsPosten.

Hvis man vil vide mere, må man gå til de alternative medier. Ikke mindst, hvis man vil vide, hvorfor Danmark er blevet en krigsførende nation.

kunstnere for fredVi bliver bildt ind, at Danmark fører en aktivistisk udenrigspolitik for at komme civilbefolkningerne til hjælp. Man tillader sig oven i købet at kalde det ”humanitære krige”. Det er løgn! Alle krigene i Mellemøsten handler om magt og olie!

USA vil have kontrollen over de olierige lande og skifter derfor regimerne ud et for et. Først hyrer man lejesoldater til at lave oprør mod landets regering og skaber derved en konflikt, og så hykler vi alle sammen i kor, at vi skal hjælpe de stakkels befolkninger af med deres brutale diktatorer. Derefter smadrer vi deres lande, og så kan USA indsætte en føjelig regering, der tillader, at USA kan kontrollere landets ressourcer. Det skete i Afghanistan, i Irak og i Libyen, og det er hensigten med Syrien. Derfor skal vi ned og hælde mere benzin på bålet i det arme land, der allerede ligger i ruiner.

Men de stakkels mennesker, vi hævder, vi er gået i krig for at redde, flygter selvfølgelig fra bomber og sult og søger tilflugt i Europa. Vi vil bare ikke ha’ dem, så de skal stuves sammen i det korrupte Tyrkiet, der helt åbenlyst financierer Islamisk Stat, – som vi altså bekæmper.

NATO – skaber død og kaos – Alle bliver tabere undtagen våbenindustrien. Vi lystrer blindt og øger vores krigsbudget og bestiller deres sindssygt dyre angrebsfly, der oven i købet er fulde af fejl og mangler. Alt sammen for at USA kan få kontrol over olie og gas fra Mellemøsten.

kunstnere for fred - kampfly copy

Men nu er folk ved at være dødhamrende trætte af løgne og propaganda, og en manipulerende presse og pseudo-debatter om køb af disse dræbermaskiner og om en dødsensfarlig handelsaftale,TTIP, der betyder, at mægtige multinationale selskaber kan sagsøge og ruinere landet. Endnu en mørkelagt aftale, der bliver forhandlet i disse dage bag lukkede døre.

Og folk har fået nok af at høre, det skal kunne betale sig at arbejde, når der ingen arbejdspladser er, for de bliver besat af billig, østeuropæisk arbejdskraft, der ikke er organiseret og ikke brokker sig, hvis stilladset er lidt vakkelvornt, eller sikkerhedshjelmen ikke passer. Og folk er skide trætte af en logrende presse, der aldrig afkræver Jørn Neergaard eller Claus Hjort et eneste lille bitte svar på, hvor alle de ledige stillinger er, som folk angiveligt ikke gider tage. De lyver! Og medierne lader dem slippe afsted med det!

Og de offentligt ansatte er hamrende trætte af at skulle løbe hurtigere og hurtigere, mens de syge og nedslidte bliver pisket til arbejdsprøvning til stillinger, der ikke eksisterer. Og kontanthjælpsmodtagere må gå sultne i seng, hvis de da ikke er blevet smidt ud af deres bolig, mens besparelser inden for skattevæsnet har medført, at der ikke bliver opkrævet skat for mange milliarder, og eliten går fri, selv om de snyder så det driver, godt hjulpet af de banker, der bliver reddet af gigantiske bankpakker, betalt af os, mens direktørerne får enorme gyldne håndtryk, og platte politikere, der privatiserer det hele, ender i topstillinger i erhvervslivet, mens uligheden vokser og vokser! Det er simpel klassekamp! De rige mod de fattige!

Når uligheden vokser så ekstremt, stiger højredrejningen. Nationalismen og fascismen gror ud af angst og afmagt! Det skete i 30’ernes Tyskland, – det sker igen i Tyskland og i Ungarn, i Frankrig, i England, i Italien, i Grækenland, i de Baltiske lande og i norden.

Men vi, folket, har ét våben mod de psykopater, der udgør magteliten, og deres logrende skødehunde: At afsløre deres korruption, deres kynisme og deres løgne!

Og husk, – vi er de fleste! We are the 99 ! I gamle dage brugte bønderne høtyvene mod herremændene, når undertrykkelsen blev for massiv. I vores tid er høtyvene erstattet af oplysninger på de sociale medier. Så vi skal slå hjernevaskemaskine fra og slukke for tv-et, og finde ud af, hvad der egentlig foregår og SÅ DELE VORES VIDEN OG INDSIGT! Og så kæmpe imod dem samlet! For vi vil ikke mere undertrykkelse, løgn og krig! Vi vil have lighed, sandhed og fred . Og Uden Sandhed får vi ingen Fred!

I 1962 skrev Bob Dylan en protestsang imod Vietnamkrigen, der senere blev en klassiker. Den hedder ” Masters of War” og den fik enorm betydning for alle de millioner verden over, der protesterede imod krigen og de kynikere, der tjener på dem, og derfor sætter dem i gang.

Jeg vil gerne læse en dansk version, skrevet af Kenn Bruun, den hedder: KRIGENS KRÆMMERE.

KRIGENS KRÆMMERE. (‘Masters Of War’).

Hør, I konger af krig og kanoner og krudt…
I, som sveder af angst, hver gang krige er slut…
Ingen maske og mur, som I gemmer jer bag –
kan forhindre, vi ser jeres hensigt og sag…

I har aldrig gjort andet end leve af død…
I har lært vores børn, at fler bomber gir brød…
I, som truer alt liv, der vil stå jer imod –
I er blottet for viljen i hjerternes blod…

I lever af lig og af løgn og latin…
Siger, sejren blir vor, blot vi satser på krig’n…
Men vi véd, det er slut med den verden, som er

vores drømme og liv – hvis vi stoler på jer…

I designer de våben, som andre ska’ ha’…
Og I støber de kugler, som de fyrer af…
I frydes ved kurven på jeres kontor –
for det voksende marked for menneskemord…

Når flyene letter, og flåden står ud –
så får aktierne knopper, og børsen står brud…
Og profitterne blomstrer, så det er en lyst –
imens krigenes frugter blir modnet til høst…

Men hjerterne gemmer de ufødte børn,
når kilden blir ørken og roserne tjørn…
At tjene på truslen om død, som I vil –
er at true på livet, fra før det blir til…

I kan sige, jeg bare er rød og naiv…
Men jeg véd, at jeg slås for en Verden med liv!
For en Verden med lykke, med lyst og med mod!
Mens I slås for en livsform, besudlet med blod…

Og I smykker hvert mord med palaver om Gud…
Ja, I bomber med ord; før I løsner et skud…
Men den eneste Gud, I bekender jer til –
er det guld, I vil høste på krigenes spil…

Mens missiler gi’r gysser og drømme om magt –
er det sandeste Guds ord, som skulle være sagt:
At den Jord, vi vil ha’ – rig på ånd og på brød –
vil først blomstre og gro ved hver krigs-kræmmers død…

Ken Bruun (Maj 2001).

 

Se også

Reportager fra 1. maj 2016

KPnetTV: 1. maj på Den røde Plads i Fælledparken

Alvor og fest: Scener fra 1. maj 2016 på Den røde Plads i Fælledparken

Rød 1. maj i Munkemose: Et klart Nej til flykøb, krig, EU og social udsultning

KPnetTV: Musik og taler på Fredsscenen 1. maj 2016 i Århus

1. maj i Aarhus: Nej til Danmarks krige og den sociale massakre

Taler 1. maj 2016

1. maj er et signal til at styrke en slagkraftig modstandsfront – Af Dorte Grenaa

Sandheden om Danmarks krige skal frem – Af Jørgen Witte

Det er påtrængende at komme ud af EU – Af Hans Hansen

Bliv aktiv mod krig og oprustning – det er tid til fred! Af Franz Krejbjerg

Det er påtrængende at komme ud af EU – Af Hans Hansen

Slut med at slå på de syge og de små! Af Anette Bjørn Nielsen

Danskerne vil ikke have kampfly: Vi demonstrerer d. 27. maj – Af Gerd Berlev

Det er nu vi skal stå sammen! – Af sygeplejerske Ditte Krøyer

Vi fortjener at være mere end en sølle stjerne på et elitært og udemokratisk flag! Af Morten Dam
Tale af Morten Dam, suppleant til landsledelsen i Folkebevægelsen i EU

Kampen om 30 timers arbejdsuge
Tale af Bolette Rose Jørgensen, snedkerlærling og aktiv i BJMF Ungdom

 

KPnet 9. maj 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne