November er min absolutte hademåned

Dagene bliver kun kortere. Den smule lys, der er tilbage, bliver kraftigt reduceret af tåge og regn. Der er ingen skæve fridage eller festligheder. Jo, der er masser af grunde til at være lidt negativ. Se bare Folketingets ghettoplaner. Nu skal vi rive boliger ned, altså de fattiges boliger. Det er en helt ny indfaldsvinkel til at løse problemet med den fattigdom, der officielt ikke eksisterer. Gør dem hjemløse og rodløse. Det skal nok gå godt!

Af Karsten Jonassen

Almen Modstand Odense i demonstration – en af de mange protester landet over

I Vollsmose i Odense skal der rives adskillige boligblokke ned. Er det dårlige boliger? Nej da. Jeg har selv boet i Vollsmose i en udmærket lejlighed til en rimelig pris.

Når regeringen og dens mange støtter i Folketinget insisterer på at tale om ghettoer, så tænker jeg, at man kan slå flere fluer med et smæk.

Hvis man nu inddrog rigmandsghettoen i fx whiskybæltet, så kunne man måske afskaffe det parallelsamfund ved at rive hver anden af de store villaer ned og bygge lækre almennyttige boliger i stedet. På en og samme tid får man afskaffet ghettoer og parallelsamfund. Voila!

For at gøre den mørke tid endnu mørkere – ja næsten helt sort – så er DF-eren Alex Ahrendtsen på stikkerne og slår et slag for, hvad han kalder forståelig kunst. Allerførst skal jeg måske gøre det helt klart, at hvis det begreb indebærer, at det er kunst, som Ahrendtsen forstår, så er der vist ikke meget andet end Morten Korch og Richard Ragnvald tilbage. Det er næsten for tarveligt overfor Morten Korch at sætte ham i samme båd som Ahrendtsen, men jeg vover det. En af Ahrendtsens ”begrundelser” for at ville skære i støtten til eksperimenterende kunst og de store museer er, at ingen gider at se den slags. Tja, besøgstallene er i voldsom stigning, og mange mennesker kører fra den ene ende af landet til den anden for at se flotte udstillinger. Ahrendtsen slår vist bare et slag for reaktionen og den åndelige fattigdom.

I begyndelsen af 1930-erne skrev Jacob Paludan sit tobindsværk, Jørgen Stein, som skildrer mellemkrigstiden og den tilspidsede situation, der ledte op til Hitlers magtovertagelse og 2.verdenskrig.

Første bind hedder ”Torden i syd”. Mig forekommer det, at der igen er torden på vej. I USA sidder en rablende præsident, i Vesteuropa/EU taler lederne om at øge ”forsvarsudgifterne” (læs: angrebsudgifterne) for at dæmme op overfor Rusland. Der oprustes i EU, der holdes EU/NATO-øvelser tæt på grænserne til Rusland. Krigsretorikken er i top. Lægges der op til en ny imperialistisk krig om markeder og omfordelinger?

Putin er ingen uskyldighed, men talen om det farlige og vildt aggressive Rusland er helt ude af proportioner.

Prøv lige at tjekke, hvem der har først flest krige indenfor de sidste bare 30 år. USA og dets partnere i NATO tager stort set hele puljen, – så hvem er mon mest aggressive?

I baggrunden står Kina, som Trump ser som en hovedfjende, fordi Kinas økonomi er godt på vej til at gøre USA til lillebror. Endnu en grund til at føre krig.

Og for at det ikke skal være løgn, så fremfører hele borgermusikken og dens støtter igen og igen, at EU er et fredens projekt. ”Der har jo ikke været krig i EU-området i mange år”. Både ja og nej. En hel del af landene i EU har været ret involveret i at føre krig helt andre steder. Er det fred? Og på hjemmefronten kan man vel godt påstå, at magthaverne har ført krig imod deres egne befolkninger. Fattigdommen er stærkt stigende, de demokratiske rettigheder bliver indskrænket (naturligvis for at forsvare demokratiet!) og de allerrigeste skraber til sig uden at blive straffet for deres tyverier. De værste får endda et gyldent håndtræk og et nyt vellønnet arbejde.

Det får mig til at tænke på udvisning af kriminelle. Højesteret har netop udvist en bandeleder. Han er uden tvivl ikke en særlig rar person. Voldelig, kriminel osv. Men sagen skal åbne for mange flere udvisninger og vise såkaldt handlekraft hos politikerne, der fuldstændigt utidigt i en længere periode har lagt pres på domstolene. Hvem er egentlig den dømmende magt her i landet? Minder det mig en anelse om det polske retsvæsen, hvor den reaktionære regering forsøger at undergrave domstolene?

Men når de nu er i gang med at udvise kriminelle, så glæder jeg mig sgu til at se politikerne lægge pres på for at få dømt og evt udvist toppen af Danske Bank, Nordea og hel række andre dybt kriminelle jakkesæt. Og skulle vi ikke lige tage krigsforbryderen Anders Fogh med? Eller hvad med Bjarne Corydon, der solgte Dong til et amerikansk skatteunddragelsesfirma for en slik? Eller hvad med………?? Nåh nej, det er jo pæne samfundsstøtter, som bare sørger for at tømme vores fælles pengekasse, så der ikke bliver råd til de fattige, de gamle, skolerne, uddannelserne, kunsten osv.

Det er sgu godt, at man er født optimist, ellers ville det da ikke være til at holde ud.

Heldigvis er der mange, der mener, at nok er nok. Modstand vokser og organiseres.

For lige at vende tilbage til ghettoplanerne, så er det vidunderligt at se beboere gå sammen og gå til modstand under parolen: ”Vi flytter ikke, flyt jer selv”. Det er en parole, der peger fremad. Den viser initiativ, retning og kampgejst.

Og hvad gør de lunkne i Folketinget? De vender parolen om, og laver den til en opfordring til Christiansborg om at komme til fornuft. Afledning af massekampen som altid.

Beboernes egen parole bekræfter, at al forandring kommer nedefra!

Indlægget er bragt på KPnetBlogs

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 23. november 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne