Demonstrationer på vej mod regeringens politik – Bak op!

Medierne bærer den socialdemokratiske regering frem, som om der nu kommer en helt ny politik – Enhedslisten smiler og nejer – og tier!! Imens er de nye blå Corydon’er i fuld gang med at regne en nedskærings-finanslov ud. Tilsvarende er de i fuld gang med at lægge nedskæringsbudgetter i Københavns Kommune – og i de fleste af landets øvrige kommuner. I den kommende tid vil demonstrationer og aktioner vende sig mod den førte reaktionære politik på en række konkrete områder. D. 9. oktober inviterer APK, København til debat under overskriften: Genopret den forsvundne velfærd NU! – Hvordan!

Af Lisbet Bonde, APK København


Med socialdemokrater i ledelsen af landet gennemføres der asocial nedskæringspolitik som under den tidligere regering, på landsplan og af kommunerne og regionerne. Der føres en politik for krigsoprustning både gennem NATO og EU. Pensionsalderen skal fortsat stige. Fattigdomsreformerne er parkeret i en kommission. Der føres en reaktionær boligpolitik med nedrivning af gode, billige boliger med ghettopakken.

En SF-Enhedsliste-SD finanslov vil være blå helt ind i kernen, men vil være pyntet med løfter og små symbolske godbidder. Og de penge regeringen har sat af til kommuner og regioner lukker på ingen måde de gabende huller i budgetterne.
Se teksten på den løbeseddel APK deler ud ved kommende demonstrationer

D. 28. september er der landsdækkende  aktionsdag mod Ghettoloven,  og tvangsflytninger. Konsekvenserne er begyndt at vise sig rundt omkring i kommunerne, hvor loven gennemføres i praksis med tvangsforflytninger af beboere fra gode almene boliger, der skal rives ned af spekulationsgrunde.
Regeringen afviser blankt at ændre på loven, og hvor den konkret gennemføres i kommunerne ser vi eksempler på støtte til nedrivning og udsmidning fra hele den politiske palet, Enhedslisten inklusive.
Demonstrationer på dagen:
København
Århus
Odense
Helsingør

Ved Folketingets åbning tirsdag den 1. oktober indledes protesterne allerede kl. 8, hvor Uddannelsesalliancen møder op i gården ved Christiansborg. Om demoen skriver arrangørerne:

– Derfor står vi hele morgenen klar foran Christiansborg for at vise politikerne vores holdning til den uddannelsespolitik, der bliver ført.

Vi demonstrerer for:
⭐️ STOP NEDSKÆRINGER
⭐️ INVESTER I UDDANNELSE
⭐️ BEVAR SU’EN
⭐️ AFSKAF UDDANNELSESLOFTET

Tidligt samme formiddag vil Tid til Fred – Aktiv mod Krig sammen med andre fredskræfter aktionere med happenings ved Christiansborg mod NATO og regeringens militære optrapning – med krav om penge til velfærd, ikke til våben. Tid til Fred opfordrer alle der vil protestere mod Danmarks og NATO’s oprustning til at gå ind i forberedelsen.

Sidst på eftermiddagen er der dels en demonstration mod racisme og mod ‘paradigmeskiftet’, som indledes kl. 16 på Rådhuspladsen.

På Bertel Thorvaldsens plads ved Christiansborg er der samtidig en demonstration indkaldt af bl.a. Stop Diskrimination, som vil stille krav til den ny regering om at indfri nogle af deres løfter.

Hvorerderenvoksen markering ved Folketingets Åbning
Hvor er der en voksen-bevægelsen opfordrer til at markere kravet om minimumsnormeringer ved Folketingets åbning: Mød talstærkt op i de gule T-shirts, så det bliver en så STÆRK GUL MARKERING som overhovedet muligt der når ud gennem de danske tv-skærme og sender et klart signal til politikere inden finanslovsforhandlingerne 💛

Onsdag 2. oktober er der indkaldt til demonstration mod nedskæringer i København. Politikerne i København har glemt #HvorErDerEnVoksen og vores krav, siger Forældrebevægelsen for minimumsnormeringer.

Sammen med KFO og pædagogfagforeningerne har de indkaldt til demonstration på Københavns Rådhusplads kl. 17.30-18.30 med kravet:

Nej til 86 millioner kroners nedskæringer på Københavns børn

Bevægelsen planlægger demonstrationer og andre markeringer over hele landet i den kommende tid.

På det tidspunkt hvor demonstrationen finder sted har Københavns borgerrepræsentation kort forinden haft 1. behandling af 2020-budgettet, hvor der er lagt op til millionbesparelser, bl.a. på børneområdet.

Den socialdemokratiske regering må mødes af modstand, kampe, aktioner og demonstrationer – og det er der nu ved at blive taget hul på nu.

VIDERE FREM – HVORDAN FORTSÆTTER VI KAMPEN?

APK i København lægger op til debat d. 9. oktoberunder overskriften:

Hvordan forstærker vi de aktiviteter der er blandt pædagoger, forældre, omsorgspersonale, sundhedspersonale osv.
Hvordan fortsætter vi kampen.

Oplæg: Finansloven. Ebbe Riis Klausen, APK
Nedskæringerne i København. Marie Herget Christensen, Kvinder i Kamp
Tillidskvinde om situationen for SOSU-assistenterne, som er en af de mange pressede grupper. Med diskussion og udveksling af erfaringer og viden.Se
Genopret den forsvundne velfærd NU! – Hvordan!

D. 24. oktober holder Kvinder i Kamp debatmøde .
Kampen for flere folk – fra vuggestuer til plejehjem

LINKS

Se APK’s Enhedsplatform for fælles kamp
Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale!

Læs mere om regeringens politik for kommuner og regioner

Skejby Sygehus bløder: Skal stadig spare 150 mio. kr. på driften i 2019
KPnet 7. september 2019

Personalet skal løbe lige så stærkt som nu
KPnet 5. september 2019

Genopretning af den forsvundne velfærd skal være NU
KPnet 28. august 2019

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater