Arkiv - Verden i kamp 2008
Arkiv - Verden i kamp 2006-2007
Arkiv - Verden i kamp 2004-2005
Arkiv - Verden i kamp 2002-2003
Arkiv - Verden i kamp 2000-2001

Artikler og temaer fra
Folkenes kamp

ARKIV VERDEN I KAMP 2009

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

IKMLPO-logo (spansk)


Udtalelse fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
November 2009

En stor massebevægelse rejser sig imod den kapitalistiske og imperialistiske krise
Erklæring fra det 13. Internationale Seminar om revolutionens problemer i Latinamerika

Vi fordømmer statskuppet og støtter Honduras’ arbejderes og folks kamp

Udtalelse ved 20 året for Berlinmurens fald
__________________________

Udtalelse fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Sluterklæringen fra den årlige Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer, der fandt sted i Europa i november 2009.

Udtalelse ved 20 året for Berlinmurens fald: Til arbejdere, arbejdende og undertrykte folk i verden!
Ved 20 året for Berlinmurens fald fastslår IKMLPO at faldet af Berlinmuren ikke har betydet sammenbruddet for den proletariske socialisme.
Af IKMLPO, Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer


En provokation mod verdens folk: NObama, NObel, NOway!
Ved at forære Nobelprisen til den øverstkommanderende for den blodige besættelseshær i Afghanistan og Irak, har Den norske nobelkomité givet et nyt bidrag til skandalisering af denne medalje.
Jan R. Steinholt, Netmagasinet Revolusjon

Engelsk: A provocation against the peoples of the world: NObama, NObel, NOway!

Valget i Norge: Socialdemokratiet fæstner grebet
Når der ikke fandtes virkelige alternativer til de borgerlige-parlamentariske 'blokke' og det gjaldt om at holde Fremskrittspartiet uden for regeringskontorerne, sørgede folk for en valgsejr til Arbeiderpartiet. Det er fuldstændig logisk: Hvorfor stemme på små socialdemokratiske partier som SV og Rødt, når der findes et stort?
Af Kommunistisk Platform ML (no)

Revolutionær Sommerlejr 2009: Den græske ungdoms revolte tæt på
Blandt oplæggene på Revolutionær Sommerlejr 2009 var ét fra en kammerat fra ‘Bevægelsen til Reorganisering af Grækenlands Kommunistiske Parti 1918-55’, APKs broderorganisation, om ungdommens protestbevægelse i december 2008 og dens virkninger frem til i dag

PCML Venezuela om det fascistiske statskup i Honduras
Kupmagerne har den 28. juni, op til folkeafstemningen om forfatningen, ikke bare gennemført et statskup mod præsident Manuel Zelaya, men også mod folkets politiske landvindinger. Denne handling fra en fraktion af militære viser, hvordan imperialismen og det nationale bourgeoisi prøver at kvæle de progressive kræfters fremgange i Latin-Amerika.

Den folkelige protestbevægelse i Iran bør støttes uden illusioner
De gigantiske protestdemonstrationer i Iran blev udløst af massiv utilfredshed med valget, ikke mindst af at der ikke eksisterer et reelt valg, men at præsidentkandidaterne i realiteten udpeges af præstestyrets øverste politiske instans, over parlament og regering, det såkaldt ’Øverste Råd’. Det er langt fra en bevægelse simpelthen til støtte for modkandidaten Mussavi og en simpel protest mod den siddende præsident Ahmedinejad.

Se også

One Million-strong Demonstration in Tehran against the Ruthless Regime of the Islamic Republic!
Af Irans Arbejdets Parti (Toufan) (engelsk, pdf)

Toufan international 28, juni 2009

Grønland vælger vejen til venstre
Der er grund til at lykønske grønlænderne med valget af selvstændighedspartiet Inuit Ataqatigiit til at stå i spidsen for landet. IA har en lang tradition for anti-kolonialisme og anti-imperialisme

Rusland: Løslad de kommunistiske fanger Danilov og Smirnov
Redaktøren af den russiske marxistisk-leninistiske avis ”Proletarskaya Gazeta” og den internationale sekretær for den landsdækkende fagforeningssammenslutning ”Zaschita” retter opmærksomheden på ’terrorbekæmpelse’ af kommunister i Ukraine og Rusland

Venezuelas Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti: Manifest til folket
I Venezuela er et marxistisk-leninistisk parti blevet gendannet . PCMLV træder offentligt frem med denne appel. Fra starten er partiet medlem af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer.
_________________

NATO: An Organisation of War and Terror
6 articles by european members of the International Conference of Marxist Leninist Parties and Organizations for NATO 60 years summit April 1st-5th 2009 (Pdf)


International Danish War Criminal at Large: A Warning

Statement of the Workers’ Communist Party of Denmark (APK)

The APK supports ‘Folkebevægelsen mod EU’, liste N (The  People’s Movement against the EU) in the elections June 7th
_________________

Vasilis PapasotiriouKammerat Vasilis Papasotiriou er død
Vasilis Papasotiriou, stifteren af Bevægelsen til Reorganisering af Grækenlands Komnmunistiske Parti 1918-55, APKs græske søsterorganisation, og udgiveren af avisen ‘Anasintaxi’, er død.

PFLP om ’våbenhvilen’
Folkefronten til Palæstinas befrielse (PFLP) har i en erklæring fra den 18. januar 2009 fremlagt sit syn på den såkaldte ’våbenhvile’, som Hamas har erklæret, på en politik, der tilsigter 'ro' og på bevæbningen af den palæstinensiske modstand.

Palæstinensisk flagPFLP i Gaza om fred, modstand og enhed
Nyhedsbureauet Ma’an har bedt en officiel talsmand for den venstreorienterede verdslige bevægelse i Gaza PFLP om at besvare en række spørgsmål om den igangværende kamp mod Israel den palæstinensiske stats politik i forhold til Hamas og den palæstinensiske myndighed.

Hvad kan vi forvente af Obamas præsidentskab?
Den amerikanske marxist-leninist George Gruenthal ser på Obama som præsident og opgaverne for de amerikanske revolutionære kommunister.
Af George Gruenthal

PFLPs generalsekretær: Gør Gaza til en kirkegård for besættelsessoldaterne
Pressemeddelelse fra Folkefronten til Palæstinas Befrielse 
Stop Terrorkrigen

Stop det zionistiske barbari nu!
Udtalelse fra IKMLPO 3. januar 2009

Ned med provokatørregeringen der dræber unge
Det monarko-fascistiske parti ’Nyt demokratis’ reaktionære regering indser, at den til stadighed mister opbakning i befolkningen – en kendsgerning, som afspejles i meningsmålingerne – og forsøger desperat at genvinde et momentum ved at ty til fascistisk vold.
Udtalelse fra Bevægelsen til genopbygning af Grækenlands Kommunistiske Parti (1918-53)

Anasintaxi: Ned med Karamanlis-regeringen, der er badet i blod og vold
Fra det græske marxistisk-leninistiske blad Anasintaxi, organ for Organisationen for Gendannelsen af Grækenlands Kommunistiske Parti har vi modtaget en foreløbig beretning om det græske oprør
Af Anasintaxi

IKMLPO har afholdt sin 14. internationale konference
Den 14. plenarforsamling i Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer er blevet afholdt i Den Dominikanske Republik i november 2008. Den vedtog bl.a. en udtalelse omkring den nuværende kapitalistiske krise.

_____________________

Enver Hoxa 100 år

Enver Hoxha 1908 - 2008

1908 - 2008

Festmøde i København Enver Hoxha 100 årEnver Hoxhas 100 år markeret i København
Fredag den 17. oktober markerede Arbejderpartiet Kommunisterne og DKU Enver Hoxhas 100 års fødselsdag. Gennem udstilling, taler,video klip og digteoplæsning blev Enver Hoxha fejret for sit fremragende og stadig aktuelle bidrag i den internationale arbejderbevægelse og den internationale kommunistiske bevægelse (Klik på billedet)

Enver Hoxha og den revolutionære kamp i dag
Oplæg i forbindelse med festmødet Enver Hoxha 100 år

Enver Hoxha 100 år: Revolutionen – et spørgsmål taget op til løsning
Enver Hoxha er den største marxist-leninist i nyere tid. Han forsvarede og udviklede arbejderklassens revolutionære politik og teori i en vanskelig periode i dens verdenshistorie.

Enver Hoxha 100 år: Kapitalismens sidste stadium
Et hovedformål med Enver Hoxhas værk Imperialismen og Revolutionen (1978) var at skabe klarhed og skære igennem den store mængde illusorisk vås og forvirring som revisionismen skabte i arbejderklassen over hele verden.

16. oktober 2008: Enver Hoxha 100 år
[] Enver Hoxha spiller stadig en betydningsfuld rolle i en historisk periode, hvor kapitalismen er i så voldsom og dyb en krise som nogensinde, hvor imperialismen dag efter dag viser sig for folkene som et krigsgalt, men også råddent og døende system, og hvor millioner af mennesker søger vejen til et andet og bedre samfund, som kun kan være et socialistisk samfund.

Hvad sagde Enver Hoxha?
En del af Enver Hoxhas bøger foreligger på dansk, udgivet i 1970erne og 80erne af Forlaget Arbejderen og det revolutionære DKP/ML.

Albanere hylder  Enver Hoxha på  100-års-dagen
Mange steder i Albanien, bl.a. Tirana og Gjirokastra, markeredes 100-års-dagen for Enver Hoxhas fødsel 16. oktober. Også i Kosova blev dagen fejret.

_____________________

Arkiv - Verden i kamp 2008

 

Netarkiv