En uge med intens og samordnet propaganda for en EU-hær

Kigger man tilbage på ugen der gik er det påfaldende, at vi er blevet udsat for et samordnet bombardement, der skal fremme en hurtig udvikling af et militariseret EU. Der ligger store opgaver foran krigsmodstandere og EU-modstandere i den kommende tid.

Af Kommunistisk Politik


Macron og Merkel – repræsentanter for et magtlystent EU – fejrede i sidste uge 100-året for afslutningen af 1. verdenskrig. Som nutidens repræsentanter for imperialistiske stormagter i Europa, havde de ikke kun øjnene rettet bagud, men fremad, mod deres egne krige, de kommende som de planlægger at føre i dette århundredes kamp om omfordeling af verden.

Ved 100-års dagen benyttede Frankrigs præsident Emanuelle Macron lejligheden til endnu et fremstød for EU som en selvstændig stormagt med egen hær. ‘Europa mod stå sammen mod nationalisme hed det’, dvs som union, hvor de enkelte staters selvbestemmelse er sat ud af kraft. En ny stor nation under fransk og tysk kapitals ledelse.

En egen hær har EU stilet imod lige siden sine første skridt. Argumenterne fra tilhængernes side tilpasses blot til situationen – alt, og det modsatte – kan bruges til manipulation og propaganda.

USA’s aktuelle politik er under Trumps regeringsperiode blevet et yndet argument, således også hos Macron. Europa må kunne forsvare sig selv, når USA er usikker, lød det. Vi må kunne forsvare os selv, også mod USA. Gået på klingen af Trump, der sluttede sig til ceremonien, kunne argumentet drejes på en ny måde – med samme hensigt. Det lød nu, at Europa må yde mere – ‘vi’ forstår, at USA ikke kan klare krigsoprustningen alene.

Alle deres veje fører til EU-hær – mere militarisering – krigsplaner

Næste kvinde i koret var den tyske kansler Angela Merkel. Også hun greb 100-året som en kærkommen lejlighed til at markere de fælles tysk-franske stormagtsdrømme.

– De tider, hvor vi kunne regne med andre helt uden forbehold, er forbi. Det betyder, at vi som europæere i højere grad må tage vores egen skæbne i egen hånd, hvis vi vil overleve som fællesskab, sagde kansleren, som blandt andet ønsker at oprette et europæisk sikkerhedsråd med skiftende medlemmer, som hurtigere kan tage vigtige beslutninger… de seneste års udvikling viser os, at vi skal arbejde på ambitionen om en dag at have en ægte europæisk hær.
Se Merkel mødt med klapsalver og buh-råb: EU har brug for sin egen hær

Norden ind i planen

Godt koordineret lå der også en plan fiks og færdig i NORDEFCO, det nordiske ’forsvarssamarbejde’, der blev underskrevet i sidste uge.
Her skriver alle nordiske lande – Finland, Sverige, Norge, Island og Danmark – under på en tilslutning til NAsTO og EUs tilpasning af logistikken i Europa, der skal gøre alle lande klar til hurtig transport af våben og tropper mod øst. Således ser man bort fra, at Norge og Island ikke er med i EU, at Danmark har en EU-undtagelse fra det militære område og at Sverige og Finland står udenfor NATO.

Årstallet følger EU’s eget ‘magiske’ målsætningsår – en fuldt udbygget union i 2025 – økonomisk, politisk og militært.

Regeringen: Væk med den danske undtagelse

Sidste led i det koordinerede fremstød for EU-militær trådte herefter frem på scenen. Den danske regering fandt at tiden var inde til et angreb på forsvarsundtagelsen.
EU er så langt fremme med planerne om EU-hær og regeringen så krigsgal, at de nu finder at tiden er inde. De vil have grønt lys til at skabe den militære supermagt med Danmarks medvirken.
Folkeafstemningen vil de tage når de finder det passende. Dvs når de har forsøgt at manipulere en situation frem, hvor de kan få det svar de ønsker. Det bliver en uhyre vigtig opgave for EU-modstanden at stoppe deres planer.
Se
Her er regeringens nye strategi for Danmarks udenrigspolitik

I går meddelte regeringen så, at Danmark søger observatørstatus i Det Europæiske Forsvarsagentur – af hensyn til “dansk interessevaretagelse”. Danske våbenfabrikanter vil ind og sidde med ved bordet, når EU kanaliserer penge ind i krigsindustrien.

Se

Kommunistisk Politik Digital 23-2018 – Nyheder hvor der kæmpes

Læs også

Krigsministrenes ’vision-2025’: Norden i krigsberedskab under NATO og EU – med fri adgang for alle typer våben og fremmede tropper
KPnet 15. november 2018

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 20. november 2018

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater