Kommunistisk Politik Digital 2 – 2022 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 2 – 2022NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 2-3/2022

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

8. MARTS – KVINDEOPRØR
Markante kvinder på tværs af fag og bevægelser har startet initiativet 8. marts – Kvindeoprør. På Kvindernes internationale kampdag 8. marts 2022 går vi sammen om at kræve:
· Respekt for vores arbejde og faglighed, flere ansatte på gulvet, arbejdsforhold der ikke gør os syge
· Højere grundløn og ligeløn nu
· En offentlig sektor sundheds-, omsorgs- og uddannelsessektor der oprustes, så vi trygt kan passe både arbejde og familie.
Pressemeddelelse

”8. marts – kvindeoprør”: Demonstrationer planlægges – foreløbig i 3 byer
Initiativet til ”8. marts – kvindeoprør” kom fra en gruppe kvinder, der alle er en del af kampen for løn og arbejdsforhold i den offentlige sektor – for et opgør med uligeløn og de brutale forringelser, der truer dagligdagen for både de ansatte og brugerne. Som de skriver i grundlaget: ”Nu gør vi op med årtiers lavtløn og uligeløn, foragt og diskrimination af kvinder.” Både i København, Odense og Århus er man godt i gang med at omsætte idéen til slagkraftige demonstrationer, og flere byer kan komme til.

OMKRING UKRAINE

Den danske NATO-regering i hæmningsløs krigsophidselse
NATO er ude i en kæmpe offensiv og militær optrapning mod Rusland, og den danske regering sætter alle sejl til og følger trop, både militært, med krigspropaganda, med  provokationer og ved at lægge en jernhånd til beskyttelse om spionsamarbejdet med USA.

Stop galskaben!
Vi oplever i dag en større militær optrapning end det er set længe, også i Europa. Det er ikke overraskende at øget militarisering og såkaldt afskrækkelse skaber utryghed og bliver mødt med modsvar. Igen ser vi at store dele af medierne ensidigt advarer mod enhver russisk troppeforflytning, militær flyvning eller krigsskib som rør på sig. Samtidig er der næsten ingen omtale af NATO og deres allieredes voldsomme militære oprustning med marinefartøjer, overflyvninger, tropper, forsyninger, øvelser, militære støttepunkter og baser. Udtalelse fra Stopp NATO, Norge

Krigsstemning piskes op i NATO – Danmark udvider oprustning med kampfly og fregat
Danmark udvider nu sit bidrag til den militære NATO-aggression tæt op mod den russiske grænse. F-16 kampfly og fregatten Peter Willemoes tilstedeværelse i de baltiske lande øges med næsten øjeblikkelig virkning. Det sker som et led i den intense kampagne for retten til øget aggression mod Rusland fra USA, NATO og EU.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Serviceassistenterne på OUH nedlagde arbejdet i protest mod de umulige arbejdsforhold
Fredag morgen nedlagde serviceassistenterne på Odense Universitetshospital arbejdet og demonstrerede udenfor indgangen ved patienthotellet i 20 minutter. I et opråb siger de fra overfor at blive pålagt ekstraarbejde uden at få flere ressourcer, og samtidig blive udsat for konstante trusler om udlicitering og besparelser. Markeringen foran arbejdspladsen er klart signal om at flere og flere grupper siger fra overfor det urimelige arbejdspres og lavtløn i det offentlige.

USA’s overvågningsnetværk – Danmark tæt på inderkredsen i 9 Eyes

Den danske stat strammer kontrollen
I de seneste uger har den danske stats spiontjenester besøgt redaktionerne på diverse medier og forklaret at det er i strid med loven at fortælle om deres hemmeligheder. Det må forstås, at det også handler om at man ikke må formidle oplysninger der er kommet fra Edward Snowden via wikileaks, eller egne journalistiske kilder. I særdeleshed er det forbudt at fortælle om USA’s totale overvågning af internettet og den danske efterretningstjenestes meddelagtighed er en af de ”hemmeligheder” det er totalt forbudt at nævne. Også journalister truer de med ‘landsforræderi’ paragraffen

Genåbning af skoler og børnehaver uden afstand og værnemidler har kostet mere end 100.000 sygedage
Siden nytår har omikron varianten skyllet henover Danmark, og senest med daglige smittetal i nærheden af 40.000. Det viser sig ikke mindst i børnehaver og i folkeskolen hvor børn, pædagoger og skolelærere er hårdt ramt. Flere steder melder man om halvtomme skoler fordi så mange må sygemelde sig. Det helt skøre er at vi blev tvunget til at genåbne uden at måtte bruge værnemidler, fortæller lærerforeningen.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Brød og frihed for folket i Burkina Faso
Klassekampen i Burkina Faso breder sig i stigende grad ud i landdistrikterne. Land grabbing og ekspropriation af de fattige bønder til gavn for de multinationale selskaber og det lokale borgerskab er et af de store problemer. Hvad er omfanget af bondebevægelsen? Hvad er dens plads og rolle i den revolutionære proces for national og social frigørelse? Tages her op af Voltas Revolutionære Kommunistiske parti.

Hvad er forskellen på oprør og revolution
Hvad er forskellen på oprør og revolution? Det spørgsmål tages op her af de dominikanske kommunister ud fra den aktuelle klassekamp, dens erfaringer og marxismen-leninismen. Revolution er ikke noget der kan deklareres, vilje og ønske er ikke nok –  det er en revolutionær videnskab og handling, der opbygges i dag, ikke en gang i fremtiden.

Solidaritet med Demokratisk Vej Marokko
Den revolutionære organisation Demokratisk Vej Marokko undertrykkes på det groveste, dets arbejde gøres illegalt, deres aktivister sortlistes af arbejdsgiverne. De har offentliggjort denne opfordring til solidaritet. Organisationen er observatør i den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer (CIPOML).

Den længste arbejderstrejke i Serbiens historie
Arbejderne på Fiat Plastic fabrikken i Serbien har strejket siden februar sidste år mod forringede løn og arbejdsforhold. Der har været store protester i landet mod regeringens politik. Da der ikke var nogen statsejendom tilbage at plyndre, begyndte regimet at tigge rund om i verden og tilbyde Serbien som en slags “Mekka” for udenlandsk kapital.

Arbejdskraft og imperialistisk råddenskab
Propagandaen om mangel på arbejdskraft i Danmark fortsætter, og i denne første udsendelse i 2022 fra Oktober Podcast tager vi fat i et nyt hjørne af diskussionen, nemlig om imperialismens rolle i det forhold at mange lande har stor arbejdsløshed og nød, mens andre lande lukrerer på dem. Til sidst supplerer vi med erfaringer fra de moderne tider der ledte til et stort opsving i USA i 1920erne og et lige så stort krak og massearbejdsløshed i 1930erne. Det er erfaringer der også kan bruges i dag.

Tyrkiet er ansvarlig for massakre i Paris. Dramatisk udvikling i sagen om mordet på tre kurdiske kvinder i Paris i 2013.
9 januar 2013, for 5 år siden, blev 3 meget aktive kurdiske kvinder, Sakine Camsiz. Fidan Dogan og Leyla Saylemez myrdet ved en terror-massakre i Paris. Massakren fandt sted forud for afbrydelsen af en række meget intensive fredsforhandlingerne mellem den tyrkiske regering og PKK.

Guantánamo: 20 år med tortur af fanger uden retssikkerhed bør retsforfølges
Der er ikke grund til fejring, at det nu er 20 år siden, USA åbnede fangelejren ved Guantánamobugten i Cuba. Trods valgløfter har Joe Biden ligesom Barack Obama bevaret torturlejren.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne