Kommunistisk Politik Digital 12 – 2023 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 12 – 2023NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 22-23/2023

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Støt APK – Støt vores udgivelser, medier og bogbutikker!
Der er brug for modstand og organisering, brug for medier der fortæller sandheden i en imperialistisk verden spækket med propagandaløgne. Løgne om krigens nødvendighed og løgne om, at samfundet kun kan fungere med kapitalisme. Sandheden er den modsatte – kapitalismen skaber kriser på alle felter – i økonomien, i klimaet, miljøet, menneskeligt.
Sommerens økonomiske indsamling løber fra d. 12. juni til d. 25. juni

Nyt nummer af Enhed og kamp 
Det nye nummer af APK’s politiske, teoretiske magasin Enhed og Kamp er udkommet. Som det ses, indeholder det en lang række aktuelle og spændende artikler og analyser. Magasinet indeholder udover danske artikler, artikler fra CIPOML’s Unity&Struggle.

Kæmp for fred – Stop krigen nu!
Ukraine er det tragiske offer for en brutal og reaktionær krig, hvor det imperialistiske Rusland og dets imperialistiske vestlige rivaler ønsker at underlægge sig landet og udnytte dets enorme ressourcer. Hundredtusinder af ukrainske og russiske soldater og civile har allerede mistet livet på slagmarken og i byerne.

Enhedslisten mod krig i rummet, men ikke på jorden 
Enhedslisten har på deres nyligt afholdte årsmøde programsat, at det er et NATO- og EU-parti. I praksis har det længe været sådan. Enhedslisten har ved enhver lejlighed bakket op om eskaleringen af krigen i Ukraine, sendt våben osv – fulgt med på hele optrapningen fra NATO, EU og den danske regerings side. Når disse vigtige beslutninger har skullet tages, har Enhedslistens parlamentsgruppe entydigt stillet sig på imperialismens side. Et helt igennem arbejderfjendsk og reaktionært ståsted. Nu er det helt officielt og skrevet ind i principprogrammet – Enhedslisten har fuldstændigt meldt sig ud af antikrigsbevægelsen.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Oprustningsbesøg i Grønland – og dansk kolonimagtsarrogance
USA og NATO kræver ekstra krigsoprustning i Arktis og sætter området som dansk hovedprioritet. Det er Danmark der styrer showet, slog udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen fast, da han med stor arrogance udnævnte en dansk arktisk ambassadør henover hovedet på grønlænderne. Mens Mette Frederiksen på besøg i Grønland sikrer de grønlandske politikeres samarbejde i en fælles erklæring om det ny forsvarsforlig.

Skjerns eneste lægetilbud gået konkurs
Skjerns eneste lægetilbud er gået konkurs, uden at regionen var klar med en erstatning til de 7.600 der var tilmeldte. Det er åbenbart ikke en grundlæggende menneskeret at have adgang til sundhed. I dette mikrokosmos ser man hvad der vil ske når hele det danske sundhedsvæsen er blevet privatiseret – som SVM-regeringen så brændende ønsker sig.

No shit, Sherlock: Ny undersøgelser bekræfter elendige arbejdsforhold i sundhedsvæsnet
En interviewundersøgelse har forsøgt at finde årsagerne til at mange sygeplejersker har sagt op, og flygter fra det offentlige. Resultatet bør ikke komme som en overraskelse for nogen.

Stol aldrig på kapitalens løfter til ungdommen
Mette Frederiksen brugte det meste af sine sommerferietale i Folketinget på ungdommen, nu skal de støttes og have en uddannelse og i arbejde… Hvad hun mener, er i uddannelse til imperialismens krige og arbejde i krigsindustrien. Hun er langt fra den første af kapitalens marionetter der kræver mere opofrelse af ungdommen. Så drop illusionerne til Mette F og smid hendes krigsplaner og private erhvervsfolk ud af skole og bestyrelser. Start et oprør for ungdommens fremtid mod årtiers nedskæringer og privatiseringer.

Forsvarsforlig: 143 milliarder ekstra til krig og våbenindustri
Regeringen har spillet ud med deres oplæg til forsvarsforlig for 2024-2034. Pengene finder de med et greb i kassen i ’det økonomiske råderum’. Med andre ord træffer regeringen det politiske valg, at poste ekstra 124 milliarder kr i den imperialistiske konkurrencekamp og våbenindustrien, mens velfærden skal køre på minusbudgetter. En dødsensfarlig kurs med det klare mål: Imperialistisk styrkekamp og forberedelse på krig, både gennem NATO og EU. Til kampen om at vinde Ukraine for Vesten og danske monopoler øremærkes udover Forsvarsforliget yderligere 21,9 mia. kr. oveni de 9,5 mia. der allerede er givet!

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Krisetegn i gælden
Den amerikanske gældskrise afspejler den almene krise som imperialismens system befinder sig i, og er samtidig et symptom på at fundamentet vakler under imperiet. Denne artikel er første del i en miniserie i to dele om de imperialistiske instrumenter og alliancer.

Dæmning kollapset under krigen i Ukraine
Den massive dæmning over Dnieper-floden ved Kakhovka Vandkraftværket i Ukraine, bygget i 1950, kollapsede tirsdag, efter at have været krigsskueplads i et år. Ingen har taget ansvar for kollapset, og Ukraine og Rusland beskylder gensidigt hinanden for denne handling, som strider mod folkeretten. Det er dog klart, at civilbefolkningen på Krim bliver hårdt ramt, ligesom de gigantiske områder, der nu oversvømmes, mens floden finder tilbage til sit oprindelige leje.

Arbejderbevægelsen vinder frem i Europa!
Arbejderklassen står ved et vendepunkt i Europa. Kampene for bedre arbejdsforhold, for at hæve lønnen og stoppe stigende pensionsalder og afskedigelser – udvikler sig i store bevægelser eller skridt for skridt, men i samme retning og krav, lyder konklusionen fra mødet mellem europæiske CIPOML partier.

NATO kampfly til Ukraine betyder en enorm optrapning af krigen
Når NATO-politikere lover Zelensky at de vil træne Ukrainske piloter, og lader som om man så fluks kan vende krigslykken med F-16 fly, skjuler de den kendsgerning, at man forbereder missioner direkte fra NATO-baser mod Ruslands invasionsstyrker. Kampfly betyder en enorm optrapning af NATO’s krigsindsats.

Demonstration i dag ved NATO’s ministermøde i Oslo
NATO’s udenrigsministre mødes i dag, d.31. maj i Oslo for at diskutere, hvordan de kan optrappe krigen i Ukraine. At indsætte kampfly vil være på tale og der sendes milliardsummer fra NATO-landene. Disse krigsspekulanter vil i Oslo blive mødt af en demonstration, der klart tager afstand fra NATO’s krigseskalering og bl.a. siger Nei til Norden som opmarchområde for USA og NATO.

Hvad er svaret på venstrefløjens valgnederlag i Spanien
Årsagen til Podemos’ store nederlag ligger i deres egen reformistiske politik og praksis. Løsningen ligger ikke i nye valgrunder, men at opbygge folkelig enhed der sætter en stopper for den førte politik og føre kamp mod reaktion og voldsom fascisme, udtaler PCE(ml).

Formanden for Arbejderpartiet i Tyrkiet (EMEP), Selma Gürkan: Diktaturet har ikke sejret. Arbejderne har ingen anden mulighed end at stå sammen og kæmpe
Erdogan vandt søndag anden runde af præsidentvalget i Tyrkiet, efter en valgkamp med brutal undertrykkelse af sine modstandere. Selv kaldte han valget for en sejr for demokratiet, og for hele Tyrkiet. EMEP kalder til samling og styrkelsen af klassekampen, der er ingen andre veje for at sikre arbejderklassens krav.

 

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne