Privatiseringens guru: McKinsey er leveringsdygtig i alt hvad en nedskæringsregering har brug for

‘Konsulentfirmaet’ McKinsey er blevet flittigt brugt og dyrt betalt af skiftende danske regeringer for at levere ‘analyser’ og ‘rapporter’ med de konklusioner og anbefalinger, de måtte ønske. Finansminister Claus Hjort Frederiksen har været flittig bruger i flere omgange. Bjarne Corydon var så glad for McKinsey, at han blev direktør i foretagendet, da han forlod dansk politik.  Løkke-regeringens 2025-plan baserer sig på McKinsey.

 

mckinsey

Privatisering vil altid være til fordel for forbrugerne. Det er det eneste svar ‘konsulentfirmaet’ McKinsey kender, når en nyliberal nedskæringsregering beder om en ‘videnskabelig’ og ‘neutral’ udtalelse om en planlagt politik.

Salget af DONG til Goldman Sachs blev kraftigt anbefalet – og McKinsey og daværende finansminister Bjarne Corydon blev så glade for hinanden, at Corydon fik en toppost i det internationale selskab, efter at  han og Thornings Schmidt-regeringen røg ud ved sidste folketingsvalg.

McKinsey er klar med nye ulykker for det danske samfund. Løkke-regeringens 2025-plan henviser til McKinsey-anbefalinger – blandt andet for at begrunde en lang række nye privatiseringer og frasalg af sunde offentlige virksomheder.

Se

Varmt efterår 2016
KPnet 19. august 2016

Det hele er bestillingsarbejde. Der er ingen som helst forbindelse til virkeligheden i McKinseys påstande om besparelser ved privatisering. Til gengæld er katastrofe efter katastrofe indtruffet, hvor de er blevet fulgt.

Det fine dybdeborende website ugh.DK har en yderst læseværdig artikel om McKinsey og dets indflydelse på dansk politik og om personsammenfaldet i den styrende elite. Den er skrevet af Mikkel Zøllner Andersen og har følgende lead:

“Hvis man skal have anbefalet privatiseringer, målstyring eller besparelser på de offentlige budgetter uden hensyn til almen-interessen eller de befolkningsgrupper man rammer, er det rart med et  konsulenthus der har den slags anbefalinger to-go på menuen. Det synes en lang række danske toppolitikere i hvert fald at mene, og konsulenthuset McKinsey er altid leveringsdygtige …”

Efter en grundig gennemgang konkluderer den:

“På trods af det flossede ry, magtkoncentrationen, de mange skandaler, suspekte rapporter og kritiske indvendinger, fortsætter politikerne alligevel ufortrødent med, at bruge eksterne konsulenter. Fra 2009 til 2014 beløb det sig til 128 millioner kroner blot til McKinsey.”

Læs hele artiklen her

DK diæt: Et McKinsey-meal m. privatiseringer og ekstra målstyring, tak!
UghDK

Se også

Toppolitikere fra den globale elite købt af Goldman Sachs
KPnet 20. september 2016

Regeringen fremlægger forsyningsstrategi: Affaldsområdet skal privatiseres nu
KPnet 16. september 2016

Dyr medicin viser vejen – Vand og varme skal give superprofit
KPnet 13. september 2016

Regeringen spreder forvirring: Er privatisering af vandforsyningen en del af planen?
KPnet 5. september 2016


Med McKinsey på arbejde: Kontrol og overvågning af ansatte i staten
KPnet 7. januar 2015

Baggrund – se også

Korruption og pengemagt i dansk politik: De hemmelige erhvervsklubber
KPnet 30. maj 2016

Verdens rigeste skjuler billioner
KPnet 3. august 2012

En kriminel finanselites herredømme
Af James Petras,  KPnet 3. august 2012

 

KPnet 22. september 2016

 

 

 

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater