Udtalelse: 100 år siden afslutningen på første verdenskrig – Af Trondhjemkonferencen

 

Udtalelse fra Trondhjemkonferencen ”Fælles kamp for arbejde og faglige rettigheder” i regi af LO Trondhjem 26. -28. januar 2018

Trondhjemkonferencen 2018 vil opfordre til at fagbevægelsen mobiliserer imod øvelsen Trident Juncture, og går imod stationering af udenlandske tropper i Norge i Fredstid og kræver at den norske regering tilslutter sig forbudet mod atomvåben.

 

 

Begrundelse

2018 er det 100 år siden afslutningen på første verdenskrig. Mindre kendt er det at det var arbejderklassens kamp, organisering og oprør som var en af de vigtigste drivkræfter/ årsager til at krigen blev afsluttet. Fagbevægelsen bør derfor bruge årsdagen for krigens afslutning til at markere dette, gennem en konference i samarbejde med fredsorganisationerne, politiske partier og den brede fredsbevægelse i Norge.

På 100 årsdagen for afslutningen af første verdenskrig afvikles også NATO-øvelsen Trident Juncture i Norge (15.10-7.11) hvor Norge er værtsnation. I en måned skal 35.000 soldater fra 30 lande deltage i en af de største militærøvelser på norsk jord. Øvelsen sker i Trøndelag, Møre og Romsdal, Oppland og Hedmark, i tillæg til de ikke-allierede lande Sverige og Finland.

Trondhjemkonferencen tar derfor afstand fra den militærpolitik som Norge fører i dag. Vi kræver dialog og samarbejde med alle landefor at løse uenigheder og konflikter. Vi kræver selvstændig norsk forsvarspolitik hvor nedrustning og afspænding er hovedsagen.

Årets konference samlede 622 tillidsvalgte fra hele landet. Den blev arrangeret af LO i Trondhjem.

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 11. november 2018

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater