Mere dansk militær til Frontex – Forsvarsundtagelsen bliver brudt igen

En patruljebåd, et overvågningsfly og et køretøj med termisk udstyr samt tilhørende mandskab bliver nu tilbudt fra Danmark til bevogtningen af EU’s ydre grænse. En optrapning af dansk deltagelse i EU’s militære del, uanset hvor meget Lars Løkke Rasmussen påstår, at lige denne militære opgave ikke har noget med den danske forsvarsundtagelse at gøre.

Beslutningen følger umiddelbart efter at EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker i sin ’state of the union-tale’ lancerede en 10.000 mand stor EU-styrke til bevogtning af EU’s grænser. Et stort skridt i retning af en EU-hær, hvor grænsebevogtningen bliver brugt som murbrækker.

Et tæt samarbejde med NATO gør sig også gældende omkring bevogtningen af EU’s grænser i Middelhavet gennem Operation Sea Guardian, også med dansk deltagelse.
På NATO’s topmøde i juli blev det desuden vedtaget, at der oprettes et nyt NATO hovedkvarter, særligt rettet mod organisering af bevægelse af tropper og tunge våben gennem Europa koordineret med EU.

Den militære side af EU er på vej på enormt mange måder. I juni blev der f.eks. lanceret en ny militær angrebsalliance bestående af EU-lande samt Storbritannien. Også her tillod de danske politikere sig at tilslutte Danmark.

Endnu en side af militariseringen er samarbejdet om våbenforskning og -produktion i EU. Her kan Danmark, igen i følge Lars Løkke Rasmussen sagtens være med: ‘Det er jo bare industriproduktion’. Bl.a. er EU’s våbenfabrikanter dybt involveret i produktion af robotvåben (autonome våben), så krig kan føres i det skjulte og uden soldater.

The European Defence Fund will merely benefit the industry and trigger arms race in autonomous weapons, says ENAAT

Regeringen øger dansk bidrag til Frontex
Forsvarsministeriet 19. september 2018

Læs også
Danmark går med i ny europæisk militær angrebsalliance – Forsvarsundtagelsen i EU er sat ud af kraft
KPnet 25. juni 2018

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  21. september 2018

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater