Hjort Frederiksen efter møde i Det europæiske angrebsinitiativ – “Vi prøver at forudse, hvor der kan blive brug for en intervention”

“Det europæiske angrebsintiativ” (EI2) har afholdt sit første møde, der fandt sted i Frankrig, hvor præsident Emmanuel Macron står som initiativtager til den nye militæralliance mellem 9 EU-lande og Storbritannien – en genvej til hurtig militarisering af EU. Danmark deltager som fuldt medlem på trods af vores EU-undtagelse, der burde holde os ude af alle former for militært samarbejde her. Ved 100-årsdagen for afslutningen på 1. verdenskrig benyttede Macron desuden lejligheden til at proklamere: “Vi har brug for en europæisk hær”.


Finland har netop tilsluttet sig og angrebsalliancen har nu 10 medemmer: Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Danmark, Spanien, Portugal, Belgien, Holland, Estland og Finland.

Den retter i første omgang sine øjne mod Afrika, hvor Frankrig – og det øvrige EU ønsker at styrke sine imperialistiske interesser, der er fastholdt også efter kolonitiden. Interesser hvor man er klar til at sætte militær magt bag.
Militær styring af flygtninge og migranter kunne være en af dem.
Krigsminister Claus Hjort Frederiksen der repræsenterede Danmark på mødet er helt klar på den grundlæggende idé:

– Det handler om ligesindede lande, der prøver at forudse, hvor der kan blive brug for en intervention, udtalte han efter mødet til Ritzau.

Tæt samarbejde med PESCO – men fri til hurtig udvikling

Alliancen EI2 bygger i sit grundlag på ‘forenelighed’ med både EU og NATO. Den  hviler ikke overraskende også på et samarbejde med PESCO, EUs militære samarbejde, som Danmark ikke formelt deltager i. Her skal EUs målsætning om bl.a. en fælles EU-hær udvikles i de kommende år. For Macron er det imidlertid vigtigt, at EI2 har en formel selvstændighed, for at kunne udvikle sig hurtigt og uden snærende bånd – heriblandt ikke mindst med deltagelse fra Storbritannien og Danmark.

I følge Claus Hjort Frederiksen har EI2 da heller intet overhovedet med EU at gøre! Og ingen forpligtigelser overfor befolkningen behøver at overholdes.

Macron i 100-året efter 1. verdenskrig: EU har brug for en hær

Macron er spydspids i EU for hurtig udvikling af en militær magt, der kan sætte fysisk kraft bag de europæiske landes og EU’s imperialistiske ambitioner. Mindet om 1. verdenskrig er for ham ikke mindet om formålsløse myrderier, men en påmindelse om, at være forrest i nye opgør om territorier og dominans. EU skal finde sin egen stormagtsplads i verden – i sidste ende også som konkurrent til USA.

Om krigen startes fra USA, NATO, EU eller de konkurrerende stormagter Rusland og Kina – ingen af de involverede landes befolkninger vil have nogen interesse i den. Den vil udelukkende være et imperialistisk opgør.
Som befolkning må vi sætte os imod en hvilken som helst krigsforberedelse, enhver ny krig vores politikere forsøger at få vores opbakning til.

Regeringen skal ikke liste EU-hæren ind af bagvejen – Af Arbejderpartiet Kommunisterne
KPnet 26. juni 2018

Danmark går med i ny europæisk militær angrebsalliance – Forsvarsundtagelsen i EU er sat ud af kraft
KPnet 25. juni 2018

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 8. november 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater