”8. marts – kvindeoprør”: Demonstrationer planlægges – foreløbig i 3 byer

Initiativet til ”8. marts – kvindeoprør” kom fra en gruppe kvinder, der alle er en del af kampen for løn og arbejdsforhold i den offentlige sektor – for et opgør med uligeløn og de brutale forringelser, der truer dagligdagen for både de ansatte og brugerne. Som de skriver i grundlaget: ”Nu gør vi op med årtiers lavtløn og uligeløn, foragt og diskrimination af kvinder.” Både i København, Odense og Århus er man godt i gang med at omsætte idéen til slagkraftige demonstrationer, og flere byer kan komme til.


KPnet har talt med Lisbet Bonde, der er med i initiativet i København, for at høre hvor langt man er kommet

– “8. marts – kvindeoprør” er allerede ved at udvikle sig til en større bevægelse, og grupper i andre byer kan sagtens nå at komme med og lave deres lokale 8. marts. Her i København er vi kommet rigtig godt fra start, bl.a. med at finde talere og musik, få lavet en plakat mm. Der er kommet helt unge kvinder med, der er jordemoderstuderende, sygeplejersker og flere andre.

– Foreløbig har vi fået 2 talere, og en musikgruppe, og der er ved at blive lavet flere aftaler.

Programmet bliver udvidet frem til dagen, men i begivenheden kan man allerede læse at programmet byder på taler af Vibeke Kline Lange Frost, sygeplejerske og Nanna Høyrup Andersen, pædagog, aktiv i Familiepolitisk Netværk. Desuden vil en SOSU-hjælper, en læge og en lærer tale. Sang og musik ved bl.a. Lizette Lassen og Esben Just. Der bliver desuden boder, børnehjørne og meget andet på pladsen.

Lisbet slutter:

– Vi holder næste forberedelsesmøde tirsdag d. 25. januar kl. 19, online – og vi håber endnu flere har lyst til at være med og gøre vores krav synlige 8. marts. Kom endelig også med til mødet, hvis du bare vil høre mere.

Se begivenhed for det næste møde d. 25. januar kl. 19 online:
Kom til demo-forberedelse

APK og KPnet støtter varmt op om 8. marts initiativet, og opfordrer alle til at bakke op, sprede idéen og være med på kvindernes internationale kampdag. Alle kan være med til at mobilisere og bakke op på dagen, også mænd.

Se begivenhed
KVINDEOPRØR – DEMONSTRATION
Rådhuspladsen København
8. marts kl 15.30-18.00

Demonstration i Århus
Bispetorvet kl 16.30

Demonstration i Odense
Flakhaven kl. 15.30

Se facebookside for 8. marts – kvindeoprør

Læs pressemeddelelse fra initiativet her

Klik og print løbeseddel fra billede eller pdf


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne