1. maj i Aarhus: Nej til Danmarks krige og den sociale massakre

stop krigspolitikkenI Århus stod antikrigskampen i centrum 1. maj, og dagen gjorde det tydeligt, at det summer af aktivitet på netop dette område af klassekampen. Danmarks krige og de mange spørgsmål, der er en følge heraf giver en voksende modreaktion. Nej til nye kampfly-kampagnen, Tribunalforeningen der vil sikre undersøgelsen af Danmarks krige, Tvinds store fredskonference ‘Krig og flygtninge’ og Palæstinensernes kamp prægede pladsen. Men også den sociale bevægelse SAND, der satte fingeren på krigspolitikkens anden side – den sociale massakre vrimlede rundt over det hele med deres flok af ægte skyklapspolitikere.
Århus mod Krig og Terror var arrangør. Se også video fra dagen.

 

nej til krigsfly_peace

Tvinds 3-dages fredskonference sluttede af på Fredsscenen i Aarhus og bragte budskabet ‘Krig skaber flygtninge – stop krigene’ med sig.

wars - not refugees

nej til kampfly - scenetelt

Nej tak til kampfly-kampagnen var aktiv med underskriftsindsamling og en opfordring til at blive aktiv i kampagnen lokalt. Det kan stadig nås at stoppe købet, hvis NEJ’et kommer kraftigt nok frem

Franz KrejbjergDet er tid til handling – tid til fred: Franz Krejbjerg holdt talen fra Århus mod Krig og Terror

SAND-politiker med skyklapper

Foreningen SAND deltog med en vrimmel af Skyklaps-politikere, der delte roser ud til folket

skyklap politiker

  socialismebod APK

APK og Oktober Bogsalg deltog igen i år med socialismeboden. Her blev der både diskuteret de grundlæggende årsager til krig og nedskæringspolitik og alle de mange helt aktuelle kampspørgsmål.

socialismebod

witte

Jørgen Witte, bestyrelsesmedlem for den en nystiftede Tribunalforening krævede beslutningen om at gå ind i Irak krigen belyst:
“Når Folketinget ikke vil eller kan undersøge vores angrebskrige i Irak og Afghanistan, må vi danskere gøre det selv! Vi vil kæmpe for, at der bliver nedsat et uvildigt krigstribunal som ikke lader sig blokere af regeringen, så den virkelige sandhed endelig kan komme frem om disse krige”.

Læs hele talen i pdf her 
 Tahir

 Tahir Mirza, der sammen med sin familie er flygtet til Danmark fra Afghanistan talte bl.a. om de mange fordomme overfor ‘de fremmede’.

fredsteltet

Fredsteltet – hvor man kunne besøge Nej tak til nye kampfly-kampagnen, Århus mod Krig og Terror og Tribunalforeningen

johan ved tribunalbod

Johan Kirkmand, formand for Tribunalforeningen fik dagen igennem oplyst mange mennesker om foreningens mål, at undersøge Danmarks krige i Irak og Afghanistan – når Folketinget ikke vil

lars og villyMusikprogrammet havde høj kvalitet. Her Lars og Villy – og herunder Maria Manuela med gæst

maria manuela

pladsen omkring FredsscenenFredsscenen tiltrak mange mennesker – og stor politisk interesse og debatlyst prægede 1. majdagen i Aarhus

fredsscenenKPnetTV: Musik og taler på Fredsscenen 1. maj 2016 i Århus
KPnet 4. maj 2016

Følg Århus mod Krig og Terror på facebook

KPnet 2. maj 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne