Jan Øberg – Om den markedsførte sandhed om Syrien

Et afgørende element i Vestens krige er den psykologiske krigsførelse, de ‘forklaringer’ der fortolker angrebet som humant og nødvendigt – manipulerer sort til hvidt. Gør terrorgrupper til fredsforkæmpere og mennesker til statister i krigsspillet. Som fredsforsker Jan Øberg skriver i et aktuelt indlæg: I dagens verden flyver de fleste landes humanisme F16. Også det officielle Danmarks.

protesting war on Syria
I tilfældet Syrien har organisationer som Mellemfolkeligt Samvirke, Læger Uden Grænser og Human Rights Watch spillet en aktiv og yderst negativ rolle – som også Enhedslisten har gjort det. En hel humanitær industri er skabt, hvor aktivister træder op som statister i en følelsesladet forestilling, der under dække af humanisme samler til opbakning om en imperialistisk krig. En metode der går igen, når Clinton fraktionen i den amerikanske elite samler til kampagne mod Trumps fraktion, for at sikre fortsat aggression mod Rusland – med iscenesat aktivisme.

Det er PSYOP eller Psykologiske Operationer, der bliver sat i værk som en del af krigsførelsen. Jan Øberg forklarer metoden med et citat fra Pentagon:

Planlagte operationer der formidler udvalgt information og indikatorer til publikum/offentligheden med det formål at påvirke følelser, motiver, objektive tanker og, i sidste ende, regeringers, organisationers, gripper og individers adfærd.

Jan Øberg opfordrer til at man vurderer disse kampagner, der vildleder og fører bevægelser og aktivisme ud i en støtte til krigene med kritisk sans og brug af den viden der er til rådighed.

Læs indlægget

MS – Markedsført Sandhed og Syrien?
Jan Øberg 11. januar 2017

Læs også

Hvad nu? Den danske krigsmodstand og befrielsen af Aleppo
KPnet 4. januar 2017

 

 

KPnet 12. januar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater