Kommunistisk Politik Digital 22-2018 – Nyheder hvor der kæmpes

 

Nr. 22 – 2018

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 43-44, 2018

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Intro

Op til midtvejsvalget i USA optræder den samlede medieflok som om det ikke bare var USAs, men Danmarks og hele verdens skæbne, der afgøres. Det er en billig farce. Uanset udfaldet af valget og uanset stemmefordeling vil der ikke blive ændret på amerikansk politik – med dens trusler, armvridning, stadige krige og utilslørede krigsforberedelser.

Den amerikanske præsident og toppen af kransekagen er det, fordi de gennemfører de herskendes politik – de store monopolers og de imperialistiske interessers politik.

Og de danske politikere og medier siger ikke fra, når USA uden videre genindfører de brutale sanktioner mod Iran, selvom de er åbenlyst ubegrundede og simpelthen en amerikansk magtdemonstration – også over for Europa. Danmark pipper i stedet med mod Iran. Det er utroværdigt hele vejen igennem.

MOD OPRUSTNING OG KRIGSFORBEREDELSER


Norden skal ikke være krigsskueplads! Gadeaktioner mod Trident Juncture i København og Århus
NATO’s krigsøvelse Trident Juncture blev blæst i gang torsdag d. 25. oktober. Det er Norge der i disse uger bliver invaderet af 50.000 soldater og deres tunge våben, men det er hele Norden der lever med truslen om at blive til krigsskueplads. Tid til Fred i København og Århus mod Krig og Terror i Århus har været på gaden og protesteret mod NATO’s optrapning af krigsfaren.

Vi må stoppe NATO! Appel fra demonstration i Oslo mod Trident Juncture
Lørdag d. 27. oktober var der flotte demonstrationer og gademøder mod NATO-øvelsen Trident Juncture i blandt andet Bergen, Kristiansand og Oslo. I Spikersuppa i Oslos centrum forsamledes omkring 1000 mennesker og protesterede mod militærøvelsen, der udpeger Norge og hele Norden til en fremtidig krigsskueplads.
Tale af Kristine Mollø-Christensen fra Stopp NATO
Oversat fra Revolusjon, Norge

Militærindustrien ud af vores universiteter! Aktion ved EUs netværksmøde med våbenlobbyen
EU og dansk våbenindustri netværker om hvordan milliarder af forskningsmidler skal overføres til militær forskning. Fredsaktivister mødte d. 26. oktober op ved Dansk Industri. Her var repræsentanter for militærindustrien inviteret til møde af FAD (våbenindustriens lobbyorganisation) og EU-kommissionen.

FRA KPNETBLOGS

Når lammet føres til mediernes slagtebænk – men så viser sig at være en løve

Den seneste tids mediekampagne mod Kim Madsen fra Jobcentrets Ofre viser med al tydelighed, at de reformramte mere end nogensinde godt kunne bruge lidt officiel støtte fra omverdenen.

Af Carsten Larsen

 

DANMARK UD AF EU
Landsmøde i Folkebevægelsen mod EU


Folkebevægelsen mod EU ruster sig til valgkamp og til kampagne for Danmark ud af EU
På Folkebevægelsens landsmøde i weekenden 27.-28. oktober var der mange ting på programmet. I centrum stod de konkrete planer for Folkebevægelsen arbejde for at komme ud af EU, og her som et væsentligt spørgsmål: Hvordan genvinder EU-modstanden sit mandat ved EU-parlamentsvalget i foråret 2019. APK deltog både som aktive i Folkebevægelsens komitéer og som kollektivt medlem af Folkebevægelsen mod EU.

“EU-modstanden er så stor som nogensinde” – Samtale med Hans Hansen fra Folkebevægelsen mod EU, Esbjerg komiteen
Folkebevægelsen mod EU afholdt landsmøde i Ålborg 27. – 28. oktober 2018.
På mødet blev valgt kandidater til Liste N, og vedtaget en årsplan. KPnetTV benyttede her lejligheden til at interviewe Hans Hansen, medlem af Folkebevægelsens landsledelse og aktiv i lokalkomiteen i Esbjerg. Hans Hansen fortæller bl.a. om, hvordan han ser de lokale aktiviteter som helt afgørende for at samle og udvikle EU-modstanden.

Hvordan styrker vi EU-modstanden – Hvordan genvinder Folkebevægelsen mandater til EU-parlamentet
En af de store opgaver Folkebevægelsen mod EU står overfor og som skal diskuteres på week-endens landsmøde er, hvordan Folkebevægelsen kan genvinde sit mandat i EU-parlamentet.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne APK, kollektivt medlem af Folkebevægelsen mod EU

GLOBALT

Faretruende udvikling: Fascisten Jair Bolsonaro som Brasiliens præsident og med generaler i regering
Præsidentvalget i Brasilien med valget af fascisten Bolsanaro – en beundrer af tidligere militærdiktatur – har stærkt øget faren for genindførelse af militærdiktaturet i det kriseplagede Brasilien. For arbejderklassen og den arbejdende befolkning i Brasilien er den fortsatte udvikling af folkefronten imod fascisme mere end påtrængende.

Politisk erklæring – af de Latinamerikanske partier i CIPOML
De latinamerikanske partier og organisationer indenfor CIPOML har afholdt møde om den økonomiske, politiske og sociale situation i regionen – om vores planer og opgaver.

APK: UDTALELSER OG AKTIVITETER

APK kom en tur forbi Hotel- og Restaurantskolen
En håndfuld medlemmer af APKs Vesterbroafdeling var i dag på Hotel- og Restaurantskolen med løbesedler. Det gav masser af snak og interesse.

Succesrig indsamling til KPnet – og masser af kammeratlig hygge
En god portion fattigrøve havde fredag aften sat hinanden i stævne i nærvær af røde bøger og tidsskrifter med to klare formål for øje: Hyggeligt samvær og økonomisk støtte til den revolutionære presse Kommunistisk Politik – Enhed & Kamp og KPnet!

Stop the prosecution of Selma Gürkan and members of EMEP for speaking out for peace and democracy
We strongly condemn the attempt of the Turkish state and government to silence the Turkish peoples’ demand for peace and democracy

BOGANMELDELSE

Stemmer Fra Dybet – Et desperat nødkald fra bunden af Danmark
Hvem har ikke hørt om ”Dovne Robert”. En lad mandsperson der har ligget hjemme på sin sofa i mere end et årti, forsørget af et velfærdssamfund han ikke gider bidrage til? ”Dovne Robert” ville ikke tage imod jobtilbud, kurser eller uddannelse. Han lå på sin flade og lod sig forsørge. Det kunne hverken en borgerlig eller socialdemokratisk regering leve med.
En anmeldelse af bogen “Stemmer fra dybet” – en af de vigtigste bogudgivelser i mange år
Af Gert Madsen

 

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 6. november 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater