Kommunistisk Politik Digital 23-2018 – Nyheder hvor der kæmpes

 

Nr. 23 – 2018

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 45-46, 2018

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs


Leder
EN UGE MED INTENS OG SAMORDNET PROPAGANDA FOR EN EU-HÆR

Af Kommunistisk Politik digital

Kigger man tilbage på ugen der gik er det påfaldende, at vi er blevet udsat for et samordnet bombardement, der skal fremme en hurtig udvikling af et militariseret EU. Der ligger store opgaver foran krigsmodstandere og EU-modstandere i den kommende tid.

Macron og Merkel – repræsentanter for et magtlystent EU – fejrede i sidste uge 100-året for afslutningen af 1. verdenskrig. Som nutidens repræsentanter for imperialistiske stormagter i Europa, havde de ikke kun øjnene rettet bagud, men fremad, mod deres egne krige, de kommende som de planlægger at føre i dette århundredes kamp om omfordeling af verden.

Ved 100-års dagen benyttede Frankrigs præsident Emanuelle Macron lejligheden til endnu et fremstød for EU som en selvstændig stormagt med egen hær. ‘Europa mod stå sammen mod nationalisme hed det’, dvs som union, hvor de enkelte staters selvbestemmelse er sat ud af kraft. En ny stor nation under fransk og tysk kapitals ledelse.

En egen hær har EU stilet imod lige siden sine første skridt. Argumenterne fra tilhængernes side tilpasses blot til situationen – alt, og det modsatte – kan bruges til manipulation og propaganda.

Læs hele lederen her

MOD OPRUSTNING OG KRIGSFORBEREDELSER

Krigsministrenes ’vision-2025’: Norden i krigsberedskab under NATO og EU – med fri adgang for alle typer våben og fremmede tropper
Krigsministrene fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island har afholdt møde i NORDEFCO, det nordiske ‘forsvars’samarbejde. De har travlt med at få Norden sat i krigsberedskab med fælles logistik og med fri adgang for alle typer våben og fremmede tropper under NATO’s og EUs overordnede plan.

Udtalelse: 100 år siden afslutningen på første verdenskrig – Af Trondhjemkonferencen
Trondhjemkonferencen 2018 vil opfordre til at fagbevægelsen mobiliserer imod øvelsen Trident Juncture, og går imod stationering af udenlandske tropper i Norge i Fredstid og kræver at den norske regering tilslutter sig forbudet mod atomvåben.
Udtalelse fra Trondhjemkonferencen ”Fælles kamp for arbejde og faglige rettigheder” i regi af LO Trondhjem 26. -28. januar 2018

Hjort Frederiksen efter møde i Det europæiske angrebsinitiativ – “Vi prøver at forudse, hvor der kan blive brug for en intervention”
“Det europæiske angrebsintiativ” (EI2) har afholdt sit første møde, der fandt sted i Frankrig, hvor præsident Emmanuel Macron står som initiativtager til den nye militæralliance mellem 9 EU-lande og Storbritannien – en genvej til hurtig militarisering af EU. Danmark deltager som fuldt medlem på trods af vores EU-undtagelse, der burde holde os ude af alle former for militært samarbejde her. Ved 100-årsdagen for afslutningen på 1. verdenskrig benyttede Macron desuden lejligheden til at proklamere: “Vi har brug for en europæisk hær”.

KVINDEKAMP

KVINDER I KAMP på “Kvindernes sidste arbejdsdag”: LIGELØN NU!
Danske kvinder tjener i gennemsnit 15 % mindre end mænd! Dvs, at kvinderne d. 12. november har  arbejdet det antal timer, der modsvarer deres løn for hele 2018. Særlig stor ulighed er der som SOSU’er, pædagog, sygeplejerske, rengøringsassistent – jobs med alt for få hænder, alt for ringe arbejdsvilkår og alt for ringe løn.
Presseudtalelse fra Kvinder i Kamp
I anledning af kvindernes sidste arbejdsdag den 12.11.

NYHEDSARTIKLER FRA KPNET

Brexit-aftale er et råddent kompromis
Det fremstilles som positivt at det lykkedes at få lavet et udkast til en aftale, mellem EU og Storbritannien, men aftalen er midlertidig, og giver alt for meget til EU og tager alt for stort hensyn til Londons finanskapital. EU lover intet, og når man ikke frem til resultater i den kommende periode sætter EU betingelserne.

‘Ghettoplanen’ behandles i Folketinget fra 15.- 22. november: Fingrene væk fra vores hjem!
Op imod 27.000 beboere i almene boliger risikerer at blive tvangsflyttet i de kommende år, hvis ’ghettoplanen’ vedtages d. 22. november. Men virkningen af dette angreb på retten til en almen bolig rækker endnu længere. Den er et angreb på det store flertal og retten til en god og billig bolig til alle – til fremme af privat spekulation og ejerboliger til dem der har råd. Et tyveri af vores almene boliger. Der har allerede været mange protester og aktioner – og flere er på vej.


Bred appel: Boykot apartheid Israel som vært ved Eurovison 2019 – Skriv under!
Boykotkampagnen imod Israel som Eurovisions vært ved Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv møder stadig større opbakning som reaktion imod Israels ulovlige besættelse siden 1967 og i det hele taget imod Israels apartheid og brud på menneskerettighederne overfor det palæstinensiske folk.

EU kræver privatiseringen og udlicitering af DSB: Jernbanepakke 4 køres snart gennem Folketinget
I den kommende uge er det sidste frist for at afgive høringssvar på bekendtgørelser med vidtrækkende konsekvenser for de danske statsbaner. Det er den fjerde del af EU’s masterplan for liberalisering af hele jernbanetrafikken der er på vej gennem de nationale parlamenter. En liberalisering der betyder, at kun rentabel trafik gennemføres, at yderområderne bliver overladt til nedbarberet offentlig transport og privatbilisme og at sikkerhed og vedligeholdelse vil blive styret af økonomiske interesser

Underbud på underbud: Ny privat udbyder af danskundervisning vinder licitation i Århus
Danskundervisning for udlændinge overgik i 2006 fra at være en kommunal opgave til at blive lagt ud i licitation som et objekt for privat profit. Det er fjerde gang, at arbejdet udbydes, og denne gang strammede kommunen skruen, i det man ikke længere stiller krav til den vindende virksomhed, om at de lærere der fyres skal genansættes af det vindende firma.

UDTALELSER APK

TRYK STOP! SOLIDARITET NU! Af Arbejderpartiet Kommunisterne
Buschauffører, DSB-ansatte, fyringstruede på hospitalerne, unge studerende – siger fra – trykker STOP. Vi vil ikke længere stiltiende acceptere spareplaner der rammer de ansatte og brugerne af sundhedssystemet, af den offentlige transport – af hele det offentlige system.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

317 ansatte på de sjællandske hospitaler fyret: Solidaritet nu!
Hvis ikke det stoppes, bliver de ikke de sidste i denne nedskæringsrunde. Der må vises solidaritet nu.
Af Dorte Grenaa, APK facebook

FRA DEN INTERNATIONALE KOMMUNISTISKE BEVÆGELSE

100-året for November-revolutionen i Tyskland
I november 2018 fejrer vi 100-året for Novemberrevolutionen, en epokegørende begivenhed for vores land! Den involverede hundredtusinder af mennesker i hele riget og udviklede enorme kræfter. Det kunne kun forhindres i at blive en socialistisk revolution ved brug af brutal vold fra kontrarevolutionens kræfter.
Af Organisationen for gendannelse af arbejdernes kommunistiske parti, Tyskland


100 ÅRET FOR NOVEMBERREVOLUTIONEN I TYSKLAND – Hilsen til Arbeit-Zukunft, Tyskland
De tyske arbejderes og revolutionæres november-revolution indtager sin egen fremtrædende plads i den internationale klassekamps historie som et heroisk forsøg på at virkeliggøre arbejderklassens og socialismens idealer – skabelsen af et samfund og en fremtid uden udbytning, uden udbyttere og uden udbyttede.
Af de europæiske medlemspartier i CIPOML – Den Internationale konferencen af marxistisk-leninistiske partier og organisationer

100 YEARS NOVEMBER REVOLUTION IN GERMANY – The International Conference of Marxist-Leninist Parties and organisations
Message of CIPOML – The International Conference of Marxist-Leninist Parties and organisations – to Arbeit-Zukunft, Germany, on the occasion of the centennary of the 1918 November revolution

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 20. november 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater