Kunstner appel: Boykot Eurovison Song Contest 2019 med Israel som vært!

Mere end 140 især europæiske kunstnere opfordrer til boykot af Eurovision Song Contest 2019 med Israel som vært, uanset hvor det afholdes.
13 kunstnere fra Danmark er medunderskriver af det åbne brev der blev bragt af den engelske avis The Guardian med samtlige underskrivende kunstnere.

Hovedbudskabet er:
Vær ikke med til at hvidvaske Israels militære besættelse og menneskeretskrænkelser.
Eurovision Song Contest 2019 skal derfor boykottes med Israel som vært – alt imens Israel fortsætter årtiers grove krænkelser af palæstinensernes menneskerettigheder.

Kampagnen koordineres af BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) og PACBi (The Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycot of Israel).
Fra Danmark deltager Boykot Israel Kampagnen og Palæstina Aktion.

 Jesper Christensen, skuespiller:
”I årtier har staten Israel i strid med international lovgivning undertrykt og fordrevet palæstinenserne. Deres behandling af Gaza er totalt oprørende. Det internationale samfund må reagere på disse krigsforbrydelser”

 

 

 

Kirsten Thorupforfatter:
”Jeg støtter Eurovision 2019 Kampagnen på grund af de israelske myndigheders skamløse beslutning om at afholde Eurovision Song Contest 2019 i Jerusalem og således stadfæste den illegale annektering af Jerusalem som Israels hovedstad. På trods af at FN ikke anerkender Israels ret til eneherredømme over byen ”

Den åbne offentliggjorte fælles appel lyder:

”Vær ikke med til at hvidvaske Israels militære besættelse og menneskeretskrænkelser

Vi, undertegnede europæiske kunstnere, støtter den dybtfølte opfordring fra palæstinensiske kunstnere til at boykotte The European Song Contest 2019 med Israel som vært.

Indtil palæstinenserne opnår frihed, retfærdighed og lige rettigheder for alle mennesker, skal der ikke være nogen ”business-as-usual” med den stat som nægter palæstinenserne deres grundlæggende rettigheder.

Den 14. maj, få dage efter Israels Eurovision sejr, dræbte Israel 62 ubevæbnede demonstranter i Gaza, heraf seks børn, og sårede i hundredvis. Amnesty International har fordømt Israels skyd-for-at-dræbe politik, og Human Rights Watch beskriver drabene som værende ”kalkulerede og i strid med lovgivningen”.

Eurovision Song Contest 2019 skal derfor boykottes med Israel som vært – alt imens Israel fortsætter årtiers grove krænkelser af palæstinensernes menneskerettigheder.

Vi er bekendte med at EBU (The European Broadcasting Union, som organiserer The Eurovision Song Contest) kræverat Israel finder et sted til afholdelse af konkurrencen som er ’ikke splittende’.

Vi kræver at EBU aflyser Israels værtskab for sangkonkurrencen i det hele taget og flytter den til et land med en bedre menneskeretsstatus. Uretfærdighed splitter, mens søgen efter værdighed og menneskerettigheder forener”

De danske underskrivere af appellen er:

Jesper Christensen, skuespiller
Karina Willumsen, musiker
Kirsten Thorup, forfatter-

Arne Würgler, sangskriver  –
Tove Bornhoeft, skuespiller, instruktør og teaterleder –

Anne Marie Helgerskuespiller og politisk aktivist
Tina Enghofffotokunstner
Nassim Al Dogommusiker

Raske Pengesangskriver og sanger/rapper
Oktober Koret
Nils Vest, filminstruktør

Britta Lillesøe, skuespiller og kultur-event koordinator –
Patchanka band

Læs her
Den internationale appel og de deltagende 140 kunstnere
Blandt de internationale navne er musiker Roger Waters, filminstruktør Ken Loach, Skuespiller Julie Christie, musiker Brian Eno, sanger Mary Black og sanger Helmut Lotti

Læs mere om Boykot Eurovison 2018 kampagnen her:

Kampagnen ’ Boykot Eurovision Song Contest 2019 i Israel’ er skudt i gang!

www.boykotisrael.dk

Why Boycott:
https://bdsmovement.net/boycott-eurovision-2019

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  13. september 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater