Krigsmodstand på nettet

Fred

www.stopterrorkrigen.dk

Komiteen for et Frit Irak


Arkiv Krig og fred 2013

Arkiv Krig og fred 2012

Arkiv Krig og fred 2010>

 






ARKIV KRIG OG FRED 2014

 

13 år i krig - er der ingen fremtid i! Stop krig NU!

Demonstration Christiansborg Slotsplads søndag den 19. oktober kl. 14 - 16


MOD 13 ÅRS DANSK KRIGSDELTAGELSE - MOD KRIG I SYRIEN OG IRAK

Solidaritet med Kobanes kamp - Solidaritet med Palæstina

Christiansborg Slotsplads 19. oktober kl. 14

Talere
Fey-kurd, Bo Richardt, Gerd Berlev, Nassim Al Dogom, Mikael Hertoft

Musik
Fri Galaxe og Nassim Al Dogom


Valby og Sydvest mod krig, Fredsvagten, Fey-kurd, Århus mod krig og terror, SUF, STS International, Budskab fra græsrødderne, APK, Militærnægterforeningen i Århus, DKP, Venskabsforeningen Danmark - Den Demokratiske Folkerepublik Korea, Internationale Socialister IS/U, Enhedslisten, Stop Terrorkrigen, Dansk-cubansk forening, Kunstnere for fred, Aldrig mere krig, Demos, KPiD, KP, Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed, Kvinder i sort
, Nazim Hikmet Kulturforening, Pink Army


Vi markerer også 13-års-dagen for oprettelsen af
FredsVagten ved Christiansborg

Se KPnetTVs interview med Bo Richardt om FredsVagten her

Løbeseddel her

________________________________

 

Ukrainekrisen: Ny kold krig i Europa
[Stop Terrokrigen] Den notoriske krigsløgner, krigsforbryder og militarist Anders Fogh Rasmussen, der er NATO’s generalsekretær i stedet for i fængsel, gør sit for at piske en ny
kold krig op i Europa. NATO har fået sin gamle fjende tilbage.

Ny pjeceserie fra Oktober Forlag: To pjecer af Dorte Grenaa
[Oktobernet] Kvindekamp: Rul de nyliberale reformer tilbage
Danmark og EU’s militærstrategi
På tryk og i pdf

Protester over hele Sverige: Man kan ikke være neutral i kampen mod  fascisme
[Netavisen] Siden den 8.marts, hvor 6 personer blev indlagt efter det højreekstreme overfald, 4 med knivstik, har tusindvis af mennesker været på gaden i anti-facistiske og anti nazistiske protester. Det svenske Säpo mener ikke de svenske knivnazister, som sitller op til valg, er til fare for nogen.

Fællesudtalelse: Om situationen på det afrikanske kontinent og interventionen i CAR
Uddrag af fællesudtalelse mellem Elfenbenskystens Revolutionære Kommunistiske Parti og Benins Kommunistiske Parti – begge medlemmer af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer IKMLPO.
De fordømmer kraftigt imperialismens militære oprustning og krige i Afrika og den seneste intervention i Den Centralafrikanske Republik (CAR)
Af Elfenbenskystens Revolutionære Kommunistiske Parti og Benins Kommunistiske Parti

Ukraine: Voldeligt regimeskifte orkestreret af EU og USA
[Netavisen] Rusland betegner de nye ukrainske magthavere som ’illegitime’ og fordrivelsen af den demokratisk valgte præsident Viktor Janukovitz som ’et kup’. EU har anerkendt den ny regering og den indsatte  præsident Oleksander Turtjinov.  Angela Merkel har taget den tidligere præsident og indtil magtskiftet korruptionsfængslede Julia Timoshenko under sine beskyttende vinger.
Der er udskrevet præsidentvalg til den 25. maj – samme dag som der afholdes EU-parlamentsvalg i alle medlemslande. Det er ikke tilfældigt valgt: Det skal signalere, at Ukraine er på vej mod EU. Og NATO.

”Samtænkt stabiliseringsindsats”: Danmark giver 10 millioner i støtte til militær indsats i CAR
[Netavisen] I sidste uge blev det besluttet, at Danmark bevilger 10 millioner i bistand til FN's plan for Den Centralafrikanske Republik (CAR). Pengene er øremærket 'nødhjælp', men pengene gives i en koordineret indsats til støtte for Frankrigs og EU's militære indblanding.

Firmaet DuPont: Den sorte tråd fra nazisme til GMO
[Netavisen] Firmaet DuPont, der muligvis snart får deres genmodificerede majs 1507 godkendt til dyrkning i EU, er et firma med en lang historie af vold og indgriben i international politik. De deltog i opbygningen af nazimen i Tyskland, gennemførte terror mod amerikanske arbejdere og producerede atombomberne, der blev kastet over Hiroshima og Nagasaki.

Danmark med som blind passager: EU i fælles militær aktion i Afrika
[Netavisen] EU har sat oprustning og fælles militærindsats på dagsordenen og på et ministerrådsmøde er det nu besluttet, at sende en fælles EU-styrke til Den Centralafrikanske Republik (CAR).

Ukraine i reaktionær krydsild: Imperialistisk pres fra NATO/EU og Rusland
[Netavisen] Kampen om Ukraine har ikke meget med 'demokrati' og 'menneskerettigheder' at gøre. Helt andre mål står i fokus for EU/NATO – og for fascisterne, som kan være i færd med at vinde kontrollen over folkeoprøret.
Af KPml/Norge

Stop Israels bombninger ! Demonstration i Odense den 8. august
[Netavisen] Demonstrationen stiller krav til den danske regering og EU om tage afstand fra massakrerne i Gaza og sanktionere mod Israel

Massakrer og terror i det kurdiske Nordirak: Demo mod ISIS
[Netavisen] I disse dage foregår der en massakrering af kurderne i Shingal/Sinjar (på arabisk) byen i Kurdistan. Den Islamiske Stat i Irak og Syrien (ISIS) har i disse dage drevet flere tusinde kurdere på flugt op i bjergene i Shingal området, hvor de hverken har mad og drikke. ISIS har dræbt tusindvis a...f kurdere og bortfører små piger og kvinder.

Læs også

Det er en pligt at bekæmpe ISIS/ISIL
Arbejderpatiet EMEP (no)

Hastedemo Rådhupladsen i Århus 11. juli: Stop krigen - Fred i Palæstina
[Netavisen] På baggrund af de seneste dages forfærdelige krigshandlinger holdes der demonstration i protest mod de israelske bombardementer af Gaza og den israelske hærs kollektive afstraffelse af civile palæstinensere.

Mandag den 23 juni kl. 19-24: Skt. Hans for fred - i Århus
Århus mod Krig og Terror afholder Skt. Hans for Fred i Sølystgades Beboerhus

Debatmøde i Århus 9. april: Ønsker vi EU som militær supermagt ?
[Netavisen] Spørgsmålet om krig og fred i Europa og EU's rolle bliver et af valgkampsspørgsmålene til EU-parlamentsvalget d. 25. maj. Århus mod krig og Terror tager spørgsmålet op på et debatmøde den 9. april kl. 19 på Hovedbiblioteket i Århus

[Netavisen forsiden] Legendarisk folkesanger - Pete Seeger er død 94 år gammel 27. januar 2014
Den legendariske amerikanske protestsanger og folkemusiker Pete Seeger er død i en alder af 94 år. Pete Seeger skrev blandt andet folkemusik-klassikere som 'Where Have All the Flowers Gone'. Den sang, som han måske blev mest kendt for at synge, var protestsangen 'We shall overcome', som blev knyttet til kampen for borgerrettighederne i 1950'erne og 1960'erne.
Se og hør

Pete Seeger: "All mixed up"
Pete Seeger: "We shall overcome"
Pete Seeger mfl: Down by the Riverside
Savage Rose: Where have all the flowers gone

Lederne af 'fredsforhandlingerne' - Terrorismens sponsorer
[Netavisen] Efter krigsophidsernes ydmygende nederlag sidste år, da de skudklare marinefartøjer i Middelhavet måtte vende om, efter at Syrien tilbød at destruere alle sine kemiske våben, har NATO-banden bare ventet på en ny chance. Nu som dengang er det alene folkelig modstand og protest som kan få imperialisterne til at besinde sig.
Af KPML/Norge

USA's dobbeltspil - Hvorfor Al-Queda er den bedste fjende, der kan købes for penge
[Netavisen] Der er meget gode grunde til, at Al-Queda nu kontrollerer et større territorium i den arabiske verden end nogensinde før. En stor del af grunden er USA's og dets allieredes støtte. Al-Quedas terror er det perfekte redskab til at skabe kaos i et land og dermed følger 'behovet' for vestlig indgriben.
Af Paul Joseph Watson

Det krigsførende Danmark - Til 'freds'konference for regimeskift
[Netavisen] Danmark og den danske udenrigsminister Holger K. Nielsen deltager i fredskonferencen Geneve II som part i krigen i Syrien, ikke i rollen som fredsskaber. Målet for det officielle Danmark er ikke fred på den syriske befolknings egne betingelser, men regimeskift Syrien. Enten gennem en indsættelse af en vestligt orienteret regering eller et opløst og kaotisk land.

De store pengeinteresser i krigene - Det militært-industrielle kompleks
[Netavisen] Imperialistiske krige føres for storkapitalens økonomiske interesser, for råstoffer og markeder, om fordeling af verdens ressourcer. Våbenfirmaerne og det militært-industrielle kompleks har desuden deres særlige profitinteresser i oprustning og krig, der sikrer salget af militært isenkram.
Af Jonathan Turley

Er vold nødvendig?
[KPnetBlogs] Ikke mange danskere er i tvivl om, at den danske modstandsbevægelses anvendelse af vold, likvideringer og sabotager under besættelsen var helt på sin plads. Det var jo en frihedskrig. Men hvornår kan vold være nødvendig i dag?
Af Freddy Wedel

Hamma Hammami, leder af den tunesiske opposition:
De progressive kræfter i den arabiske verden må koordinere deres virksomhed
I et interview med As-Safir, Libanon, offentliggjort i al Monitor, kommenterer Hamma Hammami de seneste udviklinger i Tunesien og perspektiver for landets fremtid. Det gengives her i sin helhed.

Hykleriske danske politikere glemmer deres støtte til apartheid
[KPnetBlogs] Pia Kjærsgaard kaldte tidligere Mandela terrorist, PET arbejdede sammen med den sydafrikanske sikkerhedstjeneste, A.P.Møller/Mærsk fragtede store våbenleverancer til Sydafrika og Danmark forbød først handel med apartheidsstyret efter en langvarig folkelig kamp og protest.

Politianmeldelse mod israelsk torturbøddel - Gillon og Israel må holdes ansvarlig for tortur
[Netavisen] Sammen med to af Danmarks måske mest fremtrædende menneskerettighedsforkæmpere foretog jeg sent torsdag aften en politianmeldelse af en torturbøddel – en hård karakteristik,  som man ellers skal være varsom med før en person er dømt i retten. Og det er præcis det hele sagen drejer sig om.
Af  Tue Magnussen
Carmi Gillon forlod lørdag morgen Danmark.

Fascist og krigsforbryder - Slagteren Sharon er død
[Netavisen] Slagteren og krigsforbryderen Sharon er død. Hele hans liv har været en uafbrudt terrorkamp for at knægte og undertrykke det palæstinensiske folk. I tæt parløb med USA-imperialismen har han i en årrække stået i spidsen for Israels krigsforbrydelser til fare for verdensfreden.

Den perfekte storm i Tyrkiet - Korruption, Konflikt, Komplot
[Netavisen] Republikken Tyrkiet fortæres af intensive konflikter, anklager om sammensværgelser og underliggende økonomiske problemer, som simpelthen ikke vil forvinde. En perfekt storm er under opbygning i Tyrkiet.
Af Michael Collins

Døde mænd sladrer ikke - Vesten og Saudi Arabien er lettede over al-Majeds død
[Netavisen] Den vestlige alliance med USA i spidsen er de egentlig skyldige i ophidselsen til den sekteriske vold, som vi ser i bl.a. Irak og Syrien. Den vestlige fortælling om 'kamp mod terror' er en livsvigtig illusion for krigsmagerne. Var Al Queda-lederen Majed al-Mared blev afhørt om det hemmelige samarbejde mellem Vesten og al-Queda, inden han døde i libanesisk varetægt, kunne det have ført til store afsløringer.
Af Finian Cunningham

Genfortællinger af Anne-Marie Steen Pedersen

Politikere og medier forsøger at oplære os i deres kapitalismebevarende 'sandhed'. Fra krig til fjernelse af det økonomiske livsgrundlag - alt får en positiv historie med på vejen.
Se billede her

Statsministerens nytårstale - En verden til forskel
[Netavisen] Statsminister Helle Thorning Schmidt hyldede i sin nytårstale velfærdsforringelserne som 'den nødvendige politik' for at sikre velfærden og dansk krigsdeltagelse som nødvendig for Danmarks sikkerhed. EU's diktater og de nye skridt frem mod unionsstaten blev helt ignoreret.


EU-topmøde: Mere militær oprustning - mere social nedrustning
[Netavisen] EU skal sætte fart på store oprustningsprojekter Det besluttede EU- topmødet den 19.-20. december Det højreorienterede EU satser på militær og krig i stedet for velfærd.

EU-topmøde med kurs mod bankunion og militær supermagt
[Netavisen] Store protester mod EU-topmødet mellem regeringslederne i Bruxelles, som vil diktere mere nyliberal krisemedicin til befolkningerne - og vil tage nye skridt mod bankunion og militær supermagtsstatus

APK-København: Velfærd - ikke krig
[Netavisen] Løbeseddel ved Fakkeltoget mod kontanthjælpsreform i København

Fredsvagt gennem 4444 dage: Danmark igen i væbnet konflikt
[Netavisen] Den 18. december har Fredsvagten holdt fanen højt i 4444 dage. Fredsvagten ved Christiansborg fastholder stædigt krigsmodstanden. De påpeger hver eneste dag, hvad der sker i et krigsførende Danmark. Et Danmark der igen blander sig militært gennem støtten til fransk imperialisme i Mali. Og denne gang med et enigt Folketing bag.

Se også

FredsVagten ved Christiansborg: Om 4444-dagen

Nej til imperialistisk indblanding i Afrika: Ingen danske tropper til Mali
[KP12, 2013] Danmark er af FN blevet bedt om at deltage i den militære intervention i Mali. Fredsbevægelsen siger Nej.

Tæt dansk samarbejde med NSA: 'De 9 øjne'
[Netavisen] NSA's og de amerikanske efterretningstjenesters globale spionagenetværk, der overvåger alt og alle på planeten jorden, er blevet afsløret af Edward Snowdens lækkede dokumenter. Men der har været stille i de danske medier om FET og PET's rolle i den amerikanske spionage, selvom (eller fordi) Danmark er blandt de vigtigste partnere/leverandører til NSA.

Stop EU's militarisering! - Nej til dansk krigspolitik - Ingen militær indblanding i Mali!
[Netavisen] Danmark sender igen tropper og Hercules-fly til Mali, hvor Frankrig forsøger at sikre sig kontrollen over sin gamle koloni og d. 19 – 20. december mødes EU's forsvarsministre til topmøde. Emnet er udviklingen af EU til en stærk militær supermagt

Valby og Sydvest mod krig: Nej til dansk militær til Mali
[Netavisen] Danmark skal ikke sende tropper til FN-missionen i Mali og vi har IKKE ansvaret for Afrikas sikkerhed. Baggrunden for indsatsen i Mali ren og skær imperialistisk grådighed.
Stop Terrorkrigen


Spionageagentur CSC: Ørnens øje
[Netavisen] CSC Danmark er igen kommet i søgelyset. En tidligere højtstående officer i NSA, Thomas Drake, siger ifølge Politiken 23.11.13 at CSC er ”dybt involveret” i efterretningstjenestens arbejde, og at der er stor fare for, at følsomme danske data overleveres til NSA.

FRA og FRA-loven afsløret: Sverige spionerer for USA
[Netavisen] Det svenske FRA (Forsvarets Radioanstalt) er en slags søsterorganisation til det danske FE ( Forsvarets Efterretningstjeneste) med speciale i elektronisk efterretningsvirksomhed. FRA indgår i et tæt samarbejde med det amerikanske NSA om udstrakt spionage. Blandt andet mod Rusland. FRA-loven  fra 2008 mødte voldsom modstand i den svenske offentlighed.

Per Stig Møller: Ynkelig krigsforbryder forsøger at redde skind og eftermæle
[Netavisen] Den tidligere udenrigsminister i VKO’s krigsforbryderregering Per Stig Møller søger nu at redde sit historiske eftermæle og fraskrive sig sit ansvar for at trække Danmark med i en kriminel og folkeretsstridig krig. Men blodsporene hænger ved: Per Stig Møller står i blod til halsen.

Homeland security: EU vil bruge penge på skæg og blå briller
[Netavisen] Hele planeten er EU's interessesfære for brug og salg af kontrol- og sikkerhedsudstyr. Civile og militære opgaver smelter sammen, fra overvågning af naturressourcer til grænseovergange og luftrummet. EU benyttede den store våben- og overvågningsmesse Milipol i Paris til at lancere programmet for de kommende års udvikling af kontrol med borgerne.

Iran atom-aftalen bremser krigsophidserne: Hvad følger efter?
[Netavisen] Den 24. november indgik seks imperialistiske stormagter - USA, EU, Rusland, Kina, Frankrig og Storbritannien - en aftale med Iran om landets atomprogram. Aftalen er midlertidig og løber foreløbig i seks måneder. Den indgåede Iran-aftale bremser de mest krigsophidsende kræfter. Der er dog ikke tale om, at USA-imperialismen har ændret karakter.

Obamas plan: 10 år mere i Afghanistan
[Netavisen] Da Barack Obama blev præsident, var der 32.000 tropper i Afghanistan. Han forøgede antallet af soldater til over 100.000, ikke medregnet private sikkerhedsfolk. Fem år senere, var der 47.000 soldater. Nu forsøger Det hvide hus at beholde militæret i Afghanistan ”til 2024 eller længere”.
Af David Swanson

EU’s krigsministre sætter tryk på drone og cyper
[Netavisen]
Fuld tryk på militære droner og EUs krigsindustri og kontrol i luftrummet og cyberspace lyder det fra EU's forsvars komites møde d. 19.november. Syv lande har dannet ”den militære droneklub”. Danske ministre holder sig ikke tilbage. Danmarks militære EU-undtagelse omgås endnu engang.

Chile-koncert: Salvador Allende - 40 år
[TV Marineret] Den 11. september var det 40 år siden det amerikansk-støttede kup mod den demokratisk valgte Salvador Allende-regering i Chile fandt sted. Dagen blev markeret med en totalt udsolgt koncert, som nu kan ses i uddrag i TV Marinerets optagelse. Se også
Salvador Allende 40 anos: Drømmen om frihed, fred og demokrati og40 år efter kuppet i Chile: Kampen for frihed og solidaritet og retten til at være

Arkiv Krig og fred 2013

 

Netarkiv