De 300 metalarbejdere hos Jensen i Rønne fortsætter strejken

Det var det store slagnummer fra arbejdsgivere og fagtop ved OK23, at arbejdere på minimalslønområdet skulle kunne hive kæmpe store lønstigninger hjem lokalt. På Bornholms største produktionsvirksomhed, Jensen tog arbejderne konsekvensen og nedlagde arbejdet, da realiteterne viste sig i form af et nej fra ledelsens side til lønstigninger der kunne matche reallønsfaldet. Efter i dag at blive idømt skærpet bod i Arbejdsretten fortsætter de strejken, foreløbig til tirsdag.

Trods det at det går strygende for firmaet, der skriger på arbejdskraft blev arbejdernes krav på 15 kr mere i timen afvist af ledelsen. Svaret blev at nedlægge arbejdet, tålmodigheden var opbrugt.

Ifølge en af de anonyme kilder tilbød ledelsen langt henne i processen 10 kroner mere i timen, men først fra oktober, og samtidig skulle de 10 kroner reguleres i takt med, at landsgennemsnittet stiger. Det så arbejderne ikke som en lønstigning, men mere som en kortvarig bonus indtil landsgennemsnittet indhenter stigningen, skriver TV2 Bornholm.

Strejken er dømt overenskomststridig og der er idømt bod i Arbejdsretten. Så snart de snævre rammer for en minusoverenskomst bliver brudt fra arbejdernes side, slås der hårdt ned fra denne klassedomstol. Og overenskomstens løfter om at matche reallønsfaldet står frem som den løgn det var.

Forud for strejken var arbejdsforholdene på flere områder blevet forringet og bl.a. goder som kantineordning og mad ved overarbejde var skåret væk. De ansatte blev sendt hjem under corona uden godtgørelse og med løfter om, at ledelsen ville huske dette i de kommende lønforhandlinger. At alt var glemt fra ledelsens side var dråben der fik bægeret til at flyde over.

Strejken fortsætter, foreløbig frem til tirsdag.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne