Claus Hjort Frederiksen bekræfter ulovlig aftale med USA om aflytning

Skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste med ulovlig aflytning af danske statsborgere kunne denne gang ikke dysses ned, og udfolder sig med nye aspekter dagligt. Som det seneste har ex-forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i sin galde over afsløringerne i FE faktisk indrømmet aftalen om ulovlig aflytning, der indtil nu kun har været afsløret af anonyme kilder.

Whistleblowere valgte at fremlægge så stærke anklager mod FE, at staten til sidst ikke kunne lægge låg på, hvor gerne regeringen end havde ønsket det. Trine Bramsen måtte reagere, hvis man skulle forsøge at redde skindet og fremstå som demokrater og håndhævere af loven. Hun tog derfor afstand fra ulovlighederne og sendte FE-topfolk hjem – trods det, at hun selv var fuldt ud var bekendt med hvad der foregår og har accepteret det, da hun tiltrådte som forsvarsminister. Nemlig en tilladelse til aftapning af al teletrafik gennem Danmark, også danske statsborgere.
Se FE-skandalen vokser og vokser: Trine Bramsen må hjemsende sig selv!
Som en tidligere afsløring har vist er dette f.eks. brugt aktivt under klimatopmødet i København i 2009.

Ti forsvarsministre har siden 1998 accepteret en skriftlig aftale med USA om ulovlig aflytning af fiberkabler i Danmark, og kun gennem anonyme kilder er aftalen som Poul Nyrup underskrev blevet kendt. Indtil tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen indrømmede det hele i et interview i Weekendavisen.

Hjort Frederiksen er vildt ophidset over regeringens manglende evne til at lyve for befolkningen og mørklægge ulovlig praksis, enhver forsvarsministers hjerteblod. Man burde, som hidtil kunne have lagt låg på tilsynets kritik og ’taget den internt’. I sin iver for at få afsat Trine Bramsen som forsvarsminister gør han netop det han anklager Bramsen for, lader offentligheden få kendskab til den hemmelige aftale med det amerikanske efterretningsvæsen, som her for første gang bliver bekræftet af en af de ansvarlige.

Hjort Frederiksen går ud med et åbent forsvar for den imperialistiske stats ret til at sætte sine egne love, af hensyn til samarbejdet med USA og NATOs aggressive krigsførelse.

Se

FE-skandale: Claus Hjort Frederiksen bekræfter “ømtåleligt samarbejde”

Claus Hjort Frederiksen var en stærkt aggressiv forsvarsminister, en fortaler for dansk krigsdeltagelse og oprustning både gennem NATO og EU. Læs også:

Claus Hjort Frederiksen og forsvarsforliget: Danmark gøres klar til krig med Rusland

 

Hjort Frederiksen efter møde i Det europæiske angrebsinitiativ – “Vi prøver at forudse, hvor der kan blive brug for en intervention”


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne