Kommunistisk Politik Digital 11-2018 – Nyhedsbrev uge 21-22


Nr. 11 – 2018

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 

Nyhedsbrev Uge 21-22, 2018

Regeringsudspil: Presset skal øges på kontanthjælpsmodtagere og arbejdsløse
20.700 kontanthjælpsmodtagere skal gøres jobparate fra den ene dag til den anden, arbejdsløse skal sige ja til arbejde i den anden ende af landet og karantænetiden for at afvise et job eller sige op skal fordobles. Alt sammen en del af regeringens seneste udspil til øget hetz mod dem der er ramt af arbejdsløshed, sociale problemer eller sygdom. Kun kapitalens mulighed for at spinde guld på opsvinget tæller. Der er kæmpe brug for en fælles kamp for arbejdende og arbejdsløse mod dette svineri.

Eurokrisen har kastet Italien ud i en institutionel politiske krise
Efter det italienske parlamentsvalg i marts har flere forskellige konstellationer af partier forsøgt at danne en regering. Efter to måneders politisk tumult lykkedes det for den populistiske Femstjernebevægelse og Liga (det tidligere Liga Nord) at blive enige om et regeringsgrundlag, og et ministerhold.

Annisette til københavnske studerende: Der er brug for et nyt forår
Studerende kæmpede om pladsen foran scenen mod deres professorer og lektorer, da Savage Rose fredag lagde hele teltet ned til Københavns Universitets årlige forårsfest.

Hvad Trump og Co. har gang i
Det ene øjeblik er der brede smil over det hele og den nuværende amerikanske præsident vil mødes med den nordkoreanske leder ‘for at sikre fred’, det næste truer han med atombrag og udslettelse.
Af Kommunistisk Politik

Regeringen, S og DF indgår aftale: Indvandrerbørn skal tvangsopdrages til danskhed
Ghettoplanen bliver nu fulgt op med en aftale om 25 timers ugentlig obligatorisk vuggestue, hvor indvandrerbørn tvangsindskrives til indlæring i ’danske værdier’. Hvis forældrene ikke afleverer deres barn, eller ikke følger programmet fuldt ud ryger børnechecken. Vuggestueledere der ikke udfører fuld kontrol kan straffes med op til 1 års fængsel.

Ghetto aftale med indbygget jagt af folk på “nederste dæk”

Omkring 1 million mennesker bor i almennyttige boliger. I følge den nye ghettoaftale indgået af VLK, DF, Socialdemokraterne og SF skal en del almene boligblokke eksproprieres eller rives ned, for at forhindre opbyggelse af parallelsamfund og ghetto dannelse.

Det danske monarki fejrer sig selv
Alle mediesejl er sat til for at involvere hele nationen i en i sig selv ubetydelig begivenhed: En mand der fylder halvtreds år. En ubetydelig mand, der ikke har udmærket sig ved noget, har rund fødselsdag, og landet og de styrede medier står på den anden ende.

Folkeafstemning i Irland om fri abort: Repeal the 8th
Den 25. maj var der folkeafstemning i Irland om den 8. tilføjelse til den irske grundlov, der betyder et totalt forbud mod abort. Det blev en klar sejr for retten til abort. Omkring 2/3 stemte for – halvt så mange imod.
Denne artikel belyser baggrunden for denne vigtige kamp.


Enhed og Kamp – Kommunistisk Politik

Hvad kampen om den offentlige sektor har afsløret – Af Dorte Grenaa
Den danske velfærdsstat har længe været en illusion. For en del af befolkningen har den aldrig rigtig eksisteret. Selv da den var bedst – i 1960’erne og 70’erne – var der bolignød, socialkontoret var et hadet sted at komme, og forholdene som enlig mor var barske. Det er siden blevet værre.
Af Dorte Grenaa, APK
Artikel fra APKs tidsskrift  Enhed og Kamp 1, 2018

Handelskrige og USA’s nye strategi i kampen om verdensherredømmet – Af Dorte Grenaa
Kernen i USA’s handelskrig omkring told på stål handler hverken om arbejdspladser eller overholdes af internationale handelsaftaler. Det handler om sikring af den voksende krigsindustri.
Af Dorte Grenaa
formand/forkvinde Arbejderpartiet Kommunisterne – APK
Artikel fra APKs tidsskrift Enhed og Kamp nr. 2, 2018

Håndslag – tidsskrift for kampen mod fascisme og krig

Spørgsmålet om krig og fred kan ikke overlades til regeringer og generaler
Besættelsestiden har sat sit dybe anti-nazistiske spor i den danske folkesjæl, men med tiden og i kraft af idelige gentagelser af halve sandheder trues denne afgørende erfaring med at udtyndes til ukendelighed. En vigtig lære er, at der skal skabes klarhed over årsagerne til krigene og imperialismens væsen, at løgnene om krigene afsløres.
Leder Håndslag 2/2018

_____________________________

Giv den kæmpende bevægelse en stemme – Støt KPnet!
45.000 kr. til KPnet
Økonomisk indsamling fra 15. april til 1. juli

 Økonomisk indsamling: Støt KPnet

Kommunistisk Politik Digital samler hver 14. dag  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et elektronisk nyhedsbrev. Det er gratis.

BESTIL NYHEDSBREV
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital – Nyhedsbrev her

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  4. juni 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater