Varmt efterår 2016

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Leder Kommunistisk Politik 8,2016-

Løkke-regeringen planlægger at privatisere dele af vand- og varmeforsyningen. En ’hemmelig’ rapport fra ’konsulenthuset’ McKinsey, som regeringen ikke vil offentliggøre, anbefaler ifølge Jyllandsposten at øge privatiseringen af vand og el i Danmark. Det vil gøre vand og varme billigere for forbrugerne, hvis de eksisterende forsyningsvirksomheder udsættes for konkurrence og i flere tilfælde privatiseres, hævder rapporten.

Rapporten er et bestillingsarbejde fra regeringen hos i et firma, der leverer hvad ordregiveren forventer. Regeringen har bestilt sin egen forhåndsgivne konklusion og fået den. Og nu signalerer den, at den er villig til at følge McKinseys forslag.
Men der er ingen som helst videnskabelig dokumentation for påstandene. Tværtimod har den ene videnskabelige rapport efter den anden om konsekvenserne af privatiseringerne af disse fælles sociale goder påvist, at det går galt hver gang. Vand og varmeforsyningen bliver dyrere, dårligere og mere usikker.

Det er forståeligt at mørklægger-regeringen ikke vil have rapporten ud i offentlig debat. Den vil blive høvlet ned med masser af gode argumenter. Ifølge en meningsmåling er 87 pct. af danskerne imod privatisering af vandforsyningen.

Der er absolut ingen gode grunde til sælge ud af stadig velfungerende dele af den offentlige sektor. Når regeringen alligevel tumler med planer i den retning netop nu skal de virkelige – og rigtig dårlige – grunde mørklægges i endnu højere grad end den hemmelige McKinsey-rapport.

Vandprivatisering og private interessers adgang til el-nettet er nemlig bindende krav i de handelsaftaler, som EU – på Danmarks vegne – forhandler om i øjeblikket. CETA-aftalen mellem Canada og EU, som kommissionsformand har afvist skal behandles i de nationale parlamenter, rummer præcis dette. CETA, TTIP osv betyder de store internationale monopolers kontrol med de nationale ressourcer og infrastruktur og dermed deres økonomier. Der lægges op til DONG efter DONG.

At Løkke-regeringen fører amerikansk monopolpolitik igennem i Danmark og tramper de nationale interesser hårdt under fode – det skal ikke frem. Ikke under nogen omstændigheder.

Løkke-regeringen og dens støtter har ikke noget selvstændigt projekt for Danmark. Det er der heller ikke noget som tyder på at ’rød’ blok har. Projektet hedder EU, NATO og krigsalliance med USA. Og derfor vil Lars Løkke Rasmussen og hans kumpaner fremme militariseringen af det danske samfund og styrke udviklingen henimod politistat.dk.
Løkke ’vil styrke den nationale sikkerhed’, lyder overskriften på Altinget. Den såkaldte 2025-plan, som regeringen vil barsle med sidst i august, vil styrke forsvaret, politiet og efterretningstjenesterne med et ukendt milliardbeløb.

– Det er vores opgave at passe på Danmark i den usikre verden, vi lever i, sagde Lars Løkke fra Venstres sommermøde.
Den amerikanske præsident og NATO-toppen har slået på stortromme for voldsomme stigninger af militærudgifterne i NATO-landene og kraftig øget oprustning. Løkke parerer ordre! Det betyder fortsat krigspolitik, opbygningen af en uigennemsigtig og formummet politi- og overvågningsstat, der knægter ytringsfrihed og demokratiske rettigheder.

Det hele skal finansieres gennem nye nedskæringer, udsalg af offentlig ejendom og profitprivatiseringer, en offentlig sektor på leverskrump, nye angreb på pensioner og overførselsindkomster, en bevidst forarmelsespolitik af store befolkningsgrupper. Og som en præmie til Dansk Folkeparti: Nye svinestreger overfor flygtninge og indvandrere.
Der lægges op til et varmt efterår 2016. Meget varmt!

Redaktionen 16. august 2016

Læs Kommunistisk Politik 8,2016 i pdf her

 

 

KPnet 19. august 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater