Demonstration i dag ved NATO’s ministermøde i Oslo

NATO’s udenrigsministre mødes i dag, d.31. maj i Oslo for at diskutere, hvordan de kan optrappe krigen i Ukraine. At indsætte kampfly vil være på tale og der sendes milliardsummer fra NATO-landene. Disse krigsspekulanter vil i Oslo blive mødt af en demonstration, der klart tager afstand fra NATO’s krigseskalering og bl.a. siger Nei til Norden som opmarchområde for USA og NATO.

Fra norsk demonstration mod NATO-øvelsen Trident Juncture i 2018

Herhjemme kører diskussionen lige nu blandt forskellige afskygninger af krigspolitikere efter at regeringen spillede ud med deres oplæg til nyt forsvarsforlig. Er det ’snyd’ når regeringen tæller deres ekstrabevilling på 21,9 mia. til krig i Ukraine med i Danmarks militærudgifter. NATO har tilsyneladende sagt god for, at det at kaste benzin på bålet i Ukraine tæller som opbygning af dansk militær. Alt for at fremme processen. Og de har jo selv besluttet, at det er her de europæiske NATO-lande skal kaste deres krudt.

De falder helt i tråd med hvordan dansk militær er indrettet. Formålet er ikke at forsvare landet mod indtrængere, men at handle som imperialist ude i verden, der hvor USA og NATO finder det passende. Det danske militær bliver opbygget med indsatsstyrker, våben og bataljoner der kan sættes ind på ’østfronten’ – eller hvor det ellers aktuelt findes passende at føre erobringskrig. At foregøgle andet er blot et forsøg på at få den enorme opskruning af krigsforberedelser til at se mindre ud.

På demonstrationen vil der blive uddelt løbesedlen Kæmp for fred – Stop krigen nu!

Her står bl.a:

Mens politikontrol og autoritær politik er på fremmarch i alle europæiske lande, foregår der en løbende propaganda for at forberede den unge generation på at blive kanonføde.

Det europæiske borgerskab tillader USA at bruge deres territorier til militære aktiviteter og endda atombaser. Forud for topmødet i Det Nordatlantiske Råd tillod den norske regering, at verdens største hangarskib USS Gerald R. Ford lagde til kaj uden for Oslo. På samme måde tillader Hviderusland Rusland at udstationere atommissiler på sit territorium.

Arbejderne på vores kontinent har intet at vinde og alt at tabe ved den anti-folkelige og farlige krigspolitik. Vores hovedfjende er borgerskabet i vores egne lande.

Kampen for fred, mod udsendelse af våben, mod vores landes voksende involvering i denne uretfærdige krig, mod al krigsførelse er en central opgave i den aktuelle situation. 

Denne kamp skal kædes sammen med kampen for at hæve vores lønninger, for at forsvare og forbedre arbejdsforholdene, for offentlige og anstændige pensioner, sundhedssystemer, uddannelse samt kampen mod reaktion og fascisme i alle lande.      

Øjeblikkelig våbenhvile og forhandlinger er den kortsigtede løsning i Ukraine. Kun international klassesolidaritet og pres fra de arbejdende folk i Europa kan sikre en retfærdig fred på lang sigt. Spørgsmålet om fred kan aldrig overlades i hænderne på de imperialistiske regeringer. 

Stop krigen nu!

Læs hele teksten her

Se mere hos Stopp NATO, Norge

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater