Kommunistisk Politik Digital 11 – 2023 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 11 – 2023NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 20-21/2023

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Tag med på Revolutionær sommerlejr 2023
Fra onsdag d. 19. juli til søndag d. 23. juli
Her kan du få nye politiske vitaminer- check programmet ud.
5 dage med masser af politik tæt ved vandet i Odsherred.

De 300 metalarbejdere hos Jensen i Rønne fortsætter strejken
Det var det store slagnummer fra arbejdsgivere og fagtop ved OK23, at arbejdere på minimalslønområdet skulle kunne hive kæmpe store lønstigninger hjem lokalt. På Bornholms største produktionsvirksomhed, Jensen tog arbejderne konsekvensen og nedlagde arbejdet, da realiteterne viste sig i form af et nej fra ledelsens side til lønstigninger der kunne matche reallønsfaldet. Efter i dag at blive idømt skærpet bod i Arbejdsretten fortsætter de strejken, foreløbig til tirsdag.

Danish Crown slagtede de 800 arbejdspladser i Sæby af rene profithensyn
Dagligdag under kapitalismen vil sige, at først går man som ansat i måneds- eller årevis og frygter en fyring, derefter kommer den, udelukkende fordi Danish Crown vurderer, at profitten er højere ved at samle produktionen på deres kæmpeslagteri i Horsens eller sende svinene til slagtning i Tyskland. Eller flytte produktionen til udlandet.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Lars Løkke fremlagde dansk imperialismes strategi: Alt for monopolerne
Alt for monopolerne – adgang til markeder, energi, råstoffer og arbejdskraft. Det er hvad der driver den danske udenrigspolitik, NATO og EU. Og det skal ske offensivt og aggressivt i forhøjet tempo. Lars Løkke lovede i sin fremlæggelse af regeringens Udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi 2023 et historisk løft i krigsudgifterne og tilskuddene til dansk industri. Det bliver historisk dyrt for arbejderklassen, hvis der ikke siges fra, rejses krav og rejses en modstand mod denne politik.

Krigshøgen Anders Fogh optræder som Scavenius II
I anledning af at Anders Fogh Rasmussen atter fører sig frem som krigshøg nr. 1 med krav om at NATO nu optager Ukraine som medlemsland bringer vi her et rammende indlæg fra 2008 af Håndslags tidligere redaktør, modstandsmanden Frede Klitgård. Anders Fogh blev i 2016 ansat som ekstern rådgiver for Ukraines præsident. Så han har haft en finger med i spillet på den brændvarme front. Også Mette Frederiksen går videre i disse krigshøges fodspor. Side om side med USA går hun forrest i at optrappe krigen i Ukraine og i at opfylde NATO’s målsætninger. Hun samarbejder tæt med USA om amerikanske baser i Danmark og 5. juni besøger hun Biden i Det Hvide Hus. Snart fastlægges en vanvittig forøgelse af militariseringen af Danmark gennem det ny forsvarsforlig med Mette Frederiksen i spidsen.

18. maj og statens voldsapparat
Datoen 18. maj trækker skygger til statens undertrykkelsesapparat. I 1993 hvor politiet affyrede 113 skud mod en demonstration af unge EU-modstandere. I 2003 sendte Anders Fogh Danmark officielt i krig mod Irak. Ingen er stillet til ansvar for nogen af delene.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Nuclear Justice Now! – atomvåbenforsøgene dræber
En række arrangementer i tyske byer vil rette opmærksomheden på farerne og konsekvenserne af atomvåben og understrege nødvendigheden af et forbud mod dette masseødelæggelsesvåben. Ikke alene de atomvåben USA kastede over Hiroshima og Nagasaki har været skyld i ufattelige lidelser og død, det gælder også de atomvåbenforsøg, der er gennemført af atommagterne gennem tiderne. Projektet Nuclear Justice Now! retter opmærksomheden mod dette og kræver erstatning til ofrene. Atomvåben er i højeste grad et våben der stadig indgår i imperialisternes krigsplaner, våben USA også vil medbringe til danske baser, hvis de får frit spil.

Fredag er der varslet generalstrejke i Italien
Den 26. maj har fagforeningen Unione Sindacale di Base (USB) opfordret til en landsdækkende generalstrejke, i protest mod inflation og Meloni regeringens afskaffelse af sociale rettigheder. USB kræver bl.a. en øjeblikkelig lønstigning på 300 euro, en minimumsløn på 10 euro i timen, og kontrol med priser og gebyrer.

Ecuador: LASSO UD, NU!
Med den folkelige modstand kan vi stoppe Lasso’s diktatoriske handlinger.
I en klar demonstration af en antidemokratisk og diktatorisk holdning har præsident Guillermo Lasso dekreteret at en særlig paragraf i forfatningen træder i kraft, den såkaldte “korsdød”. Den giver ham mulighed for personmagt til via dekreter at gennemtvinge sit økonomisk-politiske program i storkapitalens, bankernes og den internationale kapitals tjeneste.
Udtalelse fra PCMLE

Ecuadors præsident har opløst nationalforsamlingen
Den folkelige bevægelse har konfronteret Lasso-regeringen praktisk talt siden dens første dage i embedet, og denne kamp er vokset så meget, at kravet nu lyder: Ud med Lasso, NU! Hvis dette mål opnås, vil det være et resultat af den folkelige kamp.

Modsætninger i borgerskabet, klassekamp og arbejderklassens opgaver i Mexico
Illusionerne om forandring var store da den socialdemokratiske og populistiske AMLO-regering kom til magten. Men der er ikke gjort op med de neoliberale reformer. Fattigdommen og den offentlige usikkerhed er øget. Det kalder på en genoplivning af en landsdækkende enhedsfront af kamporganisationer.

Folkets forenede kamp vil vælte Erdogans enmandsregime
På trods af at regeringspartiet brugte statens redskaber og ressourcer til at gennemføre alle former for restriktioner, provokationer, censur og trusler mod sine modstandere, var resultatet af præsident- og parlamentsvalget en nedgang i massestøtten til enmandsstyret og AKP’s tab af magt i parlamentet.
Arbejderpartiet, EMEP i Tyrkiet opfordrer alle arbejdere til at mobilisere for at vælte det enmandsregime, som blev svækket ved dette valg, i anden valgrunde.

Nakba – 75 året for fordrivelsen af det palæstinensiske folk
Demonstrationen for at mindes 75 året for Nakba, fordrivelsen af det palæstinensiske folk fra deres land, deres landsbyer, deres hjem, blev en smuk manifestation.
Stærke, bevægende taler, den smukkeste sang, masser palæstinensiske flag.
Smukke palæstinensiske dragter. Kampråb.
Vi er alle palæstinensere, sagde en af talerne. Ja vores hjerter brænder for et frit Palæstina.

Håndslag -Tidsskriftet mod fascisme og krig – Nyt nummer udkommet
Det antifascistiske tidsskrift Håndslag, der udkommer på 38. år har en hjemmeside, der er værd at besøge. Her kan bl.a. gamle numre af Håndslag læses i pdf-format. Gamle numre! For det nyeste, der netop at kommet på gaden, må man vente til august med at læse, med mindre man er abonnent på bladet eller køber det i en af Oktobers Bogbutikker.
Bladet er bestemt værd at få fat i allerede nu!

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater