Kommunistisk Politik Digital 20 – 2022 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 20 – 2022NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 38-39/2022

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

65.000 kr. til APK’s bogbutikker og netavis
STØT BUTIKKERNE OG NETAVISEN
STØT INDSAMLINGEN
Mobilpay 89496 (skriv: støtte)
1551-16634271 (skriv støtte)
Giv meget gerne et fast månedligt beløb

En revolutionær vej ud af krisen
Det er ikke uden grund, at der en stigende social utilfredshed med den arbejdsgiver- og krigspolitik som regeringen og partierne i Folketinget fører – og et voksende ønske om forandring. Magthaverne kan nemlig kun én pivfalsk sang: arbejderklassen og flertallet af befolkningen skal betale med stadig nye forringelser for at hjælpe de store virksomheder gennem kapitalismens mange kriser. Selvom samme virksomheder og bankerne har haft rekordoverskud, der er fordelt som aktieudbytte og lønstigninger blandt topfolk, topembedsmænd og politikere, kan de ikke få nok. De vil have nye milliardtilskud, skattelettelser og investeringer af offentlige- og pensionskroner.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Folket har ordet – TALERSTOL MOD KRISE, KRIG OG MANIPULATION PÅ SLOTSPLADSEN d. 4.10.
Vi er en håndfuld, der har taget initiativ til et demonstrationsmøde på Slotspladsen på tirsdag til Folketingets åbning. Vi mener, at der er brug for, at vi viser en bred vifte af de grupper der kæmper for et bedre samfund, især i disse tider – hvor det varmer at stå sammen.

“Kampen for arbejderklassens kommunistiske parti – Fra DKP/ML til APK” – hør bogen oplæst
Hvorfor er arbejderklassens kommunistiske parti nødvendigt for at gennemføre en socialistisk revolution? Og hvilke principper må dette parti bygge på? I bogen “Kampen for arbejderklassens kommunistiske parti – fra DKP/ML til APK” kommer man ind til kernen af kampen for at skabe dette parti i Danmark og gøre et nyt samfundssystem muligt.

STOP IMPERIALISTERNES KRIG!

Russiske gasrørledninger tæt ved Bornholm ramt af angreb
Netop som Norge kunne åbne sin nye Baltic Pipe gasrørledning til Polen, der er pløjet tværs gennem Danmark, blev der udført tre undervands bombesprængninger mod den russiske Nord Stream gasrørledning til Tyskland. Det står klart ud fra seismografiske målinger. Handlingen må ses som en del af en optrapning af krigen mellem de imperialistiske stormagter.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

50 år med EU-løgne
Den 2. oktober 1972 stemte Danmark om medlemskab af EF. Med en massiv kampagne, der spillede på frygten for højere toldpriser på daglige husholdningsvarer og risiko for at miste eksport og arbejdspladser, lykkedes det for den daværende socialdemokratiske Krag-regering at banke et ja igennem. Samtidig blev alle nej-sidens argumenter om suverænitetsafgivelse og udsalg af selvstændighed totalt afvist. Dette spil har siden gentaget sig hver eneste gang der skal stemmes om EU.

Regeringens sorte løgne betyder fyringer: Vindmøllegiganten Siemens Gamesa varsler masseafskedigelser
Siemens Gamesa og resten af vindmøllebranchen er ramt af nedgang, på trods af energikrise og forsyningskrise. Mens politikerne sælger varm luft og lover at udfase gas og fossile kilder hurtigst muligt, bremser EU-landene i praksis at investere i udbygning af vedvarende energi. Resultatet er underskud og massefyringer i den branche som regeringens rejsende cirkus påstår, skaber nye jobs. Dens sorte løgne betyder det modsatte: masseafskedigelser og kæmpe elregninger til forbrugerne.

Vinterpakken holder ikke nogen varm
Regeringen og et bredt flertal i Folketinget, inkl. Enhedslisten har indgået aftale om en ”vinterpakke”, der angiveligt skal ”hjælpe familierne gennem den nuværende situation”. Men tallene taler for sig selv. For en arbejderfamilie med 2 børn vil den samlede fordel være 3.130 kr, for en enlig pensionist 780 kr. Hold det op imod det faktum, at en gennemsnitsfamilie anslås at få hævet sine udgifter med ca 40.000 kr årligt! Og jo fattigere man er, jo hårdere rammer prisstigninger på de mest basale områder.

Stop for profit på el!
Så er enhedslisten igen ude og dække over og sikre den sjofle kapitalisme, som er ved at drive mennesker fra hus og hjem med de gigantiske profitter som elproducenterne hiver op af folks lommer.

Ingen skal smides ud af deres hjem pga inflation og prisstigninger
Inflationen – den værste i 40 år – drøner derud af. 35.000 kr, så meget koster det en gennemsnitlig børnefamilie ekstra årligt at leve, som følge af de vanvittige prisstigninger. Og som vanligt, er det dem der har mindst, der bliver ramt hårdest. For tredje måned i træk er antallet af folk der opsiges fordi de ikke kan betale huslejen vokset med 50%.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP


Det mest relevante tal for valget den 25. september viser sammenbruddet i den folkelige deltagelse i afstemningen: en stemmeprocent på kun 63,9.
Fænomenet med at undlade at stemme viser sig at være strukturelt og voksende og omfatter ved dette valg mere end en tredjedel af vælgerne.

Norge sagde NEJ for 50 år siden
Kampen for EF-medlemskab var omstridt, hård og bitter. Det var en klassekamp i form af en bred alliance af bønder, fiskere, arbejdere, progressive unge, naturfredningsfolk på den ene side mod alle magtens organer og institutioner på den anden, inklusive LO-ledelsen. Det var en kamp for nationalt selvstyre og demokrati mod europæisk storkapital.
Sådan står kampen også i dag.

Krise, øgede modsætninger mellem imperialisterne og skærpet klassekamp
Allerede i efteråret 2021 var energikriserne på vej mod deres himmelflugt. CIPOML, Den internationale konference af marxist-leninistiske partier og organisationer, har i en stor analyse af den internationale situation taget temperaturen på kapitalismens aktuelle krise, på de skærpede modsætninger mellem imperialisterne og ikke mindst den skærpede klassekamp og de krav situationen stiller til den revolutionære bevægelse. Vi bringer udtalelsen her på KPnet over flere omgange. Dette er første del af udtalelsen.

‘Grøn’ kapitalisme løser ikke klimakrisen
Klimakrisen er opstået som en følge af den kapitalistiske produktionsmåde, hvor jagten på profit for de få altid overtrumfer hensynet til at sikre levevilkårene og fremtiden for flertallet. Heller ikke ‘grøn kapitalisme’ vil kunne løse klimakrisen. Bag ved enhver ”klima-erklæring” står borgerskabets interesse i at finde og opretholde nye former for kapitalistisk akkumulation.
Dette er anden del af CIPOML, Den internationale konference af marxist-leninistiske partier og organisationers analyse af den internationale situation.

David Rovics koncert i Oktober Bogbutik
Den amerikanske sanger/sangskriver Davic Rovics turnerer rundt i de nordiske lande i oktober måned. I den forbindelse kommer han til København hvor du kan opleve ham i Oktober Bogbutik på Vesterbro den 13. oktober.

Victor Jara – revolutionær folkesanger og musiker
Victor Jara – den chilenske, revolutionære folkesanger og musiker – blev brutalt myrdet den 16. september 1973 af general Augusto Pinochets styrker efter hans USA-støttede kup et par dage før. Victor Jara var blevet 90 år i dag – den 28. september.

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne