Ingen skal smides ud af deres hjem pga inflation og prisstigninger

Inflationen – den værste i 40 år – drøner derud af. 35.000 kr, så meget koster det en gennemsnitlig børnefamilie ekstra årligt at leve, som følge af de vanvittige prisstigninger. Og som vanligt, er det dem der har mindst, der bliver ramt hårdest. For tredje måned i træk er antallet af folk der opsiges fordi de ikke kan betale huslejen vokset med 50%.

Det er hårdt at få den helt basale hverdagsøkonomi til at strække. Oven i hatten kan almene boligforeninger nu konstatere, at der er sket en stigning i lejere der har modtaget en opsigelse af deres lejemål. Således kan boligkontoret Danmark, der administrerer 30.000 almene lejemål rundt om i landet, oplyse at der er sket en stigning på 50% af lejere der har modtaget en opsigelse af deres lejemål. Samme tendens bliver meldt ud fra andre administratorer.

Det betyder at udlejer kan smide lejeren ud, uden at skulle overholde en opsigelsesfrist.

– Det, der er nyt, er, at de stigende priser rammer alle, uanset baggrund. Det er ikke kun de allermest udsatte og sårbare, det går ud over. Det rammer også i højere grad folk, der er i arbejde, og som nu har brug for hjælp, siger Katja Adelhøj Lindblad-Clausen fra Domea, der administrerer omkring 80.000 almene boliger til dr.dk.

Selv om administrationsselskaberne tilbyder afdragsordning er det som at pisse i bukserne. Hvad med den næste huslejeregning på en indtægt der udhules stadigt mere?

Noget så essentielt som retten til en bolig er under øget pres.  Ingen skal kunne smides på gaden pga inflationens udhuling af levevilkårene! Vi må kræve at der ikke skal profiteres på el og varme. Vi må forlange reelle kompensationer fra regeringens side til brugerne – ikke til elselskaberne eller de private udlejere!
Højere løn og pristalsregulering af overførselsindkomster. Tag pengene fra profitten – lad de rige, kapitalen betale!

Læs om hvordan EU sætter energipriserne her:
http://kpnet.dk/2022/09/15/regeringen-pisser-paa-energiforbrugere/


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne