“EU-modstanden er så stor som nogensinde” – Samtale med Hans Hansen fra Folkebevægelsen mod EU, Esbjerg komiteen

Folkebevægelsen mod EU afholdt landsmøde i Ålborg 27. – 28. oktober 2018.
På mødet blev valgt kandidater til Liste N, og vedtaget en årsplan. KPnetTV benyttede her lejligheden til at interviewe Hans Hansen, medlem af Folkebevægelsens landsledelse og aktiv i lokalkomiteen i Esbjerg. Hans Hansen fortæller bl.a. om, hvordan han ser de lokale aktiviteter som helt afgørende for at samle og udvikle EU-modstanden.

Folkebevægelsen mod EU er bygget op med enkeltmedlemmer, kollektive medlemmer (organisationer og partier) og bygger ikke mindst på lokale komiteer som en grundpille i arbejdet. Komiteen i Esbjerg vægter en aktiv, lokal EU-modstand højt

Hans Hansen slår i interviewet fast, at EU-modstanden er så stor som nogensinde. Der kan sagtens laves opinionsundersøgelser, hvor spørgsmålet: “Skal Danmark meldes ud af EU?” besvares med et “Nej” – samtidig med at utilfredsheden med EU’s politik er stor og voksende. Og det sidste er i høj grad tilfældet. Folk er imod nedskæringer på sygehuse, skoler, plejehjem osv. Mange er bare ikke bevidste om, at både Lars Løkkes og Mette Frederiksens politik er dikteret fra EU.

EU og de danske politikere ønsker frem for alt ikke folkeafstemninger om EU-spørgsmål. I Esbjerg Komiteen var det en stor fornøjelse at være i valgkamp om retsundtagelsen, jo længere valgkamp, jo større Nej til EU – hver gang.

Hans Hansen vægter basisarbejdet, hvor medlemmerne er aktive meget højt. Mange i Folkebevægelsen har ikke selvtillid nok til egne kræfter, men tror de skal støtte sig til  politikerne. Efter Hans Hansens mening vil EU-modstanden nå meget længere ved at støtte sig på egne kræfter og den brede EU-modstand, som netop er Folkebevægelsens kendemærke og helt store mulighed hvis målet om et selvstændigt Danmark der er fri til at beslutte sin egen politik – et Danmark udenfor EU.

Se interviewet med Hans Hansen her

Læs også

Landsmøde 2018: Folkebevægelsen mod EU ruster sig til valgkamp og til kampagne for Danmark ud af EU
KPnet 1. november 2018

Læs også
Hvordan styrker vi EU-modstanden – Hvordan genvinder Folkebevægelsen mandater til EU-parlamentet
KPnet 25. oktober 2018


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 3. november 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater