Annisette til københavnske studerende: Der er brug for et nyt forår

Studerende kæmpede om pladsen foran scenen mod deres professorer og lektorer, da Savage Rose fredag lagde hele teltet ned til Københavns Universitets årlige forårsfest.

De mange sølvkroner foran scenen vidnede om den store andel af veteraner fra 68-oprøret blandt publikum. Sølvet var blandet med studerende, der bestemt er så unge, at det kommende oprør bliver deres første.

Men begejstringen og forventningen var den samme: Savage Rose live en vidunderlig majforårsdag i jubilæumsåret for 68. Og bandet skuffede ikke.

På sublim vis formåede de at udviske de 50 år og give ånden og nerven fra 68 videre til en helt ny generation – og samtidig spænde over en 50 års evigt fornyende og dog altid umiskendeligt Savage Rose-sangskat. Deres sætliste inkluderede bl.a. Wild Child, Black Angel og den nyere Freedom to love.

Det var en koncert, der havde håbet, forandringen og fremtiden som gennemgående tema. Og selvom der måske nok blandt publikum var en enkel nostalgiker eller to, der kunne have ønsket sig flere sange på dansk, så var der ingen nostalgi at spore hos bandet eller bandets samlende livsnerve Annisette. Tværtimod henvendte hun sig både i sangene og direkte undervejs i koncerten til ungdommen.

”Det er så dejligt at se jer alle jer unge mennesker her i dag. For der er brug for et nyt forår også her i København. Lad os skabe et nyt forår hver dag”, sagde hun til et begejstret og hujende publikum.

Hun mindede dem om at det ikke er magthaverne der ejer fremtiden. Tværtimod er det jer, der skal bygge fremtiden, sagde hun til en ungdom, der tydeligvis ikke er vant til at blive talt til på den måde.

Annisettes sang var lige så kraftfuld og sjælfuld som altid – og lige så insisterende på nærvær og intimitet også når hendes stemme giver udtryk til den allersværeste smerte og savn.

Koncerten var en tiltrængt modgift mod forråelsens og dehumaniseringens for tiden hastigt fremrykkende støvletramp og det vakte genklang og skabte samhørighed, da Annisette mindede os om ikke at frygte vores naboer, men i stedet åbne vores døre og hjerter for vores søster og brødre, der er blevet drevet på flugt.

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  29. maj 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater