Kommunistisk Politik Digital 19-2018 – Uge 37-38

Nr. 19 – 2018

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 37-38, 2018

Vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 

 

Hver anden kvinde på krisecenter har levet med volden i over 3 år
Af de kvinder der har fået plads på et kvindekrisecenter efter at have brudt ud af et voldeligt forhold, svarer over halvdelen at de har levet med volden i over tre år. Hele tretten procent svarer de har levet i det voldelige forhold i over 10 år.


Public service-aftale: Regeringen slår et slag for uvidenheden
Med regeringen og DF’s medieforlig og millionbesparelser følger en ny public service-kontrakt, der skal rette DR ind til de nye tider. Ifølge regeringen er det målet, at DR laves fuldstændig om, og aftalen klargør hvad der arbejdes henimod. Kravet lyder på privatisering, indsnævring af befolkningens viden og kristendom som ideologisk grundpille. Med politikerord kaldes denne reaktionære udvikling for ’fokusering’.

Mere dansk militær til Frontex – Forsvarsundtagelsen bliver brudt igen
En patruljebåd, et overvågningsfly og et køretøj med termisk udstyr samt tilhørende mandskab bliver nu tilbudt fra Danmark til bevogtningen af EU’s ydre grænse. En optrapning af dansk deltagelse i EU’s militære del, uanset hvor meget Lars Løkke Rasmussen påstår, at lige denne militære opgave ikke har noget med den danske forsvarsundtagelse at gøre.

Danske Bank skandalen er kun toppen af isbjerget
Onsdag kom endelig Den Danske Banks undersøgelse af forløbet omkring hvidvasksagen i deres filial i Estland. Man forsøger at tørre skylden på enkeltpersoner i ledelsen, men der kan ikke herske tvivl om, at alt har været kendt og udført bevidst.

Regeringens 1000-dages program “En bedre start på livet” er ikke børneomsorg
Regeringens børneudspil til finansloven ”1000 dage – en bedre start på livet” påstår at give et løft til børnenes vilkår, særligt de udsatte børn. Samlet set er der dog ikke tale om fremskridt for normeringerne i daginstitutionerne, der er snarere tale om en slet skjult myndighedskontrol.


Regeringens ’afbureaukratisering’: Nedskæringer for 4 milliarder?
Regeringen lancerede sin ’afbureaukratiseringsreform’ i sidste uge, som en ud af 6 reformer, der tilsammen skal udgøre den såkaldte ’sammenhængsreform’. Ingen tvivl om at bureaukrati og manglende sammenhæng er et kæmpe problem, og kravet om flere varme hænder har lydt højt og klart i en årrække. Men hvad er logikken bag regeringens udspil?

Sverige: Jordskredet udeblev
Fra mange sider blev det spået, at det tredobbelte svenske valg – til rigsdag, amter og kommuner – ville være et jordskred, som ville rykke op og ned på svensk politik i al fremtid. Der var lagt op til et ‘systemskifte’, en jubelsejr for Sverigesdemokraterne, en katastrofe for det svenske socialdemokrati, som blev spået EU-størrelse. Det gik ikke sådan.

EU ‘State of the Union’ tale: Juncker tegner ambitionen om en EU-verdensmagt uafhængig af USA
Med EU-kommissions formand, Jean-Claude Juncker, ”State of the union” tale i denne uge blev det gang på gang fremhævet at EU skal udnytte situationen til at styrke sig selv og sin selvstændige uafhængige rolle i verden. Det virker som om stormagterne, og de mange forskellige politiske interesser og magtcentre i EU er blevet enige om at sætte en retning væk fra USA.

FRA DEN INTERNATIONALE BEVÆGELSE

Stå op – men for hvad og hvor?
Bevægelsen #aufstehen (Stå op! eller Rejs jer!) er netop lanceret i Tyskland som en slags venstrepopulistisk alternativ. Det kommer med et uklart budskab. Men det er ikke mere uklarhed, men mere klarhed der er brug for, mener de tyske marxist-leninister og avisen Arbeit Zukunft.

Irans Arbejderparti (Toufan): Vi vil hverken tilgive eller glemme!
Ved 30-året for massakren på de politiske fanger i august-september 1988
Året 2018 markerer 30-året for massakren på de politiske fanger i Iran. I månederne august-september 1988 lod lederen af Den Islamiske Republik Iran, morderen Ayatollah Khomeini tusindvis af politiske fanger henrette.

Kunstner appel: Boykot Eurovison Song Contest 2019 med Israel som vært!
Mere end 140 især europæiske kunstnere opfordrer til boykot af Eurovision Song Contest 2019 med Israel som vært, uanset hvor det afholdes.
13 kunstnere fra Danmark er medunderskriver af det åbne brev der blev bragt af den engelske avis The Guardian med samtlige underskrivende kunstnere.

FRA KPNETBLOGS

Stop voldtægter – Ny lovgivning nu!
Så skete det igen. Fire mænd blev frikendt for gruppevoldtægt af en tvangsbedøvet kvinde.
Af Marie Herget Christensen

Hvad er et hjem?
Jeg tror de fleste mennesker vil gå til forsvar, hvis deres bolig og hjem står i fare for at blive taget fra dem. Det er jo rammen for familiens gøremål.
Af Poul Andersen

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  24. september 2018

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater